Twitter har slettet 2000 pro-Venezuela-kontoer

0

Nesten 2000 pro-Venezuela-kontoer er blitt slettet av den amerikanske internettgiganten Twitter. Selskapet meldte på sine egne nettsider at det har slettet 764 kontoer i Venezuela som de hevder er under utenlandsk innflytelse. Dessuten har Twitter slettet 1.196 kontoer i Venezuela som de mener er knyttet til «myndighetenes forsøk på å påvirke hjemlig publikum»(!)

Twitter har naturligvis ikke slettet kontoer som er knyttet til kuppmaker Juan Guaidó eller høyreekstreme eksilvenezuelanere. Slik kaster altså nettgiganten seg direkte inn i forsøket på å styrte Venezuelas lovlig valgte president og kaster også alle hemninger mot å opptre både som sensurinstans og politiske aktør.

Twitter skrev også at de har slettet 2.617 kontoer knyttet til Iran.

Som kjent er bruken av sosiale medier helt sentral i USAs oppskrift for regimeskiftekampanjer og «fargerevolusjoner». Twitter bruker altså sin monopolposisjon for å skade Venezuela så mye de kan og støtte det USA-styrte kuppforsøket.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelTrumps krig mot Venezuela har liten internasjonal støtte. Monroe-doktrinen 2.0 vil mislykkes.
Neste artikkelKampen mot Huawei handler om mye mer enn overvåking
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).