Pentagon ønsker ikke tilbaketrekning fra Syria

3
USA har inntil nylig sendt store mengder våpen og militært utstyr til de kurdiske styrkene i Syria. Kommer de snart til å trekke seg ut?

Til tross for at president Donald Trump gjentatte ganger har sagt at USAs tropper skal trekkes ut av Syria, later det ikke til at Pentagon er spesielt opptatt av å følge ordre.

The Wall Street Journal meldte i februar 2019 at Pentagon forbereder seg på å trekke alle USAs styrker ut av Syria innen utgangen av april. Leseren har naturligvis all grunn til å være skeptisk til om dette faktisk bli noe av.

Ordren om tilbaketrekning ble undertegnet 19. desember 2018, og den skulle da settes ut i livet i løpet av den kommende måneden. Den som lever får se. Pentagon har gjort mye for å sabotere presidentens ordre. I februar sa talsmenn for Pentagon at USA skulle beholde en styrke på 400 soldater også etter april 2019.

Hva er vitsen med en liten styrke?

Naturligvis skylder man på IS for å kunne holde styrkene på plass, men hva skulle være poenget med en så liten styrke som 400 soldater. Det gir ingen mening, med mindre det er noe øyet ikke oppfatter. Som Foreign Policy skriver: «400 soldater kan ikke gjøre noenting.»

I januar 2019 sa sjefen for leiesoldatfirmaet Academi, Eric Prince, at leiesoldater kunne ta over jobben for de regulære USA-soldatene. Academi er fortsettelsen av det skandaleomspunne selskapet Blackwater, og de ville være i stand til å gjøre dette.

Men vel så sannsynlig er det at det er omskolerte IS-terrorister og andre terroristgrupper som skal trenes opp, omorganiseres og nylanseres. Det kan også bli en kombinasjon av begge disse alternatvene.

IS-terrorister er tatt til fange av USA-koalisjonen i det østlige Syria. Ifølge flere kilder har USA tilbudt IS-terroristene å komme til området al-Tanf som USA holder okkupert for å få trening til å gjennomføre nye angrep på Syria. Dette skriver Ahmad al-Khaled i The American Conservative.

Dessuten er det tydelig at de kurdiske YPG-styrkene fortsatt skal spille en rolle i USAs krig mot Syria. Dette går fram av uttalelser fra sjefen for Joint Chiefs of Staff Joseph Dunford 26. mars 2019.

Russland og Syria tar avstand fra disse planene og også i USA er det stadig flere røster som tar til orde for å trekke troppene helt ut av Syria, som her i USA Today. Det USA driver med er en ulovlig okkupasjon og ingen politiske krumspring kan skjule det.


Klikk her for å være med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. Nuttyahoo ønsker ikke at USA trekker seg tilbake, tenker jeg vi sier. Trump er jo tydligvis først fremst for “Isra-hell”.

  2. Rigtigt. Der er ingen forskel på IS og de øvrige terrorgrupper i Syrien. Det er en imperialistisk styret medie-differentiering. Ren Fake News. Is og de andre terroristgrupper i Syrien har de samme finansiøerer, bruger de samme metoder og har de samme Kalifat-målsætninger.

  3. runeulv says:

    Iran gjenstår, og både kurderne og den vestligskapte sunnimuslimske kanonføden må beskyttes inntil Iran (Libanon) også er ødelagt av borgerkrig, akkurat som Afghanistan, Irak, Libya, Somalia, Jemen og Syria.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere