Macron forsvarer politivold mot fredelig bestemor

0
Gamle damer gjøre seg synlige i protestene til de gule vestene. Skjermdump fra Facebook.

Den 73 år gamle bestemoren og aktivisten Geneviève Legay ble angrepet av politiet i Nice på den nittende demonstrasjonslørdagen til de gule vestene. Hennes «forbrytelse» var å bære et regnbueflagg med påskriften «Peace». Politiet slo henne ned slik at hun fikk brudd på hodeskallen.

Emmanuel Macron, som har gitt politiet fullmakter til bruk av grov vold, beklaget ikke angrepet på Legay, men sa at han «håpet at hun hadde blitt klokere».

I et annet tilfelle ble en person med et alvorlig epileptisk anfall utsatt for politivold i stedet for å få hjelp.

https://twitter.com/leGneral2/status/1110503505993891840

Det kommer mange meldinger om at politifolk opptrer som provokatører og blant annet går i spissen for å knuse ruter og ødelegge butikker.

Poltitiprovokatør med maske. Skjermdump fra Twitter.
Politiprovokatør knuser rute. Skjermdump fra Twitter
Politiprovokatører i aksjon. Skjermdump fra Twitter.

Til tross for Macrons massive politivold mot sitt eget folk lar hans europeiske kolleger ham holde på uforstyrret. Jonas Gahr Støre er en erklært tilhenger av Macron og har til og med sagt at de to er på linje i politisk forstand. Ikke med ett ord har Støre tatt avstand fra den voldspolitikken Macron nå fører.

Støre sammenlikner seg med nyliberalisten Macron

Vil du være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

Forrige artikkelMassive demonstrasjoner mot fire års krig i Jemen
Neste artikkelDet synkende imperiet
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).