Massivt flertall i Ukraina ønsker slutt på krigen i Donbass

0
Illustrasjon: Shutterstock.

Den krigen i Øst-Ukraina som ble utløst etter det CIA-støttede statskuppet i Kiev i februar 2014 har vært og fortsetter å være katastrofal for landet. Det mener tydeligvis også innbyggerne i Ukraina. I en meningsmåling som er gjennomført av Rating Group Ukraine på vegne av International Republican Institute’s Center viser at 7 av 10 ukrainere stter fred i Donbass på en suveren førsteplass blant sine politiske ønsker. Undersøkelsen ble gjennomført fra 10-21 mai 2019. Undersøkelsen ble finansiert av USAID.

Resultatet av undersøkelsen kan lastes ned her (pdf).

Her er et utdrag av grafen som viser velgernes prioriteringer:

Det er altså 69 prosent som mener fred i Donbass er det viktigste. Til sammenlikning er det bare 10 prosent som mener at det å ta tilbake Krim er viktigst.

Foreløpig er det ikke så mange tegn til at velgerne får sin vilje. Riktignok har presidentene Zelenskij og Putin snakket sammen på telefon og den ukrainske presidenten har lovt å skap fred. Men på slagmarka ser det ennerledes ut.

Så seint som 13. juli 2019 blir det meldt om tunge trefninger og en opptrapping av kamphandlingene. Dette skriver også pro-Maidan nyhetsbyrået Unian i Ukraina.

Forrige artikkelEn av de viktigste støttesidene for Julian Assange er blitt slettet av Twitter
Neste artikkelAktuell sosial kybernetikk