Syria frigjør mange landbyer fra terroristenes grep

1
Den syriske hæren rykker fram i Hama og Idlib og frigjør mange landsbyer. Foto: Al Masdar News.

Den syriske hærens offensiv mot terroristenes befestninger i Hama og Idlib fortsetter og den oppnår betydelig framgang. Meldingene fra fronten viser at den syriske hæren med støtte fra russisk flyvåpen har frigjort mange landsbyer i Hama-provinsen.

Dette detaljkartet viser hvordan den syriske hæren ruller opp terroristenes stillinger fra sør. Kilde: Southfront.

Meldingene sier at den syriske hæren har frigjort landsbyene Arimah, Maydan Ghazal, Bab al-Taqa og Shariaa. Hæren skal også ha rykket fram i selve Idlib. Terroristenes stillinger kollapser under trykket fra den syriske offensiven.

Regjeringsstyrkene frigjorde også den strategisk viktige byen Qalaat al-Madiq, skriver al-Jazeera.

Terroristenes venner i Vesten mobiliserer for å stoppe Syrias offensiv mot terroristene. Tønnebombene faller igjen over Syria. 150.000 rømmer fra Assads offensiv, heter det i Aftenposten. Medlemmer av Sikkerhetsrådet advarer om katastrofe i Idlib, heter det i Nettavisen.

Det de nekter å ta inn over seg det til og med USAs spesialutsending Brett McGurk har sagt:

«Idlib-provinsen er den største trygge havnen al-Qaida har hatt siden 9/11 (det vil si 11. september 2001, vår merknad), knyttet direkte til Ayman al-Zawahirir, og dette er et STORT problem»

Dette sjeldne, men sanne, utsagnet kom 27. juli 2017 under en paneldiskusjon i Middle East Institute der McGurk var paneldeltaker.

Hvilket land i Europa – eller i resten av verden – ville i det lange løp ha slått seg til ro med at al-Qaida fikk opprettholde et terrorregime innenfor deres lands grenser? Er det ikke også Syrias plikt overfor omverdenen å nedkjempe dette baseområdet for en terroristgruppe som har påført så mange land så mye lidelse?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere