Franske sionister krever forbud mot de gule vestene

0
Francis Kalifat i intervju med Le Parisien. Skjermdump.

Francis Kalifat, som er president i den franske organisasjonen Conseil représentatif des organisations juives de France, Crif, går hardt ut mot bevegelsen de gule vestene i et intervju med Le Parisien. Han hevder følgende:

Bevegelsen er blitt sterkt radikalisert og infiltrert av konspirasjonsteoretikere, ekstremhøyre, ekstremvenstre, islamovenstristene og salasfistene. De bruker mulighetene til å lufte sitt hat mot jødene, mot Israel, slik vi så i demonstrasjonen sist lørdag.

Det er altså litt av en harang han kommer med, og det er ingenting som tyder på at det er noe sant i det han sier. De gule vestene er kanskje et tverrsnitt av det franske folket. De har gått til opprør mot den økonomiske og politiske elitens utplyndring og undertrykking av folket. De har ingen slike agendaer som Kalifat tillegger dem.

Crif står for en betingelsesløs støtte til staten Israel og dens politikk og regner enhver kritikk av Israel som «antisemittisme». Antisionistiske jøder hevder at organisasjonen bare er representativ for 15-20 prosent av jødene i Frankrike og at den i virkeligheten er Israels forlengede arm i fransk politikk:

Jacques Lewkowicz: On entend parler systématiquement au CRIF d’un ‘attachement indéfectible à l’Etat d’Israël’, sans aucun recul, sans aucune nuance !

Den episoden Kalifat snakker om, og som får ham til å rope på forbud, var en ganske ubetydelig hendelse der akademikeren Alain Finkielkraut ble trakassert og skjelt ut av en liten gruppe gule vester. Finkielkraut er kjent for sine svært pro-israelske standpunkter.

Basert på denne perifere hendelsen krever Kalifat og Crif «drastiske tiltak» mot de gule vestene:

Det er nødvendig å iverksette drastiske tiltak for å få stoppet disse demonstrasjonene. De handler ikke om å styrke kjøpekraften, med om å uttrykke hat mot institusjonene, republikken og jødene.

Krav om forbud mot og undertrykkelse av de gule vestene, altså. Det faller nok i smak hos Emmanuel Macron, og kan oppfattes som en gjenytelse etter at han lanserte et lovforslag som vil sette gjøre antisionisme, altså kritikk av Israels nåværende politikk, ulovlig på linje med antisemittisme.

Les: Frankrike vil likestille antisionisme med antisemittisme

De gule vestenes opprør fortsetter til tross for Macrons ekstreme politivold

Vanessa Beeley: Den grove politivolden mot de gule vestene i Frankrike

De gule vestenes ukentlige demonstrasjoner fortsetter. Her fra demonstrasjonen i Paris 23. februar 2019.

Vil du være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.