USA er forbannet på at Tyrkia kjøper Russlands S-400 missiler

2
Tre batterier med de russiske S-400 missilene.

Det later til å være klart at Tyrkia skal kjøpe det avanserte S-400-missilet fra Russland. S-400 regnes som verdens mest avanserte antiluftskyts og det eventuelle kjøpet har ikke gått upåaktet hen i USA.

Talsperson for US State Department Heather Nauert sa på en pressekonferanse 3. mai 2018 at USA «har alvorlige bekymringer» når det gjelder kjøpet. Som NATO-medlem forutsettes det at Tyrkia kjøper «våpen som er kompatible med våpnene til andre NATO-partnere».

Assisterende utenriksminister Wess Mitchell advarer Ankara mot å kjøpe det russiske forsvarssystemet S-400 og truer med at det kan føre til at Tyrkia ikke får kjøpe det nye jagerflyet F-35. Han truet også med sanksjoner mot Tyrkia.

Det er jo litt av en trussel. Å bli nektet å kjøpe den flygende kalkunen til Lockheed-Martin. De flunkende nye norske F-35-kampflyene ruster. Årsaken er at de er levert med delvis feil overflatebehandling. Problemet omfatter absolutt alle F-35-flyene som så langt er levert fra produsenten Lockheed Martin.

Kanskje også Norge burde kjøpe noen S-400 slik at USA kunne nekte oss å kjøpe F-35?

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. SHO says:

    Dette gjør det vel mulig for Tyrkia å kunne forsvare seg mot andre land slik som USA, Frankrike, Storbritannia, Israel og Saudi Arabia feks ifbm en konflikt over Kurdistan.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere