WikiLeaks: Julian Assange vil bli kastet ut med det aller første

0
I sju år har varsleren og grunnleggeren av WikiLeaks Julian Assange levd i de facto husarrest i Ecuadors ambassade i London. Skjermdump fra Twitter.

WikiLeaks skriver på Twitter at varsleren Julian Assange, som i sju år har levd i eksil i Ecuadors ambassade i London, vil bli kastet ut «i løpet av timer» og deretter bli arrestert. Det skal være inngått en avtale mellom Ecuador og den britiske regjeringa om dette.

Hvis dette skjer er naturligvis faren overhengende for at Julian Assange vil bli utlevert til USA. Sannsynligheten for det er så nær 100 prosent som det går an å komme. New York Times skrev i desember 2018 at El Salvadors president prøvde å selge Assange til USA mot å oppnå noen fordeler.

John Pilger:Jakten på Assange – historien som ikke blir fortalt

Falske nyheter fra NRK om Julian Assange

Assange siktet av amerikanske myndigheter

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelHvorfor USAs økonomiske krig mot Syria vil mislykkes
Neste artikkelKu, sau og geit er ikke klimasvin
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).