Struping av steigan.no i sosiale medier

0
Illustrasjon: Shutterstock

Lesere som følger steigan.no på Facebook melder til oss at de stadig opplever at når de deler artikler fra oss så blir de nesten umiddelbart slettet. En leser ble så irritert over dette at han gjorde mange tester for å se om det dreide seg om tilfeldigheter eller om det var noe system i det. Hans konklusjoner var klar: Jeg har ikke opplevd en så omfattende sletting med noe annet jeg deler på Facebook.

Les:Djupstaten i USA leser steigan.no

Det å slette artikler på denne måten er en sleipere form for sensur enn direkte blokkering, noe vi også har opplevd. Vi ser også at det er mye vanskeligere for oss å nå fram til tilfeldige lesere på Facebook enn før. Det krever mye mer enn dobbelt så mye innsats for å nå tilnærmet like mange. Det store omslaget her kom så tidlig som i oktober-november 2017. Da kunne vi registrere det over natta.

Siden har dette fortsatt, men på grunn av hjelp fra vennlige og aktive lesere kommer vi delvis rundt dette. Når mange deler en artikkel i ulike fora klarer ikke sensuren så lett å fange opp alt. (Kjempestor takk til dere!)

Vi opplever også at små grupper av sensurkåte folk tydeligvis har innrapportert oss til Facebook og fått oss blokkert. Det er sånne som ikke tør å møte oss i åpen debatt, men foretrekker å drive brønnpissing i ly av mørket.

Det er ikke så rart at et monopolkapitalistisk medium som Facebook sensurerer steigan.no. Vi er tross alt hengt ut av NATO-tenketanken Atlantic Council to ganger som noe skumle greier. Det betyr at vi er på rett spor. Vi lover å holde fram som vi stevner og satser på våkne og aktive lesere for å få hjelp til å komme rundt sensuren.

Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916


Forrige artikkelPiketty: brahminvenstre og markedshøyre
Neste artikkelEU-bomben under norsk industri
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).