Macrons krig mot sitt eget folk

0
Politiet med panserede kjøretøy på gata i Bordeaux 1. januar 2019. Foto: Nicolas Duffaure

Mens Frankrikes Emmanuel Macron støtter det såkalte «opprøret» i Venezuela sender han væpnet politi med pansrede kjøretøy for å føre krig mot de gule vestene.

Siden den 24. november 2018 har volden på gatene i byer over hele Frankrike økt dramatisk. En fransk uavhengig journalist, David Dufresne, har registrert alle overgrep som er begått av politi og sikkerhetsstyrker og tvitret dem til innenriksdepartementet, og gitt intervjuer til et stort antall franske mediekanaler. Han ønsker å gjøre et størst mulig publikum kjent med politiets brutalitet under fredelige protester.

Dufresne har registrert 157 skader på hodet, inkludert 18 som har mistet øyet, brudd i kjeve og koma i de alvorligste tilfellene. 11 håndskader, i 4 tilfeller som resulterer i tap av en hånd. 8 ryggskader, 28 skader på overkroppen, 40 skader på underkroppen, 3 skader i skrittet og kjønnsorganene, 48 uspesifiserte skader og 55 tilfeller av trusler, fornærmelser, undertrykkelse av pressefriheten. Den åtti år gamle Zineb Redouane ble drept 1. desember 2018 da en tårgassgranat traff henne i ansiktet. Ifølge Dufresne er dette listen over de mer alvorlige skader, en anslått 2000 – 3000 flere gilets jaunes har blitt «lett» skadet under protestene siden november 2018.

David Dufresne holder hele tida oversiktene over resulatetene av politivolde ?a jour.
Noen av skadene på sivile. Foto: Desarmons.net

Macrons såkalte «nasjonale dialog» er ikke noe annet enn en makaber vits. Det han gjør er å innføre politistaten, og typisk nok er det knapt noen politikere i Europa som protesterer. Og det er også typisk at denne grove politivolden er svært lite kjent her hjemme.

Gule vester og «deplorables» – en ny type klassekrig er i gang

På tross av grov politivold – de gule vestene gir seg ikke

Macron setter inn 89.000 politifolk mot de gule vestene

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkel«Sossarna» blir nå med på å øke ulikhetene i Sverige – og vil neppe reversere
Neste artikkelMax Blumenthal intervjuer medlemmer av Kongressen i USA: Synes du USA blander seg inn i Venezuela?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).