USA vil kreve å få tilgang til visumsøkeres konti på sosiale medier

0

Visumsøkere til USA blir pålagt å levere informasjon om kontoene sine på sosiale medier, skriver New York Times. Det gjelder de kontoene de har brukt i de siste fem årene. Avisa skriver videre:

Slik kontoinformasjon vil gi regjeringen tilgang til bilder, steder, fødselsdatoer, datoer for milepæler og andre personopplysninger som vanligvis deles på sosiale medier.

«Vi ber allerede om visse kontaktinformasjon, reisehistorikk, opplysninger om familiemedlemmer og tidligere adresser fra alle visumsøkere,» sa State Department i en uttalelse. «Vi jobber kontinuerlig for å finne mekanismer for å forbedre våre screeningprosesser for å beskytte amerikanske borgere, samtidig som vi støtter legitim reise til USA.»

I mars 2017 ba president Trump statssekretæren, generaladvokaten, ministeren for Homeland Security og direktøren for nasjonal etterretning om å ta i bruk «en enhetlig politikk for screening og kontroll av standarder og prosedyrer», ifølge et notat som ble publisert i Federal Register. Kravet om tilgang til kontoene i sosiale medier var blant kravene.

American Civil Liberties Union har uttrykt bekymring over dette forslaget. De mener det vil ha «en nedkjølende effekt på ytringsfriheten».

Folk vil nå begynne å lure på om det de sier på sosiale medier vil bli misforstått eller misbrukt av regjeringsfunksjonærer, sier ACLU.

Disse kravene føyer seg til en lang rekke tiltak der «sikkerhet» brukes som et påskudd til å gjøre samfunnet stadig mer diktatorisk. Når det gjelder visumkravene til USA må jo folk etter hvert spørre seg: Hva har jeg egentlig der å gjøre?

Når folk overleverer sine konti på sosiale medier til myndighetene vil de også bli angivere overfor sine venner og kontakter. For det er hevet over enhver tvil at etterretningstjenestene vil bruke dette materialet til også å spionere på andre enn den aktuelle søkeren.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkel– Vindkraft – en energipolitisk skandale
Neste artikkelMedlemmer av White Helmets innrømmer at de lagde falske gassangrep
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).