Twitter har slettet 2000 pro-Venezuela-kontoer

5

Nesten 2000 pro-Venezuela-kontoer er blitt slettet av den amerikanske internettgiganten Twitter. Selskapet meldte på sine egne nettsider at det har slettet 764 kontoer i Venezuela som de hevder er under utenlandsk innflytelse. Dessuten har Twitter slettet 1.196 kontoer i Venezuela som de mener er knyttet til «myndighetenes forsøk på å påvirke hjemlig publikum»(!)

Twitter har naturligvis ikke slettet kontoer som er knyttet til kuppmaker Juan Guaidó eller høyreekstreme eksilvenezuelanere. Slik kaster altså nettgiganten seg direkte inn i forsøket på å styrte Venezuelas lovlig valgte president og kaster også alle hemninger mot å opptre både som sensurinstans og politiske aktør.

Twitter skrev også at de har slettet 2.617 kontoer knyttet til Iran.

Som kjent er bruken av sosiale medier helt sentral i USAs oppskrift for regimeskiftekampanjer og «fargerevolusjoner». Twitter bruker altså sin monopolposisjon for å skade Venezuela så mye de kan og støtte det USA-styrte kuppforsøket.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for runeulv runeulv says:

  Ja slik kan det også sies, men nå er vel kuppmakerne sosial-demokrater og de kuppede sosialister?

  De høyre-ekstreme er slettet fra Twitter for lenge siden, men det er riktig at Twitter sletter de den politiske eliten i USA ønsker, mens de lar diverse hemmelige tjenester drive bot-nettverk for signal-boosting av brukere med ønsket politisk budskap.

  Om man tar seg en titt på nettet, så er det de høyre-ekstreme som er ensidig mot kuppet i Venezuela, så å gi de skylda er også en tanke urettferdig.

 2. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Amerikansk er det vel ikke lenger? Jeg tror en av de største eierne er/har vært Prince Al-Waleed bin Talal, som var en av de mest prominente fangene til clown-prinsen i fjor. Kanskje han måtte gi fra seg denne?

 3. Hvem eier Twitter, og hvem eier Google og Facebook? Alle sensurerer og leder brukerne til nyheter og stoff som former opinion, til fordel for den globale finanskapitalen og Corporate America som sitter ved det samme runde bordet.

  Oppkjøp, sensur og algoritmer som leder lesere vekk fra feks WSWS og angrep på alt venstre media, gjør at snart så er den mediale hverdagen på Internett like ensrettet når det gjelder innhold som før Internett, da bare det trykte ord var tilgjengelig.

  Og Internett har nå de samme eiere som eier trykkpressen, det kan en se når en nøster opp i eierskaps-strukturen og de har det samme målet, New World Order. Spesielt unge, er omsluttet av en medial verden som er komponert av NWO, fra de slår på skjermen om morgenen, til de slår av skjermen før de skal sove.

  Hvor mange unge forstår hvor mektig media er, og hvordan den påvirker spesielt unge sinn når de er helt omsluttet av en mer og mer ensrettet medial verden som leder folk fra alternative nyheter og meninger? Når sinnet blir bombardert av en som mening gjentas fra tilsynelatende forskjellige mediekanaler, men som har samme eiere, gir mange opp raskt, og aksepterer den offisielle versjonen.

  Som er at Venezuela er ledet av et regime som har kastet folket ut i elendighet, og at det er rett at regimet styrtes, og erstattes av (en USA vennlig) regjering som får landet på fote igjen.

  Men sannheten er at det er USAs sanksjons-krig har ført til elendigheten, og det er USA som har nørt opp under misnøye som til slutt har fått en del av folket til tro det er regjeringen som har skylden.

  Lykkes USA med kuppet, får de som planlagt kontroll over verdens største oljeforekomster, bekvemt for dem i USAs nærhet, og ikke langt borte i Midt-Østen når skiferoljen blir for dyr å utvinne.

 4. Avatar for Svein Svein says:

  Vesten er blitt et samfunn der masse-overvåkning, sensur og fengsling av politisk opposisjonelle, statlig vold mot folkelige demonstrasjoner er blitt normen. Denne nye fascismen og imperialismen er behørig applaudert av de venstreorienterte, mens de s.k. høyreorienterte eller høyrepopulistiske er de som gjør motstand.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere