Google vil gjøre det vanskeligere å finne russiske medier

0

Toppsjefen i Googles eierselskap Alphabet, Eric Schimdt, sier at selskapet vil utvikle spesielle algoritmer som vil gjøre at det blir vanskeligere å finne de russiske nettstedene RT og Sputnik på nettet.
We are working on detecting and de-ranking those kinds of sites – it’s basically RT and Sputnik,” sa Schmidt under en spørsmål og svar sesjon på Halifax International Security Forum i Canada. Da han ble spurt om ikke Google gjennom sin søkemotor «fremmer russisk propaganda», svarte han:

We are well of aware of it, and we are trying to engineer the systems to prevent that [the content being delivered to wide audiences]. But we don’t want to ban the sites – that’s not how we operate.”

Dette er jo ikke noe annet enn en direkte innrømmelse av at verdens største internettselskap driver politisk manipulasjon av nettet for å fremme en bestemt politisk agenda og svekke alternative kilder.

Sjefredaktør for RT og Sputnik, Margarita Simonyan, sier i en kommentar:

“Good to have Google on record as defying all logic and reason: facts aren’t allowed if they come from RT, ‘because Russia’ – even if we have Google on Congressional record saying they’ve found no manipulation of their platform or policy violations by RT,”

Schmidt, som kaller seg en «langvarig venn av Hillary Clinton», sa at «begivenhetene i fjor» viser at publikum ikke kan forventes å være i stand til sjøl å skjelne mellom «fake news» og «real news».

Også nettsteder som wsws.com og 21century wire melder om et fall i antall treff på deres sider på om lag 50% i den seinere tida.

I en kommentar på Consortium News sier den gravende journalisten Robert Parry at
«Det skal ikke stor fantasi til å se hvordan en kombinasjon av mainstream gruppetenkning og kunstig intelligens kan skape en orwellsk framtid der bare en fortelling blir fortalt og der den andre sida simpelthen forsvinner av syne.»

I en artikkel i mai 2017 viste Parry hvordan New York Times hyller slike sensur-algoritmer som det Google nå utvikler. Dette er ikke science-fiction eller noen «falsk nyhet». Orwell-samfunnet skapes nå.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.