Twitter har slettet 2000 pro-Venezuela-kontoer

0

Nesten 2000 pro-Venezuela-kontoer er blitt slettet av den amerikanske internettgiganten Twitter. Selskapet meldte på sine egne nettsider at det har slettet 764 kontoer i Venezuela som de hevder er under utenlandsk innflytelse. Dessuten har Twitter slettet 1.196 kontoer i Venezuela som de mener er knyttet til «myndighetenes forsøk på å påvirke hjemlig publikum»(!)

Twitter har naturligvis ikke slettet kontoer som er knyttet til kuppmaker Juan Guaidó eller høyreekstreme eksilvenezuelanere. Slik kaster altså nettgiganten seg direkte inn i forsøket på å styrte Venezuelas lovlig valgte president og kaster også alle hemninger mot å opptre både som sensurinstans og politiske aktør.

Twitter skrev også at de har slettet 2.617 kontoer knyttet til Iran.

Som kjent er bruken av sosiale medier helt sentral i USAs oppskrift for regimeskiftekampanjer og «fargerevolusjoner». Twitter bruker altså sin monopolposisjon for å skade Venezuela så mye de kan og støtte det USA-styrte kuppforsøket.

Forrige artikkelTrumps krig mot Venezuela har liten internasjonal støtte. Monroe-doktrinen 2.0 vil mislykkes.
Neste artikkelKampen mot Huawei handler om mye mer enn overvåking
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).