Massive demonstrasjoner mot fire års krig i Jemen

0
En del av kjempedemonstrasjonen i Sana'a. Foto: Krar Al-Moayed.

Saudi-Arabias forbryterske krig mot det fattige nabolandet Jemen har pågått i fire år, men folket i Jemen har ikke latt seg knekke. 26. mars demonstrerte mange hundre tusen mennesker mot krigen i hovedstaden Sana’a. Også i andre store byer var hundretusener ute i gatene for å vise sin motstand mot krigen.

Demonstrasjonene fant sted til tross for trusselen fra saudiarabiske fly. Journalister på bakken i Jemen sier at demonstrasjonene var enda større enn de har vært tidligere under denne krigen og det var også demonstrasjoner i byer der det ikke tidligere har vært slik motstand.

Det var 26. mars 2015 at Saudi-Arabia og deres koalisjonspartnere gikk til angrep på Jemen. De lovte da at denne krigen bare ville vare noe uker. Men krigen har ikke gått som planlagt. Saudi-Arabia har ikke nådd sine mål, men de og deres allierte har utløst den største humanitære krisa i dagens verden.

FNs komité for menneskerettigheter har slått fast at koalisjonen begår omfattende forbrytelser mot menneskerettigheten i Jemen. USA deltar aktivt i denne krigen, men USAs ledelse har ikke en gang forsøkt å forklare hvorfor dette er i USAs interesse.

Det kan umulig være ukjent for vestlige politikere og medier at saudikoalisjonen dreper barn i titusentall i Jemen. Et nylig anslag fra Redd barna sier at så mange som 85.000 barn i Jemen kan ha dødd av underernæring på grunn av krigen. Men hvor er de moralske fordømmelsene, hvor er de rasende lederartiklene, hvor er kravene om sanksjoner mot morderbanden i Riyadh og deres støttespillere?

Hvor lenge skal disse forbrytelsene mot vanlige mennesker i Jemen få pågå? Kom ikke å si at dere ikke vet hva som foregår?

Redd barna: 85.000 barn kan ha dødd av underernæring i Jemen.

Saudikoalisjonen massakrerte minst 21 sivile på marked i Jemen

Enda en buss med sivile tilintetgjort av Saudi-USA-koalisjonen

Saudi-koalisjonen massakrerte flyktende barn i Jemen

steigan.no er det norske massemediet som har dekket krigen i Jemen mest. Se en samling av våre artikler om Jemen her.

Vil du være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.