Franske sionister krever forbud mot de gule vestene

0
Francis Kalifat i intervju med Le Parisien. Skjermdump.

Francis Kalifat, som er president i den franske organisasjonen Conseil représentatif des organisations juives de France, Crif, går hardt ut mot bevegelsen de gule vestene i et intervju med Le Parisien. Han hevder følgende:

Bevegelsen er blitt sterkt radikalisert og infiltrert av konspirasjonsteoretikere, ekstremhøyre, ekstremvenstre, islamovenstristene og salasfistene. De bruker mulighetene til å lufte sitt hat mot jødene, mot Israel, slik vi så i demonstrasjonen sist lørdag.

Det er altså litt av en harang han kommer med, og det er ingenting som tyder på at det er noe sant i det han sier. De gule vestene er kanskje et tverrsnitt av det franske folket. De har gått til opprør mot den økonomiske og politiske elitens utplyndring og undertrykking av folket. De har ingen slike agendaer som Kalifat tillegger dem.

Crif står for en betingelsesløs støtte til staten Israel og dens politikk og regner enhver kritikk av Israel som «antisemittisme». Antisionistiske jøder hevder at organisasjonen bare er representativ for 15-20 prosent av jødene i Frankrike og at den i virkeligheten er Israels forlengede arm i fransk politikk:

Jacques Lewkowicz: On entend parler systématiquement au CRIF d’un ‘attachement indéfectible à l’Etat d’Israël’, sans aucun recul, sans aucune nuance !

Den episoden Kalifat snakker om, og som får ham til å rope på forbud, var en ganske ubetydelig hendelse der akademikeren Alain Finkielkraut ble trakassert og skjelt ut av en liten gruppe gule vester. Finkielkraut er kjent for sine svært pro-israelske standpunkter.

Basert på denne perifere hendelsen krever Kalifat og Crif «drastiske tiltak» mot de gule vestene:

Det er nødvendig å iverksette drastiske tiltak for å få stoppet disse demonstrasjonene. De handler ikke om å styrke kjøpekraften, med om å uttrykke hat mot institusjonene, republikken og jødene.

Krav om forbud mot og undertrykkelse av de gule vestene, altså. Det faller nok i smak hos Emmanuel Macron, og kan oppfattes som en gjenytelse etter at han lanserte et lovforslag som vil sette gjøre antisionisme, altså kritikk av Israels nåværende politikk, ulovlig på linje med antisemittisme.

Les: Frankrike vil likestille antisionisme med antisemittisme

De gule vestenes opprør fortsetter til tross for Macrons ekstreme politivold

Vanessa Beeley: Den grove politivolden mot de gule vestene i Frankrike

De gule vestenes ukentlige demonstrasjoner fortsetter. Her fra demonstrasjonen i Paris 23. februar 2019.

Vil du være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

Forrige artikkelMer enn olje – Venezuela har rike forekomster av coltan og gull
Neste artikkel«Elhub» klar – snart kommer den nye tariffen til strømmålerne
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).