Atlantic Council advarer mot steigan.no

29
Pål Steigan

Av Pål Steigan.

Atlantic Council, som er pådriver for den nye kalde krigen og som nylig foreslo terroraksjon og militære provokasjoner i Azovhavet som meget lett kunne ha utløst den tredje verdenskrigen er i full sving igjen. I god gammel kaldkrigsånd skal den indre fienden pekes ut. Det er Joseph McCarthys og J. Edgar Hoovers ånd som går igjen.

Denne såkalte tenketanken har nå utgitt rapporten TheKremlin’s Trojan Horses 3.0: Russian Influence in Denmark, The Netherlands,Norway, and Sweden.

Forfatterne skriver i forordet:

«Denne rapporten er den siste delen av et treårig prosjekt som forsøkte å avsløre et mindre ofte diskutert element i Kremls politiske krigføring: framdyrkingen av politiske allierte iEuropas kjerne. Målet med prosjektet er å trekke oppmerksomheten motVest-Europa, hvor den russiske trusselen alt for lenge enten ble avvist, ignorert eller oversett. Som det er kjent, stopper Kremls tentakler ikke i Ukraina, Georgia eller Øst-Sentral-Europa. De kommer langt og dypt i kjernen i vestlige samfunn. Å anerkjenne den pågående trusselen er det første skrittet for å motvirke effektene og bygge langsiktig motstandskraft.»

«Tentakler» – intet mindre altså – nå skal den indre fienden brennemerkes og tas. Enhver som står imot NATOs krigspolitikk er enten kjøpt og betalt av Kreml eller eventuelt en uvitende agent for Russland. At det kan tenkes å forekomme legitim motstand mot den vestlige imperialismens krigsplaner er en tanke som ligger fjernt fra forfatternes verdensbilde. Enhver som er imot oss er agenter for fienden. Og nå er tida kommet for Skandinavia og Nederland.

Forfatterne bak denne rapporten om den innerste fienden er Alina Polyakova, Flemming Splidsboel Hansen, Robert van der Noordaa, Øystein Bogen, og Henrik Sundbom, og det er Bogen som er rapportør fra Norge. I Bogens CV i rapporten har han beskjedent utelatt at han studerte russisk på Forsvarets Etterretningshøyskole, hva nå det kan komme av.

Bogen og Atlantic Council navngir de politiske partiene og politiske miljøene som etter deres mening er Russlands trojanske hester i Norge. Han begynner på Stortinget og henger en merkelapp på SV som får på pukkelen fordi partiet har oppfordret til forhandlinger med Russland (!) og fordi partiet har kritisert operasjonene til US Marines i Norge.

Partiet Rødt får pluss i margen fordi det «stort sett har avstått fra pro-russiske uttalelser», men kritikk for at det er «en fast motstander ev Norges bånd til USA og NATO». Om Rødt som parti slipper ganske lett, er det verre med «enkelte medlemmer av partiet» som «åpent har fremmet Kremls narrativer, og særlig ideen om at Ukraina styres av fascister». For Atlantic Council er ikke bekymret over fascistene i Ukraina, bare over kritikken av dem. De to medlemmene som får denne æren er Stian Bragtvedt og Aslak Storaker for sin artikkel “Situasjonen i Ukraina kan føre til en storkrig,” i Dagbladet.

Les: Atlantic Council foreslår terrorhandling mot Kertsj-brua

Men særlig opprørt er Bogen og Atlantic Council over de de kaller «pro-russiske elementer» (elementer, herlig begrep!) som gjør sin innflytelse gjeldende på sosiale medier, og da er det særlig to som får unngjelde:

«To av de mest populære nettstedene, The Herland Report og Steigan.no, drives av nordmenn (sistnevnte ble skapt av Pål Steigan, tidligere leder av Arbeidernes kommunistparti), men publiserer noen artikler på engelsk og hevder å ha flere hundre tusen lesere.»

Les: Djupstaten i USA leser steigan.no

Enkelte skribenter og artikler i mainstream media blir også kritisert:

«Noen mainstream media, spesielt den venstreorienterte avisen Klassekampen, har publisert materiale som fremmer pro-Kreml-ideer, spesielt i forhold til NATO og Ukraina. Noen av disse artiklene har vist seg å være usanne eller inneholde alvorlige unøyaktigheter. Klassekampen har likevel betydelig statsstøtte og stadig økende sirkulasjon.»

Les: Erna Solberg fikk pris av Atlantic Council etter å ha gitt dem støtte

(Hm,hm, bør man få statsstøtte når man publiserer enkelte artikler som vi ikke liker?)

Øystein Bogen er kanskje ikke mye å bry seg om. Det er når hans nokså uartige brønnpissing blir opphøyd til evangelium for en av de mest krigerske institusjonene i verden at det begynner å bli betenkelig. Her skal den politiske debatten i Norge forgiftes ytterligere, og da holder det ikke med argumenter. Da skal agent- og forræderstempelet fram.

Også Sverige

Også våre kolleger i de andre landene får smake agentstempelet.

Den æren tilfaller ikke minst Anders Romelsjö og hans blogg jinge.se (som nå heter GlobalPolitics):

«AndersRomelsjö, redaktør for Jinge.se, er nestleder i en liten og lite kjent organisasjon kalt Swedish Doctors for Human Rights, som ofte forekommer i russiske statsmedier som tilsynelatende eksperter på kjemisk krigføring, som erklærer Russland fri for skyld og sverter De hvite hjelmene i Syria.»

Motstand mot krigen mot Syria er altså betenkelig, og særlig hvis man avslører de vestlige etterretningstjenestenes mest vellykte prosjekt – De hvite hjelmene.

Atlantic Councils anbefalinger

Etterat de kalde krigerne på denne måten har skvettet sine stinkende væsker i den skandinaviske debatten, er det på tide med anbefalinger. Og det er jo gledelig at man foreløpig(?) ikke anbefaler internering. Det viktigste ifølge dem er å satse på å «motvirke Kremls innflytelse» gjennom «nasjonale og internasjonale kunnskapssentre» som EU’s East StratCom Task  og NATOs Centres of Excellence, altså de organene som er bygd opp for å drive psykologisk krigføring. At de kalles «kunnskapssentra» er nytale i orwellsk format.

Det andre punktet er at «Mediasektoren må finne bærekraftige måter å finansiere journalistikk av høy kvalitet på. Når publikums tillit til tradisjonelle medier svikter, vil flere folk vende seg mot tvilsomme kilder på nettet.»

En aldri så liten innrømmelse her altså. Det mangler journalistikk av høy kvalitet som kan støtte NATOs narrativer, og noen må skaffe penger til det. Ellers vil folk i stigende grad vende seg til sånne fæle trojanske hester som steigan.no og tilsvarende. Men her må man bestemme seg. Enten kan man få journalistikk av høy kvalitet, eller så kan man få journalistikk som tjener NATOs narrativer. En kan ikke få begge deler.

Les: Den britiske regjeringa driver et hemmelig medieprogram for å sverte Russland

Det er noe så grunnleggende patetisk over Atlantic Council og deres betalte penner (PCer). De snubler til og med i sine klassiske referanser. Hovedtittelen om de trojanske hestene svikter jo allerede i utgangspunktet, fordi som kjent var det en krigslist fra Odyssevs å lage en hul trehest for å skjule ei gruppe elitesoldater og late som om det var en avskjedsgave til Troja, for så å åpne portene fra innsida. Hvis det skulle vært snakk om virkelige trojanske hester i klassisk betydning så måtte det jo være hvis Erna Solberg eller Jonas Gahr Støre var russiske agenter. Og det er det ikke lagt fram noen som helst dokumentasjoner for.

Men ett poeng skal Atlantic Council og Øystein Bogen ha: Det er behov for penger til kvalitetsjournalistikk. Så husk julegaven til steigan.no!
KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Anki Anki says:

  Det er jo en liten fjær i hatten, det. Gratulerer! Nå skal det sies at kvaliteten på dette tøyset fra de krigskåte tullingene er på høyde med sjømannskapet til 4 milliards-amatørene på Helge Ingstad. Selv gullfisken rister på huggu. Men likevel…c",)

 2. Avatar for FR.ED FR.ED says:

  Gratulerer. NATOs viktige talerør Atlantic Counsil frykter www.steigan.no.

 3. Avatar for SHO SHO says:

  Dette kan fungere som reklame for Steigan.no.
  Feks bør alle innflytelsesrike personer og andre som ønsker å skjerpe sin egne standpunkter, lese Steigan.no om ikke for annet for å få sjekket ut motargumentene.

  Atlantic Counsil & co kan jo prøve ut å drive kvalitetsjournalistikk feks ved å finne fram til hvordan man skal kunne rettferdiggjøre den utsulting som nå foregår av befolkningen i Jemen, ved å forklare hvorfor det er helt påkrevd og moralsk riktig å sulte ihjel 14 millioner mennesker i Jemen. USAs blokade av Irak i sin tid første til at ca 2 millioner irakere døde av sult og sykdom (inkl 500.000 barn). Her kan man sikkert låne argumenter bla fra Madeleine Albright, om ikke annet kan man låne argumenter fra Nazi-Tyskland når det gjelder masseutryddelse av hele folkegrupper.

 4. Avatar for TerjeM TerjeM says:

  frp

 5. Avatar for aford aford says:

  Det er bra Atlantic Council følger med og advarer mot denne meget suspekte og anti-amerikansk innstilte nettavis. Hadde de ikke gjort det, ville jeg forlangt å få tilbake penga. I hvert fall ikke kjøpt noen ny steigan.no-T-skjorte. Makan.

 6. Avatar for Olaf Olaf says:

  Den som forgifter den politiske arenaen, er jo du, Pål Steigan. Alle dine kvasi-analyser som ikke er annet enn oppgulp fra RT, gjør deg like stemplet som de rød-brune i Kreml. Alt ditt vøvl om nazisme i Ukraina, er ferdigtygd materiell som er levert deg og dine politiske våpendragere i Nasjonal front i Frankrike, La liga, og flere andre politiske aktører i et samrøre av ekstreme Nasjonalister på begge ytterfløyer. Nå sist har du fått Carl I Hagen som din politiske venn. Lykke til! Men at du ikke har skam ved å føre din kamp mot det mest undertrykte land i Europa, bar for å sikre Putin sin realisering av Eurasia. Da aksepterer du brudd på folkeretten, du svelger rått drap på tusenvis av sivile Ukrainere, bare for at Putin skal fylle sin private konto (som den statskapitalistisk orienterte du er. Du har tidligere bedt meg holde meg unna personangrep på deg. Men det er ingenting, sammenlignet med dine kontinuerlige angrep på mitt land, dokumentert med en haug av løgner fra RT. Og du nekter konsekvent å svare på om RT har deg på lønningslisten. Er du skamfull? Jeg har faktisk klart å få til konstruktive dialoger med mennesker som komuniserer på forumet ditt. Det har je glede av all den tid dialogen kan gå på hvordan Ukraina kan utvikle sin selvstendighet og økonomi. Da er temaer som reformer i rettsapparatet, korrupsjon og lignende temaer oppe. Men så tråkker du hele tiden i den salaten med din ekstreme lojalitet til fascisten i Kreml, og spyr ut dine løgner. Igjen - og til slutt: eier du ikke skam, moral og journalistisk interesse?

 7. Avatar for Olaf Olaf says:

  Du må jo få lov til å tro hva du vil om hvor jeg bor. Det interesserer meg ikke. Og du må tro hva du vil om propagandaen fra Russland. Du skjønner tydeligvis ikke at propagandaapprater til Kreml har nok penger til å betale professorer som f. eks. Bjørn Nistad, den du referer til og mange andre, for å skape et skinn av legitimitet. Men løgner blir ikke en sannhet, selv om de repeteres mange ganger. Analysen til denne professoren er utrolig svak, med faktafeil om de russiske oligarker, og om KGB-agenten. Hvorfor tror du Steigan har gått så hardt ut i sin kritikk av Fakta. No? Fordi de prøver å ramme fake news som bl. a spres på denne bloggen.

 8. Avatar for Johnny Johnny says:

  Noen må ha ting inn med teskje, Olaf.

  Når sovjetunionen ble oppløst startet en omfattende utplyndring av Russlands verdier.
  Banker, forretninger, fabrikker, eiendommer og naturressurser ble solgt til en brøkdel av den reelle verdien. Russiske oligarker samarbeidet tett med Eliten fra USA og EU, og disse menneskene “ranet til seg” astronomiske summer under Jeltsin-perioden.

  Dette førte selvsagt til et katastrofalt sammenbrudd i økonomien, og det russiske folks levestandard falt til et nivå man ikke hadde sett siden stalintiden.

  Vestlig media hyllet Russlands overgang til et liberalt demokrati, endelig har Rusland blitt som oss! :open_mouth:
  At helsevesnet kollapset, at sykehus og klinikker ble stengt, at epedemier brøt ut og at griske eiendomsmeglere tok over folks boliger med makt, det glemte vestlig media å skrive om.

  For å gjøre en lang historie kort Olaf, når Putin ble president stanset han noen av verdens mest lukurative utplyndringer, og gullalderen til den vestlige eliten var over. Dette er den virkelige årsaken til konflikten med Russland, alt det andre tullet er bare blendeverk og propaganda for at vanlige mennesker skal støtte Elitens konflikt mot Russland!

  It’s all about the money! :slight_smile:

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

15 flere kommentarer

Deltakere

Historisk kommentararkiv

29 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.