På tross av grov politivold – de gule vestene gir seg ikke

0

De gule vestene fortsetter å demonstrere over hele Frankrike. Deltakelsen har variert fra helg til helg, men det er åpenbart at denne massebevegelsen ikke har tenkt å gi seg. Den bæres oppe av grunnleggende og sterke motsetninger i det franske samfunnet og den er uttrykk for ekte frustrasjon og raseri i arbeiderklassen og andre undertrykte klasser og grupper at den ikke så lett lar seg kneble til tross for at den blir møtt med en politihær med ordre om å skade og eventuelt – drepe.

Her er en reportsje fra demonstrasjonen 26. januar 2019 i Marseille. Der deltok også den faglige landsorganisasjonen CGT sammen med de gule vestene.

Og her er fra demonstrasjonen på Place de la République i Paris.

Lørdag 26. januar ble Jérôme Rodrigues, en av lederskikkelsene blant de gule vestene såret i øyet mens han holdt på å filme demonstrasjonen på Bastilleplassen i Paris. Det sies at han ble såret av splinter fra en tåregassgranat. Antakelig har han nå mistet det ene øyet, i likhet med svært mange andre demonstranter. Det franske politiet skyter etter folks hoder og øyne. De skyter for å påføre folk livsvarige skader, og dette gjøres naturligvis både som hevn og for å skape frykt.

Og politiet gjør dette på ordre fra finanskapitalens egen utvalgte president, Emmanuel Macron. Men det kommer ikke noe krav fra EU, USA eller Norge om å nedsette en uavhengig granskning av det franske politiets grove vold.

Macron opptrer som om det aldri hadde skjedd noen fransk revolusjon i 1789. Og han blir gjerne gjengitt som en mann av l’ancien régime, vår tids Marie Anoinette.

Gule vester og «deplorables» – en ny type klassekrig er i gang

Hvitt raseri fra gule vester avkler «grønn» Macron-politikk

Les Gilets Jaunes – et kraftig gult nødsignal

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.