Å tape en krig uten å tape ansikt er umulig

0
I 2016 lovte Erna Solberg 10 milliarder norske kroner til krigen mot Syria. Her sammen med Sheikh Sabah Al-Khalid Al-Sabah fra Kuwait, Angela Merkel, David Cameron og Ban Ki-Moon. Raed al Saleh fra White Helmets deltok også.

Norge gir 2,4 milliarder til Syria i 2019

Av Eva Thomassen.

Erna Solberg legger breisida til og forteller verden at hun gir så det svir- 2.4. milliarder til Syria for 2019! «Dermed innfrir Norge løftet fra 2015 om å gi 10 milliarder over 4 år», sier Solberg.

Hvem har Solberg lovet å gi 10 milliarder norske skattekroner ? Solberg har lovet USA å gi 10 milliarder til terroristene i Syria. Det er hennes bidrag. Terrorister trenger mat, våpen, lønn, bruder og barn og hus og hjem og klær og alt som trengs for å holde det gående i over 8 år. Det koster penger å drive regimeskiftekrig. Man kan lure på hvor mange milliarder norske skattekroner de ansiktsløse 100.000 kvinnelige IS-terroristene og barna deres som deler telt i interneringsleiren al-Hol har fått. Neppe. Men noen må ha fått disse pengene…

Nå har Solberg og de norske bistandsorganisasjonene fått et problem. Solberg har tapt krigen.

UD: Norsk bistand til statskontrollerte områder i Syria øker

Nå må pengene gå til «Assad», det blir verre. Han kan komme til å bruke dem på seg sjøl…

Hykleriet pipler fram – nå plutselig skal Solberg passe på skattepengene våre. Hun har et valg. Hun kan hente hjem norske bistandsorganisasjoner og restene av de 10 milliardene hun har spandert på krigen eller holde seg for nesa og gi penger til den syriske sivilbefolkningen.

Så skitten er denne krigen.


Av Eva Thomassen:

Når penger er viktigere enn moral

Hva driver Norsk Folkehjelp med i Idlib?

Norsk Folkehjelp og «Syria-krisen»

Forrige artikkelAktuell sosial kybernetikk
Neste artikkelUSAs halvkoloniale forhold til Kina