De første russiske S-400 missilene er allerede i Tyrkia

0

Tyrkias forsvarsminister Hulusi Akar sier at de første S-400 missilene fra Russland allerede er ankommet til Tyrkia og vil bli utplassert med det første. Tyrkisk TV har vist video av de russiske transportflyene som har levert missilene.

USA er kategorisk motstander av at NATO-landet Tyrkia skaffer seg avanserte missilsystemer fra Russland og har vedtatt å kutte Tyrkia ut av F-35-programmet. En av grunnene USA oppgir er at S-400-systemet vil kunne utsnytte radarprofilene til F-35 og dermed gjøre dem mye mer sårbare.

USA er forbannet på at Tyrkia kjøper Russlands S-400 missiler

Forholdet mellom Tyrkia og Russland har gått fra full krise og nesten-krig da Tyrkia skjøt ned et russisk Su-24 fly over Syria til i dag hvor de er en slags partnere, samtidig som Tyrkia fortsetter å føre krig via stedfortredere i Syria.

Tyrkia kjøper russiske S-400-missiler. Forholdet til USA forverres.

Tyrkia har altså trosset noe som nærmest var en ordre fra USA om å ikke kjøpe disse missilene. USA kommer til å komme med et mottrekk, men det er for tidlig å si hva det måtte bli, bortsett fra å blokkere Tyrkias deltakelse i F-35-programmet. Dette er en alvorlig splittelse i NATO, og det er lite Jens Stoltenberg & co kan gjøre for å lappe dette sammen.

Tyrkia: – Blir vi nektet F-35 kan vi kjøpe russiske fly

Vil Tyrkia velge Eurasia framfor NATO?

Forrige artikkelBoligspekulant eier nesten like mye som Statsbygg
Neste artikkel«Bare låner litt areal»