De første russiske S-400 missilene er allerede i Tyrkia

11

Tyrkias forsvarsminister Hulusi Akar sier at de første S-400 missilene fra Russland allerede er ankommet til Tyrkia og vil bli utplassert med det første. Tyrkisk TV har vist video av de russiske transportflyene som har levert missilene.

USA er kategorisk motstander av at NATO-landet Tyrkia skaffer seg avanserte missilsystemer fra Russland og har vedtatt å kutte Tyrkia ut av F-35-programmet. En av grunnene USA oppgir er at S-400-systemet vil kunne utsnytte radarprofilene til F-35 og dermed gjøre dem mye mer sårbare.

USA er forbannet på at Tyrkia kjøper Russlands S-400 missiler

Forholdet mellom Tyrkia og Russland har gått fra full krise og nesten-krig da Tyrkia skjøt ned et russisk Su-24 fly over Syria til i dag hvor de er en slags partnere, samtidig som Tyrkia fortsetter å føre krig via stedfortredere i Syria.

Tyrkia kjøper russiske S-400-missiler. Forholdet til USA forverres.

Tyrkia har altså trosset noe som nærmest var en ordre fra USA om å ikke kjøpe disse missilene. USA kommer til å komme med et mottrekk, men det er for tidlig å si hva det måtte bli, bortsett fra å blokkere Tyrkias deltakelse i F-35-programmet. Dette er en alvorlig splittelse i NATO, og det er lite Jens Stoltenberg & co kan gjøre for å lappe dette sammen.

Tyrkia: – Blir vi nektet F-35 kan vi kjøpe russiske fly

Vil Tyrkia velge Eurasia framfor NATO?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. KAPITALISMEN SOM SYSTEM ER IKKE BARE PENGEGRISK. DEN ER OGSÅ DIREKTE FARLIG

  Uten tvil har USA og Natos opprustning på Russlands dørstokk hvert en dårlig beslutning. Man søker å isolere Russland med fantasihistorier om diverse forgiftninger, gassangrep og innblanding i politiske valg mv. Men resultatene ble ikke slik de ønsket, effekten uteble, mye ble avslørt som rene løgner og spekulasjoner. I ren panikk av å selge for lite våpen i verden søker USAs hauker i det vite hus konflikter verden over. Som vanlig søker de å løse sine egne økonomiske problem med krig. Nato, EU og USAs ekspansjon østover er ikke bare farlig men vil bli en byll for USA og EU-imperialistene.

  Nå søker flere og flere land å trosse USAs trusler om sanksjoner dersom de handler med Russland spesielt. De ser att USAs politikk ikke gir noen nevneverdig effekt men risikerer å dra dem selv ned i ett økonomisk dragsug. Bunnen har nådd. Russland, Kina, Iran og andre land som er utsatt for USAs internrasjonelle statsterror har, - kommer videre til å søke andra handelspartnere. Bare USA selv vil tape på dette.

  Selv ikke kapitalistene holder sammen, det gjorde ikke mafiaen i USA på 30 tallet. Penger og profitt er ikke bare en maktfaktor, det er en sykdom også slik jeg ser det. For de fleste er penger dagen valuta for å overleve, men for ett lite mindretall av kapitalister og nyrike er det en sykdom.

  Denne handelskrigen mellom pengesyke kapitalister er eskalerende og meget farlig. I Sverige går sivilforsvaret ut i media og gjør seg nesten klar for en krig! og skremmer opp folk. Hva er det de Svenska myndighetene vet! som ikke passer for almenheten! For dette har holdt på i lengre tid nå.

  Om ikke folk i sin helhet forstår hvilken farlig utvikling dette er og går ut å demonstrerer for fred, tror jeg det kan bli ille, meget ille! Det er på høy tid att folket tar makten. kapitalismen har bevist for oss att den havarerer og er meget farlig. En ny verden er mulig!
  https://ketilsblog.net/blogs/post/5/kapitalismen-som-system-er-ikke-bare-pengegrisk-den-er-ogsa-direkte-farlig

 2. Vær oppmerksom på denne artikkelen hos Newsbud om George Soros med ny tenketank : kontrollert opposisjon til krigføring. Soros tenketanken heter “Quincy Institute for Responsible Statecraft”

  Deep State Unites to Neuter Antiwar Movements!

  “During the last decade we’ve been witnessing the rapid shrinking of Anti-War movements around the globe. Today, no one can deny the Deep State’s direct hand in the methodical planning and operations in neutering the once forceful antiwar voices. Whether you deem it conspiracy or fact, “controlled opposition” has been the main method consistently used in this neutering process.”

 3. Forøvrig har Sibel Edmonds Newsbud noe om trådens tema i Her

  Turkish Defense Minister Hulusi Akar has said the country will begin the installation of Russian-made S-400 antiaircraft missile systems in October 2019, state media reported.

  Most importantly, in the last few days, as he continued his posturing on the S-400 conflict with the U.S., Turkey’s President began emphasizing that Turkey would not activate the S-400 unless and until there was an actual attack. To say it another way: The S-400 parts would sit in their boxes in Air Force storage facilities inactive; without being actually installed:

  This is an air defense system. As such, we will activate this system if we were to come under any attack. This is why we have made such an investment.

 4. Avatar for runeulv runeulv says:

  Og der har vi mye av forklaringen på hvorfor organisert motstand ikke virker, men å endre ordene folket benytter for å forstå verden virker. Om man er organisert som en mob, hvor mesteparten av kommunikasjonen foregår horisontalt, så er det veldig vanskelig å ta kontroll, da den horisontale kommunikasjonen gjør det lett å se om ting som kommer fra oven er noe flertallet mener eller ikke.

 5. Avatar for SHO SHO says:

  Mulig at dette også har noe med kuppforsøket i Tyrkia å gjøre. Vi må regne med at USA hadde gitt klarsignal og støttet kuppforsøket.

 6. Avatar for runeulv runeulv says:

  Skal jeg tippe så er USAs planer om et Kurdistan også en medvirkende faktor, da Tyrkia kan skyte ned Amerikanske fly om de skulle forsøke seg på straffereaksjoner etter at Tyrkia har angrepet kurderne.

 7. Avatar for TerjeM TerjeM says:

  Jeg så nylig en meget interessant – og logisk - forklaring på hvorfor Tyrkia insisterer på S-400-systemet.

  Under Gulf-krigen mot Saddam Hussein i 1991 ble hans fransk-lagete luftforsvarssystem stengt utenfra, antageligvis med svakheter innebygd i systemet. Det kan NATO ikke gjøre med et russisk system.

  Under det tyrkiske kuppet forsøkte piloter i vestlig-lagete fly (F-16) å skyte ned Erdogans fly. Det viste seg at de tyrkiske luftforsvarsystemene kjøpt fra andre NATO-land ikke virket mot vestlige fly. Det ville et russisk luftforsvarssystem.

  Tyrkias luftvåpen er en av de mest vestlig-orienterte delene av militæret, fordi det bruker mye vestlig utstyr og får mye trening der.

  S-400 er en måte å beskytte Erdogan mot sine egne militære, i tilfelle et nytt kuppforsøk.

 8. Avatar for SHO SHO says:

  Kan det tenkes at det også kan ligge samfunnsøkonomiske motiver bak kjøp av russiske våpen, at Tyrkia ønsker å svekke sin økonomiske og finansielle avhengighet av USA og heller isteden samarbeide østover mot Russland og Kina?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

3 flere kommentarer

Deltakere