USA er desperate: Truer nå Storbritannia hvis de bruker Huawei-teknologi.

0
USA frykter virkellig Huaweis teknologiske forsprang. Her fra en teknologimesse i Las Vegas i 2019. Shutterstock.

Av Knut Lindtner.

Huawei-saken er langt mer omfattende enn det våre medier klarer å få frem. Den har sider som en ikke våger å omtale.

Den viktigste er at den kinesiske 5G-teknologien blokkerer USAs (NSA i USA) verdensomspennende totale elektroniske overvåkning. «Five-eyes»-systemet – et spionsystem som aldri omtales i våre medier – vil miste den totale kontrollen etter hvert som land etter land tar i bruk den kinesiske teknologien.

USAs utenriksminister Mike Pompeo har advart Storbritannia mot å la Huawei få komme med anbud på 5G-nettet sitt. «Når det gjelder 5G så har USA en forpliktelse til å sikre at de stedene vi opererer på, stedene der amerikansk informasjon finnes, stedene der vi risikerer vår nasjonale sikkerhet, så må de operere i klarerte nettverk», sa Pompeo i en tale til Storbritannias kontor for utenlandske og samveldets kontor på onsdag. 

Dilemmaet er at Huawei-teknologien er i dag den mest avanserte og også den billigste på markedet. Og da må en velge om en skal vente på at tilsvarende teknologi bli utviklet i USA/vesten og betale dyrere for den eller bruke det mest avansert på markedet. Noen sier at USA allerede ligger ett år etter Kina på dette feltet. I mellomtiden utvikler naturligvis den kinesiske telegiganten seg videre.

Å velge «second-hand» i et marked med sterk konkurranse er å velge kvantitet fremfor kvalitet. Og hvis det dårligste er dyrest gjør en det dummeste som er mulig. Da er en dømt til å tape.

Naturligvis har USA fortsatt sterke kort på hånden og bruker disse for alt de er verd, slik uttalelsene under vitner om. Men hvor lenge varer det? Britene er ikke dummere enn andre mennesker så det er en grense hvor lenge ideologien og allianser får forrang fremfor egeninteresser.

Under kapitalismen er det fortsatt jungelens lov som gjelder.

Denne artikkelen ble først publisert på Derimot.no. Sitatet fra Mike Pompeo er oversatt Ingunn Kvil Gamst.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelSyria frigjør mange landbyer fra terroristenes grep
Neste artikkel– Uten ryggrad og kompass er Rødt glassmaneter!