SVs landsmøte støtter utbyggingen av vindkraft i Norge

0
Vindmøller i Fitjar. Foto: Shutterstock.

Av Odd Handegård.

SVs landsmøte vedtok 30. mars å støtte utbyggingen av vindkraft i Norge. Selv om vedtaket sikkert kunne ha vært enda verre, uttrykte stortingsrepresentant for SV, Arne Nævra, skuffelse over vedtaket.

Jeg fulgte litt av debatten på nettet, og det som overrasket aller mest, var et faktum som jeg nesten ikke tør å gi uttrykk for, nemlig at det omtrent utelukkende var KVINNELIGE utsendinger som støttet vindkraftutbyggingen, i alle fall i den generelle klimadebatten i går. En del av de kvinnene som støttet utbyggingen av vindkraft i norsk natur, hadde likevel ett unntak:

Selv om Norge skal dekkes av vindturbiner (ifølge SV), ble det formulert et sterkt ønske om at samiske områder måtte unntas. – Denne merkelige holdningen er jo såpass absurd at man begynner å lure på om man heller burde gå inn for at vindkraft i Norge KUN bør bygges i reindriftsområder. (Jeg har alltid argumentert med at kostbar og ustabil vindkraft i norsk natur er helt uten betydning – også for klimaet, uansett hvor utbyggingen kommer). Den mest ekstreme hyllesten på landsmøtet av vindkraft i Norge, hørtes ut som en opplesning av et innlegg av tidligere Frp-statsråd Søviknes.

For de som oppfatter at de hører til på venstresida, blir det interessant å følge debatt og vedtak på Rødts landsmøte som arrangeres neste helg.


Les også:Kraftpolitikken – flere myter og paradokser

Aksjonene mot vindkraft i Norge – hva med havvind?

Andre artikler av Odd Handegård på steigan.no, klikk her.


Klikk her for å være med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.