Frankrike vil likestille antisionisme med antisemittisme

0
Benjamin Netanyahu kan notere seg for en stor seier når Macron går inn for å forby kritikk av Israels sionistiske politikk. Foto: Shutterstock.

Israels kampanje for å gjøre det ulovlig å kritisere sionismen gjør store framganger. Emmanuel Macron i Frankrike gjør det nå klart at den franske regjeringa vil lovfeste at antisionisme er på linje med antisemittisme. Le Monde skriver:

Frankrike vil integrere anti-sionisme i sin juridiske definisjon av antisemittisme.

Emmanuel Macron besøkte onsdag kveld (20. februar 2019 o.a.) den tradisjonelle middagen til Rådet for jødiske institusjoner i Frankrike (CRIF), som forventer «sterke beslutninger som går ut over erklæringer.»
Talen var ment å være historisk, tonen er meget seriøs. Republikkens president uttrykte overfor deltakerne på middagen for de jødiske institusjonene i Frankrike sin fordømmelse av en oppblomstring av antisemittisme som «er uten sidestykke siden andre verdenskrig» .

Emmanuel Macron annonserte flere tiltak for å bekjempe antisemittisme i Frankrike, fremfor alt gjennom å vedta en definisjon av antisemittisme som utvides til også å gjelde antisionisme.

Sionismen er den ekstreme nasjonalistiske politikken som føres av Israels regjering som hevder at Israel har rett på hele det historiske Palestina, og eventuelt mer enn det. Sionismen er en kolonialistisk og rasistisk ideologi som hevder Israels rett til å begå grove undertrykking mot ikke minst palestinerne.

Antisionisme er å bekjempe denne politikken. Å likestille antisionisme med antisemittisme betyr å gjøre det ulovlig å kritisere staten Israel også når den begår krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten.

Macron understreket da også at han ser «antisionismen som en av de moderne formene for antisemittismen».

Når dette blir inkludert i fransk lov, vil det gi staten fullmakter til ytterligere politisk sensur av franske medier, internett og politiske organisasjoner og demonstrasjoner.

Det er mer enn sannsynlig at Macron vil gå videre og prøve å gjøre dette til et europeisk prosjekt, slik at EU vil gi medlemslandene (og vasallene, slik som Norge) pålegg om å ta dette inn i sin egen nasjonale lovgivning.

Dette er en stor politisk seier for Benjamin Netanyahu og hans sionistiske regjering og den baner veien for enda mer brutal undertrykking av palestinerne i Gaza, på Vestbredden og i Israel. Macrons politikk vil også gjøre det lettere å kvele jødiske kritikere av den sionistiske politikken.

Det er heller ingen tvil om at sionistene vil følge opp denne seieren gjennom å forsterke hatkampanjen mot Jeremy Corbyn og hans ledelse av britiske Labour, slik det gjøres i denne artikkelen i Jerusalem Post.

Vil du være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

Forrige artikkelSyria avviser kurdisk autonomi
Neste artikkelSyrisk spillefilm: «Decaying and Vanishing»
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).