Julian Assange er arrestert

0
Julian Assnge blir arrestert og dratt ut av ambassaden i London. Kilde: RT

Regjeringa i Ecuador tilbakekalte det politiske asylet som i sju år har beskyttet varsleren og WikiLeaks-grunnleggeren Julian Assange. Deretter tok britisk politi seg inn i ambassaden og arresterte Assange.

Dette er et uhørt brudd på internasjonale regler og det er et varsel om enda hardere tider for ytringsfriheten og den gravende journalistikken.

Det er opplagt at det er overhengende fare for at Assange vil bli utlevert til USA, og hva som i så fall vil vente ham der, er neppe særlig lystelig.

Hva sier Journalistlaget? Hva sier Fritt ord? Hva sier Redaktørforeningen? Hva sier de politiske partiene i Norge?

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelGoogle manipulerer søkeresultater manuelt
Neste artikkelAssange arrestert, sviktet av vestlig presse.
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).