Trønderenergi leier inn politi for omstridt vindkraftutbygging på Frøya

0
Faksimile av oppslag i Frøya.no. FOTO: Petter Vidar Vågsvær

– Politiet er kjøpt opp av TrønderEnergi, sier vindkraftmotstanderne på Frøya. – Jeg gråter over at Frøya er okkupert av TrønderEnergi og norsk politi, sier Elin Grubba Rabben til Hitra-Frøya. «Jeg føler det som om jeg har fått husarrest,» fortsetter hun.

TrønderEnergi påstår at de bare har leid inn politi til til «trafikkstøtte«. Men 20. mai kunne lokalavisen Hitra Frøya opplyse at 16 politibetjenter var i gang med å fjerne aksjonister fra stedet.

Vindkraftmotstandere på Frøya aksepterer ikke argumentet med trafikkstøtte sier Hans Anton Grønskag, som leder aksjonsgruppa «Nei til vindkraftverk på Frøya».

– Bare det at politiet tar imot midler fra vindkraftindustrien, er egentlig nok for oss. Sånt skal ikke forekomme.

– Det at politiet «lar seg kjøpe» på en slik måte, er så lite tillitvekkende. Vi har møtt politi her som ikke skaper tillit. Det er en vederstyggelighet som staten er nødt til å gripe inn mot og få bort.

Frøya har sagt nei til vindindustri. I en folkeavstemning 2. april 2019 stemte 78 prosent av innbyggerne mot vindkraftrasering av øya. Hans Anton Grønskaug fra Nei til vindkraft på Frøya skrev om dette i lokalavisa.

Det at et privat selskap på denne måten kan «kjøpe» politiet til en omstridt utbygging er naturligvis prinsipielt forkastelig. Hadde det skjedd i andre land ville antakelig norske medier ha reagert og kalt det korrupsjon og bestikkelser av politiet.

Les om kampen mot vindindustrien på Frøya:

Mot folkeviljen: Ber staten sikre vindkraft-utbygging på Frøya

-Et brutalt angrep på bygde-Norge

Forrige artikkelMuslimer demonstrerer mot islamister i Sudan
Neste artikkelUSAs visepresident varsler krig i Europa og Latin-Amerika
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).