USA vil kreve å få tilgang til visumsøkeres konti på sosiale medier

4

Visumsøkere til USA blir pålagt å levere informasjon om kontoene sine på sosiale medier, skriver New York Times. Det gjelder de kontoene de har brukt i de siste fem årene. Avisa skriver videre:

Slik kontoinformasjon vil gi regjeringen tilgang til bilder, steder, fødselsdatoer, datoer for milepæler og andre personopplysninger som vanligvis deles på sosiale medier.

«Vi ber allerede om visse kontaktinformasjon, reisehistorikk, opplysninger om familiemedlemmer og tidligere adresser fra alle visumsøkere,» sa State Department i en uttalelse. «Vi jobber kontinuerlig for å finne mekanismer for å forbedre våre screeningprosesser for å beskytte amerikanske borgere, samtidig som vi støtter legitim reise til USA.»

I mars 2017 ba president Trump statssekretæren, generaladvokaten, ministeren for Homeland Security og direktøren for nasjonal etterretning om å ta i bruk «en enhetlig politikk for screening og kontroll av standarder og prosedyrer», ifølge et notat som ble publisert i Federal Register. Kravet om tilgang til kontoene i sosiale medier var blant kravene.

American Civil Liberties Union har uttrykt bekymring over dette forslaget. De mener det vil ha «en nedkjølende effekt på ytringsfriheten».

Folk vil nå begynne å lure på om det de sier på sosiale medier vil bli misforstått eller misbrukt av regjeringsfunksjonærer, sier ACLU.

Disse kravene føyer seg til en lang rekke tiltak der «sikkerhet» brukes som et påskudd til å gjøre samfunnet stadig mer diktatorisk. Når det gjelder visumkravene til USA må jo folk etter hvert spørre seg: Hva har jeg egentlig der å gjøre?

Når folk overleverer sine konti på sosiale medier til myndighetene vil de også bli angivere overfor sine venner og kontakter. For det er hevet over enhver tvil at etterretningstjenestene vil bruke dette materialet til også å spionere på andre enn den aktuelle søkeren.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. OT - man allikevel ikke?

  Dette er flauest for medstømsmedia, som ikke lukta lunta før en lokalhistoriker gjorde anskrik. Og selvfølgelig for akademia, men de har enda lenger veg å gå.

 2. Avatar for Torgeir Torgeir says:

  Jeg tenker at om jeg skulle hatt møte med noen samarbeidspartnere fra USA, ville jeg krevd at møtet ble lagt til Europa. USA isolerer seg selv, og blir mer som ett vanskelig diktatur å regne. Kompetansen og nettverkssentere vil emigrere til andre land.
  Litt synd at USA går til grunne på denne måten og trekker med seg folk inn i diktaturet. Men noen må vel diktaturet ha å diktere, eller så kunne det ikke vært noe diktatur.
  Jeg tenker at jeg vil se meg om etter alternativer til Facebook, Microsoft og annet jeg har benyttet meg av som kommer fra den kanten. Kjenner det er litt for sårbart å basere seg på “den uopplyste tåkefyrsten” som sansynligvis gjør alt som står i sin makt for å få med seg folk som kan dikteres.

 3. Ikke sikkert de vil møte lenger etter dette:

  Trumps eskorte fra Stansaid airport i UK.

 4. Avatar for Lars Lars says:

  Europa / EU bør i stigende grad massivt erstatte USA som sin hoved business partner med Kina, Russland, og øvrige land som i stigende grad trolig vil tilslutte seg den nye økonomiske alliansen imellom Kina - Russland. Som India, Iran, Indonesia, m.fl. Japan vil trolig komme etter hvert.
  I sum en befolkningsmengde - og dertil marked - som bør være plenty til erstatte handelen med USA. I stigende grad med tiden.

  Trolig en allerede pågående prosess.
  Trolig hvorfor USA kjemper tilsynelatende nærmest desperat for å stoppe den pågående byggingen av den nye ‘Nord Stream II’ gassledningen ( ved siden av Nord Stream I gassledningen ) igjennom Østersjøen ifra St. Petersburg til Tyskland.
  USA har blinket ut Tyskland som en slags hoved-‘fiende’ i den vestlige alliansen Europa.
  Italia inngikk nylig en rekke økonomiske samarbeidsavtaler med Kina.
  Tyrkia og USA er i stigende konflikt med hverandre. Med potensiale til å splitte/knekke NATO.
  USA truer stadig flere, i stigende grad åpenlyst. Inkl. nå tilmed åpenlyst sin aller nærmeste allierte Storbritannia i Huawei-saken.
  USA egler seg ut med stadig flere land. Også land med lange tradisjonelle gode forbindelser til USA.

  Mobiltelefon avlyttingssaken for noen år siden avslørte til fulle en gang for alle hvordan USAs etterretning går så langt som teknologien muliggjør. Tilmed Angela Merkels mobil ble avlyttet av NSA.
  At det også skjedde med den norske statsministerens mobil, ble kjapt dysset helt ned i vårt gode “frie” Norge.
  Den norske “frie” pressen samarbeidet.
  Lands nasjonale og inngåtte internasjonale lover, regler og avtaler er ingen hindring eller begrensning for USA. Ingen land bryter og går ensidig ifra inngåtte internasjonale avtaler og traktater som USA gjør.

  Reise til USA vil trolig bli uaktuelt for mange om US myndigheter innfører slike krav artikkelen informerer.

  Dog vet vi ‘alle’ - som vil vite - at USA allerede tar seg inn i våre Facebook, Twitter, Microsoft, Google, osv. kontoer som de vil. Disse selskapene er US myndighetenes forlengede arm inn i folks privatliv over hele verden. Brilliant effektive overvåkingsredskaper.
  Aldri før er folket, verdens folk, blitt i nærheten detaljovervåket som i vår tid. Samtidig som den vestlige propagandaen styrt av USA luller oss inn i illusjonen vår ‘freedom and democracy’. Gestapo var smågutt sammenlignet.
  Overvåking inngår i det stikk motsatte av frihet.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere