Syria frigjør mange landbyer fra terroristenes grep

1
Den syriske hæren rykker fram i Hama og Idlib og frigjør mange landsbyer. Foto: Al Masdar News.

Den syriske hærens offensiv mot terroristenes befestninger i Hama og Idlib fortsetter og den oppnår betydelig framgang. Meldingene fra fronten viser at den syriske hæren med støtte fra russisk flyvåpen har frigjort mange landsbyer i Hama-provinsen.

Dette detaljkartet viser hvordan den syriske hæren ruller opp terroristenes stillinger fra sør. Kilde: Southfront.

Meldingene sier at den syriske hæren har frigjort landsbyene Arimah, Maydan Ghazal, Bab al-Taqa og Shariaa. Hæren skal også ha rykket fram i selve Idlib. Terroristenes stillinger kollapser under trykket fra den syriske offensiven.

Regjeringsstyrkene frigjorde også den strategisk viktige byen Qalaat al-Madiq, skriver al-Jazeera.

Terroristenes venner i Vesten mobiliserer for å stoppe Syrias offensiv mot terroristene. Tønnebombene faller igjen over Syria. 150.000 rømmer fra Assads offensiv, heter det i Aftenposten. Medlemmer av Sikkerhetsrådet advarer om katastrofe i Idlib, heter det i Nettavisen.

Det de nekter å ta inn over seg det til og med USAs spesialutsending Brett McGurk har sagt:

«Idlib-provinsen er den største trygge havnen al-Qaida har hatt siden 9/11 (det vil si 11. september 2001, vår merknad), knyttet direkte til Ayman al-Zawahirir, og dette er et STORT problem»

Dette sjeldne, men sanne, utsagnet kom 27. juli 2017 under en paneldiskusjon i Middle East Institute der McGurk var paneldeltaker.

Hvilket land i Europa – eller i resten av verden – ville i det lange løp ha slått seg til ro med at al-Qaida fikk opprettholde et terrorregime innenfor deres lands grenser? Er det ikke også Syrias plikt overfor omverdenen å nedkjempe dette baseområdet for en terroristgruppe som har påført så mange land så mye lidelse?

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere