Macrons krig mot sitt eget folk

12
Politiet med panserede kjøretøy på gata i Bordeaux 1. januar 2019. Foto: Nicolas Duffaure

Mens Frankrikes Emmanuel Macron støtter det såkalte «opprøret» i Venezuela sender han væpnet politi med pansrede kjøretøy for å føre krig mot de gule vestene.

Siden den 24. november 2018 har volden på gatene i byer over hele Frankrike økt dramatisk. En fransk uavhengig journalist, David Dufresne, har registrert alle overgrep som er begått av politi og sikkerhetsstyrker og tvitret dem til innenriksdepartementet, og gitt intervjuer til et stort antall franske mediekanaler. Han ønsker å gjøre et størst mulig publikum kjent med politiets brutalitet under fredelige protester.

Dufresne har registrert 157 skader på hodet, inkludert 18 som har mistet øyet, brudd i kjeve og koma i de alvorligste tilfellene. 11 håndskader, i 4 tilfeller som resulterer i tap av en hånd. 8 ryggskader, 28 skader på overkroppen, 40 skader på underkroppen, 3 skader i skrittet og kjønnsorganene, 48 uspesifiserte skader og 55 tilfeller av trusler, fornærmelser, undertrykkelse av pressefriheten. Den åtti år gamle Zineb Redouane ble drept 1. desember 2018 da en tårgassgranat traff henne i ansiktet. Ifølge Dufresne er dette listen over de mer alvorlige skader, en anslått 2000 – 3000 flere gilets jaunes har blitt «lett» skadet under protestene siden november 2018.

David Dufresne holder hele tida oversiktene over resulatetene av politivolde ?a jour.
Noen av skadene på sivile. Foto: Desarmons.net

Macrons såkalte «nasjonale dialog» er ikke noe annet enn en makaber vits. Det han gjør er å innføre politistaten, og typisk nok er det knapt noen politikere i Europa som protesterer. Og det er også typisk at denne grove politivolden er svært lite kjent her hjemme.

Gule vester og «deplorables» – en ny type klassekrig er i gang

På tross av grov politivold – de gule vestene gir seg ikke

Macron setter inn 89.000 politifolk mot de gule vestene

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for ABC ABC says:

  Problemstilling… Frankrike går mot en økonomisk kollapse som mange andre land. Dvs vi ser nå kun begynnelsen på kaoset. Frankrike har også hatt en enorm innvandring og vil disse invandrare vare stille når nå milliardærklubben skal gjøre Frankrike til en aktoritær stat. Det er innvandrere som kan våld og vet å kjempe før demokratiet og er ikke det minste naive. Dvs de vet hva som er på g… Utover det så skal samfunnsstrukturer som politiet vare lojale mot en milliardærklubb som “våldtar” Frankrikes befolkning og ja… Macron har litt å fundere over🤔

 2. Avatar for SHO SHO says:

  Hvis fascismen skulle bli innført i Frankrike, vil det være Macron som vil gjøre det eller er det feks Le Pen eller masjerende nynazistiske grupperinger som vil gjøre det? Man må ikke i vår tid undervurdere The Establishment og deres planer om eventuelt statskupp.

 3. Hva slags liv er det Macron ser for seg? Han kan jo ikke vise seg blant folk etter å ha beordret vold mot demonstranter, i den hensikt å forsvare seg og hans likesinnedes posisjon? Tror Macron at ryggdekning fra politiet vil holde i lengden? De mottar “lønn” for dette, men lojaliteten til “gullkalven” vil nok snu seg når flere forstår hvorfor en slik blodige urett begås mot medborgere. Da ville jeg ha løpt Macron, løøøpt… Konsekvensen med å sette inn titusenvis av politfolk for å blokkere denne typen “ytringsfrihet” fra arbeidende og arbeidsledige “fattigfolk” - vil ende opp med politiforakt, der de blindt adlyder ordre fra “eliten” som skriver/omskriver “lover” for sitt eget forgodtbefinnende.

  Politiet må snarest la fornuften komme til anvendelse, legge ned våpnene og beklage hendelsene. Deres fremferd kan få uante konsekvenser for den enkelte ansatt - som i dumskap representerer dette solidariske havariet av et maktmisbruk. Dette er ikke noe annet enn en fascistiske markering signert eliten - som mener de er mer verdt enn deres medborgere/undersåtter. Denne fascistiske bermen er samfunnsfienden nummer èn. Det gjennomkorrupte systemet de benytter seg av forgreiner seg ned til politikere (med få unntak), hvis ansvar VAR å holde grådighet, urett og maktmisbruk i tømmene.

  Det finnes krefter og kunnskap nok blant folk som ønsker dette til livs, men dette krever samhandling og informasjonsutveksling. Pål Steigan lanserte nettbloggen steigan.no med målsetting om å få opp en kritisk nordisk talerør. Dette har han lyktes med tilgangs, og den er nå blitt et betydelig internasjonalt tilskudd på linje med andre kjente “uavhengige” informasjonskanaler. Mot Dag-konferansen vil sannsynligvis kunne trekke dette enda lengre - og det er lov å håpe på at noen journalister begår sivil ulydighet, og finner vegen til arrangementet. Eg tar iaffal turen ^^

 4. Det er altså dette Macron ivrer for når han snakker om sin europahær, et slags militærpoliti som skal slå ned opprør blant folket i EU. For EU er ikke et folkestyre hvor EU politikerne representerer folkets interesser, de representerer storkapitalen. EU politikernes oppgave er å selge landressursene og infrastrukturen til storkapitalen og demontere velferdsstatene.

  Fra første dag har de fattige blitt fattigere og de rike rikere i EU, for det er det EU dreier seg om, med små steg å avskaffe blandingsøkonomiene og implementere nyliberal markedsøkonomi. Og det er i de EU landene som har vært i EU lengst som har fått de største forskjellene. Når da Macron øker skattene for de lavere sosiale lag, og gir skatteletter til overklassen som den naturligste ting i verden for han, storkapitalens og overklassens mann som han er, koker det over.

  Det kan bli interessant å se om De Gule Vestene vil ta opp de enorme problemene den ikke-bærekraftige masseinnvandringen fra Afrika og midt-Østen fører til for Frankrikes arbeiderklasse. Det må de, hvis Europas vertbefolkningers arbeiderklasse skal ha anstendige lønninger, arbeidsvilkår og velferdsnivå.

 5. Avatar for runeulv runeulv says:

  Og så har vi kommentatorene, som nekter å hjelpe til ved å skaffe seg en avatar.

  Du har fått det til og jeg har fått det til, så da skulle det ikke være noe i veien for at @Dias, @ABC, @SHO, @Northern_Light og @AnneBrit skulle få det til også?

 6. Avatar for runeulv runeulv says:

  Apropos det, tror du ikke den øksa hadde passet fint som en avatar for deg?

  Det er ikke vanskeligere enn å gå inn på innstillinger, og så kan du laste opp øksa som profilbilde, etter at du først har lagret den på maskina di.

  Når det gjelder å poste bilder generelt, så trykker man på landskapsikonet, hvopå du enten legger inn nettadressen på bildet, eller laster det opp fra maskina di.

  %C3%B8ks

 7. Jeg likte den øverste.
  Revolusjoner kan være så mye. Det finns også personlige revolusjoner.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

4 flere kommentarer

Deltakere