Forskere og leger advarer mot helsevirkningene av 5G-teknologien

0
Fra oppropet til 5G-appellen.

Ei internasjonal gruppe av forskere og leger har underskrevet et opprop til EU-kommisjonen der de ber om at det blir tatt en pause i utviklinga av 5G-nettverkene til man har skaffet bedre innsikt i hvilke skadelige virkninger strålingene fra disse nettverkene vil bety for den menneskelige organismen og for naturen.

Bak oppropet står over 230 forskere fra mer enn 40 land. Oppropet finnes her.

5G-nettverkene er effektive bare på korte distanser. Det betyr at en full utrulling av systemet vil kreve en massiv utbygging av antenner med antenner for hvert tiende eller tolvte hus i byområder. Det betyr at alle vil bli utsatt for stråling hele tida. I tillegg til dette vil det være stråling innomhus når alle teknologiske systemer fra kjøleskap til vaskemaskiner og alle andre systemer skal knyttes sammen til det såkalte «tingenes internett» gjennom 5G.

Forskerne viser til at det allerede er påvist skader fra det som kalles RF-EMF som er teknologier som finnes i dag i trådløse systemer. De viser til verdens største studie fra National Toxicology Program (NTP), som viser tydelig statistisk økning av hjerne og hjertekreft hos dyr ved eksponering for slik stråling. De viser også til EUROPA EM-EMF Guideline 2016 som sier at langtidseksponering for visse typer av slik stråling vil øke faren for en rekke sjukdommer.

Ut fra disse og andre undersøkelser mener forskerne at føre var-prinsippet må gjelde. Det er formulert av UNESCO og EU har tilsluttet seg det. Det sier at:

Når menneskelig aktivitet kan føre til moralsk uakseptabel skade som er vitenskapelig plausibel, men usikker, skal man ta forholdsregler for å unngå eller minske slik skade.

Resolusjon 1815 fra Europarådet har også slått fast at man skal ta tiltak for å minske eksponering for elektromagnetiske felter.

Forskerne ber derfor EU-kommisjonen om å stanse videre utrulling av 5G inntil uavhengig forskning kan konstatere at den eventuelt ikke er skadelig for mennesker og natur.

Men det er så tunge økonomiske interesser bak 5G-teknologien og de har lobbybudsjetter som ingen forskere kan drømme om. Derfor er det lite sannsynlig at appellen blir tatt til følge.


Les flere artikler om 5G og stråling på steigan.no:

Helse- og miljøsrisiko fra 5G? Ikke rom for tvil.

Er mikrobølgestråling fra trådløs teknikk og 5G en trussel mot insekter, fugler og planter?

Statsministrene og 5G: ført bak lyset til kamp mot folkehelsen

Vil du være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelStormannsgale tanker om å styre jordas klima
Neste artikkelBankmafiaens pengevasking viser sitt sanne ansikt
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).