Google vil gjøre det vanskeligere å finne russiske medier

13

Toppsjefen i Googles eierselskap Alphabet, Eric Schimdt, sier at selskapet vil utvikle spesielle algoritmer som vil gjøre at det blir vanskeligere å finne de russiske nettstedene RT og Sputnik på nettet.
We are working on detecting and de-ranking those kinds of sites – it’s basically RT and Sputnik,” sa Schmidt under en spørsmål og svar sesjon på Halifax International Security Forum i Canada. Da han ble spurt om ikke Google gjennom sin søkemotor «fremmer russisk propaganda», svarte han:

We are well of aware of it, and we are trying to engineer the systems to prevent that [the content being delivered to wide audiences]. But we don’t want to ban the sites – that’s not how we operate.”

Dette er jo ikke noe annet enn en direkte innrømmelse av at verdens største internettselskap driver politisk manipulasjon av nettet for å fremme en bestemt politisk agenda og svekke alternative kilder.

Sjefredaktør for RT og Sputnik, Margarita Simonyan, sier i en kommentar:

“Good to have Google on record as defying all logic and reason: facts aren’t allowed if they come from RT, ‘because Russia’ – even if we have Google on Congressional record saying they’ve found no manipulation of their platform or policy violations by RT,”

Schmidt, som kaller seg en «langvarig venn av Hillary Clinton», sa at «begivenhetene i fjor» viser at publikum ikke kan forventes å være i stand til sjøl å skjelne mellom «fake news» og «real news».

Også nettsteder som wsws.com og 21century wire melder om et fall i antall treff på deres sider på om lag 50% i den seinere tida.

I en kommentar på Consortium News sier den gravende journalisten Robert Parry at
«Det skal ikke stor fantasi til å se hvordan en kombinasjon av mainstream gruppetenkning og kunstig intelligens kan skape en orwellsk framtid der bare en fortelling blir fortalt og der den andre sida simpelthen forsvinner av syne.»

I en artikkel i mai 2017 viste Parry hvordan New York Times hyller slike sensur-algoritmer som det Google nå utvikler. Dette er ikke science-fiction eller noen «falsk nyhet». Orwell-samfunnet skapes nå.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


13 KOMMENTARER

 1. Bland det allvarligaste angreppet på informationsfriheten hittills. Slutpunkten är långtifrån nådd. Det behövs en oberoende konkurrent till Google.

 2. Propagandakrigen er på høygir og folket løper rundt som hodeløse kyllinger og oppfører seg som en flipperkule hvor retningene deres er tildels bestemt på forhånd av andre mennesker. Dette at Google vil gjøre det vanskeligere å finne russiske medier er kun et billig og enkelt triks. Veldig mange tror på den fiktive kampen USA vs Russland, men det er ikke kampen og målet, det er en globalisert verden uten nasjoner mm. Uttalelsen til Eric Schimdt vil skape noe som kalles Streisand-effekten, som er et internettfenomen som går ut på at forsøk på å sensurere eller fjerne informasjon i stedet fører til massiv oppmerksomhet rundt denne informasjonen. Det store problemet er at vi alle bor i plutokrati og oligarki som er kamuflert som demokrati, noen bedre enn andre.

  • Gode poenger. En bør kanskje også ta i betraktning at Internett i usensurert form er potensiell demokratisk, der folket kan ta makt i sine egne hender på bekostning av oligarkiet og toppolitikerne. Dette må for enhver pris forhindres, og det gjør vi gjennom statlig og oligarkiets eierskap til media og nyhetsformidling, samt sørge før at søkemotorene gir de til enhver tid søketreff som makthaverne vil vi skal få. Det handler om å ha kontroll på befolkningen. Internett og demokrati er en trussel som må håndteres deretter.

 3. Dette var også det siste HItler også gjorde før han satte i gang WW2, alt av kilder som ikke støttet påstandene til Tyske myndigheter ble forbudt. ( Vi vet alle hvordan det gikk )
  Nå er det Russerne som skal tas, senest i går gikk Putin ut og ba alle Russiske bedrifter gjøre seg klare til å omstille seg til våpenproduksjon for WW3 er like om hjørnet.

  Om ikke folk vil ha WW3 i 2018 så må en global protestbevegelse stables på bena rekord kjapt, det finnes ingen angrefrist der man kan skru klokka tilbake etter at krigen er startet.

  Putin Orders Russian Companies to Be Ready for Urgent Transition to War-Time Operations

  https://www.youtube.com/watch?v=CEzFsBTIrZM

 4. Fra txt-tv i gammel media: Facebook vil gjøre det mulig for brukerne å se om de har fulgt elelr likt innlegg fra falske, russiske profiler. Årsaken til at de lager funksjonen er (selvsagt/det må jo alle skjønne) informasjon om at Russland aktivt forsøkte å påvirke valget i fjor via falske profiler.

  Det viser seg at magefølelsen min var korrekt da jeg for mange år siden avslo å være på disse sosiale mediene.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.