Rapporten om det påståtte gassangrepet i Douma undergraver propagandaen

0

Som vi viste i denne artikkelen foreligger det en rapport fra Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW) som undergraver vestmaktenes påstander om at det var et gassangrep fra syriske styrker mot Douma 7. april 2018.

Denne rapporten er utarbeidet av Ian Henderson, som er en av veteranene fra OPCW og som har deltatt i arbeidet der siden 1998. Henderson fikk i oppgave å undersøke de to angivelige gassylindrene som var helt sentrale i denne saken.

Men Hendersons rapport er ikke inkludert i det utdraget av OPCWs undersøkelser som tidlligere er blitt publisert. Dette er avslørende og overraskende. Det er overraskende fordi dette dokumentet slår et hull i påstandene om at disse sylindrene kan ha kommet gjennom taket i bygningen, og dermed er det jo et helt avgjørende dokument som er utelatt. Det er avslørende fordi det viser at det må ha vært en politisk agenda blant noen i OPCW å utelate det. Det passet ganske enkelt ikke inn i propagandaen.

Vi hadde problemer med å finne selve dokumentet på nettet, men som vi antok tok det ikke lang tid før det var å finne. Det kan lastes ned her.

Working Group on Syria, Propaganda and Media har kommentert dokumentet i denne artikkelen. De viser til et par springende punkter i de undersøkelsene OPCWs gruppe gjorde på stedet:

All the elements listed above point to the conclusion that the alleged impact event or events leading to observed vessel deformation and concrete damage were not compatible.

it was not possible to establish a set of circumstances where the post-deformation cylinder could fit through the crater with the valve still intact (whether or not an end-cap was assumed to have been fitted at the front end of the cylinder), and the fins deformed in the manner observed.

The dimensions, characteristics and appearance of the cylinders, and the surrounding scene of the incidents, were inconsistent with what would have been expected in the case of either cylinder being delivered from an aircraft. In each case the alternative hypothesis produced the only plausible explanation for observations at the scene.

Gruppa fant altså ut at de to gassylindrene ikke kunne ha kommet gjennom taket i bygningen, og at de derfor måtte ha vært plassert der.

Les Caitlin Johnstones artikkel om dette:

CONFIRMED: Chemical Weapons Assessment Contradicting Official Syria Narrative Is Authentic

Under normale omstendigheter skulle dette ha vært en stor sak på alle sentrale medier. Episoden med det påståtte gassangrepet far jo noe som kunne ha utløst en omfattende krig mot Syria fra USAs og Vestens side. At det nå er dokumentert at episoden må ha vært fingert burde ha vært en toppsak i nyhetene. Men vi har ingen normale omstendigheter. Og mediene rapporterer ikke fakta, de konsentrerer seg om å formidle fortellinger og følelser, slik det ble slått fast i en ny rapport fra RAND Corporation i USA.

Men heldigvis finnes det mediekanaler utenfor main stream media. En av dem er steigan.no, og vi kan eksistere fordi leserne våre støtter oss.

Forrige artikkelGule vester #Acte 27
Neste artikkelHva er agendaen til «klimaopprøret»?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).