Struping av steigan.no i sosiale medier

14
Illustrasjon: Shutterstock

Lesere som følger steigan.no på Facebook melder til oss at de stadig opplever at når de deler artikler fra oss så blir de nesten umiddelbart slettet. En leser ble så irritert over dette at han gjorde mange tester for å se om det dreide seg om tilfeldigheter eller om det var noe system i det. Hans konklusjoner var klar: Jeg har ikke opplevd en så omfattende sletting med noe annet jeg deler på Facebook.

Les:Djupstaten i USA leser steigan.no

Det å slette artikler på denne måten er en sleipere form for sensur enn direkte blokkering, noe vi også har opplevd. Vi ser også at det er mye vanskeligere for oss å nå fram til tilfeldige lesere på Facebook enn før. Det krever mye mer enn dobbelt så mye innsats for å nå tilnærmet like mange. Det store omslaget her kom så tidlig som i oktober-november 2017. Da kunne vi registrere det over natta.

Siden har dette fortsatt, men på grunn av hjelp fra vennlige og aktive lesere kommer vi delvis rundt dette. Når mange deler en artikkel i ulike fora klarer ikke sensuren så lett å fange opp alt. (Kjempestor takk til dere!)

Vi opplever også at små grupper av sensurkåte folk tydeligvis har innrapportert oss til Facebook og fått oss blokkert. Det er sånne som ikke tør å møte oss i åpen debatt, men foretrekker å drive brønnpissing i ly av mørket.

Det er ikke så rart at et monopolkapitalistisk medium som Facebook sensurerer steigan.no. Vi er tross alt hengt ut av NATO-tenketanken Atlantic Council to ganger som noe skumle greier. Det betyr at vi er på rett spor. Vi lover å holde fram som vi stevner og satser på våkne og aktive lesere for å få hjelp til å komme rundt sensuren.

Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916


KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Welcome to the joo-world order.

  Jeg er redd jeg nok heller kommer til å bidra til mer sensur i nevnte medium, men jeg gjør hva jeg kan for å bryte ned egensensuren.

 2. Avatar for runeulv runeulv says:

  Hadde Steigan ville skrevet om hvordan Facebook hadde bestemt etter politisk påtrykk at alt som er av nasjonalister skulle bort, så hadde ikke dette kommet som noen bombe, og om ikke deres venner på venstresiden og jødene hadde fått gjennom at Facebook skal gjøre dette mot alle former for hvit nasjonalisme eller separatisme, så hadde ikke innrapportering gjort at deboosting og sensur var ting Steigan.no kunne utsettes for.

 3. Avatar for paal paal says:

  Tiden har lenge vært moden for se seg om etter sensurfri og nedstengningsimmun teknologi for sosiale nettverk, frie ytrings- og folkeopplysningskanaler. Denne teknologien finnes, og kalles som samlebegrep for P2P (peer-to-peer) nettverksteknologi.

  Jeg har drevet betraktelig research på eksisterende alternativer, og har kommet til konklusjon om at SecureScuttleButt er det beste som er å oppdrive i dag. Derfor har jeg tatt det i bruk, og inviterer “hele Norge” til å gjøre det samme. Start her: https://alltinget.net

  11-12-11-45

 4. Jeg satser på “de andres liv” effekten - og lar det stå til. Jeg har back-up, og ellers gjør jeg som han karen i Hydro, sikrer en papirkopi.

 5. Avatar for paal paal says:

  @aford

  Da har du muligvis misforstått, eller jeg må ta kritikk for udugelig presentasjon av fremgangsmåten.

  Dersom du følger anvisningen på nettsiden, https://alltinget.net/last-ned-klient/ så står det i Steg 3 at du etter installasjon av klienten skal hente deg invitasjonskode på https://alltinget.net/tilgjengelige-pubs/

  Disse to invitasjonskodene skal du så kopiere og lime inn i klienten og lagre, så vil klienten din automatisk koble til nettverket.

  Du skal altså ikke bruke nettleseren din til å besøke adressen til puben(e). Pubene har ingen webserver kjørende, og nettverket er ikke “på nett” som sådan. Man får kun tilgang fra innsiden av klienten.

  Håper dette var litt oppklarende :slight_smile:

 6. Avatar for aford aford says:

  Jeg forstår, og det skal nok alltids bli en råd med det. Men dersom jeg følger din anvisning og lenken du anmoder oss om å benytte over her, kommer man til en side som et stykke nedover bl.a. inneholder følgende anvisning (rosa boks/ knapp nederst til å klikke på for å hente kode).

  Screenshot_20190412-212333
  Når man som lydig og tillitsfull, kanskje teknisk innviklingshemmet bruker får beskjed om å klikke, så klikker man.
  Og når man gjør det, får man feilmeldingen som vist i skjermdumpen i min første kommentar. Jeg vil vel si at aktive lenker som ender i rene blindgater er en uting og et typisk unødvendig forvirrende/ forvanskende element i en trinn for trinn-anvisning med ambisjoner om å gjøre terskelen for nye brukere så lav som mulig … :slight_smile:

 7. Avatar for paal paal says:

  @aford

  Sorry sorry, ser nå at det hele er min feil. Jeg ser at jeg hadde glemt å redigere akkurat den lenken til å peke til de ferdig genererte invitasjonskoder. Det er korrekt i 3-stegs guiden, men altså ikke på forsiden. Jeg får bare beklage og be om tilgivelse. Feilen er korrigert!

  Skjønner vel nå at mange av den grunn kan ha gitt opp å ta systemet i bruk. Huff og huff.

 8. Avatar for aford aford says:

  Folk får jo bare øve seg på å gi opp, dersom de absolutt vil det. Det er nesten ikke grenser for hva man ikke får til hvis man virkelig ikke prøver. Selv er jeg dóg ikke helt der, og har nå koblet meg til alltings-pub’en med samme brukernavn som her. En første testmelding til alltinget er postet.

  Ses på puben!

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

6 flere kommentarer

Deltakere