Frankrike vil likestille antisionisme med antisemittisme

0
Benjamin Netanyahu kan notere seg for en stor seier når Macron går inn for å forby kritikk av Israels sionistiske politikk. Foto: Shutterstock.

Israels kampanje for å gjøre det ulovlig å kritisere sionismen gjør store framganger. Emmanuel Macron i Frankrike gjør det nå klart at den franske regjeringa vil lovfeste at antisionisme er på linje med antisemittisme. Le Monde skriver:

Frankrike vil integrere anti-sionisme i sin juridiske definisjon av antisemittisme.

Emmanuel Macron besøkte onsdag kveld (20. februar 2019 o.a.) den tradisjonelle middagen til Rådet for jødiske institusjoner i Frankrike (CRIF), som forventer «sterke beslutninger som går ut over erklæringer.»
Talen var ment å være historisk, tonen er meget seriøs. Republikkens president uttrykte overfor deltakerne på middagen for de jødiske institusjonene i Frankrike sin fordømmelse av en oppblomstring av antisemittisme som «er uten sidestykke siden andre verdenskrig» .

Emmanuel Macron annonserte flere tiltak for å bekjempe antisemittisme i Frankrike, fremfor alt gjennom å vedta en definisjon av antisemittisme som utvides til også å gjelde antisionisme.

Sionismen er den ekstreme nasjonalistiske politikken som føres av Israels regjering som hevder at Israel har rett på hele det historiske Palestina, og eventuelt mer enn det. Sionismen er en kolonialistisk og rasistisk ideologi som hevder Israels rett til å begå grove undertrykking mot ikke minst palestinerne.

Antisionisme er å bekjempe denne politikken. Å likestille antisionisme med antisemittisme betyr å gjøre det ulovlig å kritisere staten Israel også når den begår krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten.

Macron understreket da også at han ser «antisionismen som en av de moderne formene for antisemittismen».

Når dette blir inkludert i fransk lov, vil det gi staten fullmakter til ytterligere politisk sensur av franske medier, internett og politiske organisasjoner og demonstrasjoner.

Det er mer enn sannsynlig at Macron vil gå videre og prøve å gjøre dette til et europeisk prosjekt, slik at EU vil gi medlemslandene (og vasallene, slik som Norge) pålegg om å ta dette inn i sin egen nasjonale lovgivning.

Dette er en stor politisk seier for Benjamin Netanyahu og hans sionistiske regjering og den baner veien for enda mer brutal undertrykking av palestinerne i Gaza, på Vestbredden og i Israel. Macrons politikk vil også gjøre det lettere å kvele jødiske kritikere av den sionistiske politikken.

Det er heller ingen tvil om at sionistene vil følge opp denne seieren gjennom å forsterke hatkampanjen mot Jeremy Corbyn og hans ledelse av britiske Labour, slik det gjøres i denne artikkelen i Jerusalem Post.

Vil du være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.