Shanghai Cooperation Organisation stiller opp for Syria

0
Toppmøtet i Shanghai Cooperation Organisation stiller seg bak Syria.

Den eurasiske alliansen Shanghai Cooperation Organisation har hatt toppmøte i Bishkek i Kirgistan 13. og 14. juni 2019, og i deres sluttkomminiké tar de uttrykkelig stilling for Syria. I uttalelsen heter det:

De understreket som sin felles holdning at det ikke finnes noe alternativ til å løse situasjonen i Syria gjennom dialog samtidig som man sikrer Syrias suverenitet, uavhengighet og territoriale integritet.

Statslederne ga også sin fulle støtte til den såkalte Astana-prosessen som er anført av Russland, Tyrkia og Iran for å forhandle fram en fredsløsning for Syria. Partene har møttes i Astana i Kasakhstan til en serie møter siden januar 2017.

De som stilte seg bak denne uttalelsen var Vladimir Putin fra Russland, Xi Jinping fra Kina, Narendra Modi fra India, Imran Khan fra Pakistan, Kassym-Jomart Tokayev fra Kasakhstan, Sooronbay Jeenbekov fra Kirgistan, Emomali Rahmon fra Tadsjikistan og Shavkat Mirziyoyev fra Usbekistan.

Disse landene har en samlet befolkning på 3,5 milliarder mennesker. Dette omfatter gamle rivaler som India og Pakistan og de representer en allianse som også har Iran, Irak, Tyrkia, Bangladesh og Egypt blant sine medlemmer, observatører og kandidatmedlemmer.

USA-venner i Norge liker å omtale seg sjøl som «verdenssamfunnet» når de begår krigsforbrytelser i Libya eller andre steder. Sist gang vi fikk en opptelling av dette «verdenssamfunnet» var under Skripal-saka. Da utgjorde de 12 prosent av menneskeheten.

Men når det gjelder kravet om et fredelig Syria som er suverent, uavhengig og som skal ha sikret sin integritet, er det praktisk talt hele Asia som taler.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.