Likelydende krav fra europeiske regjeringer om at Venezuela skal anerkjenne kuppmakeren

15
USAs Mike Pompeo oppfordrer verdens land til å støtte kuppforsøket i Venezuela

De vestlige regjeringene fornekter seg ikke. Ikke før har USA gitt full støtte til en kuppmaker i Venezuela og signalisert mulig militær intervensjon, så er de ute med sine erklæringer i samme gate. Denne gangen har de ikke en gang giddet å redigere vedtakene sine slik at de skal se ut som om det er noe de har klekket ut sjøl.

Spanias statsminister Pedro Sanchez:

«Den spanske regjeringa gir Nicolás Maduro åtte dager til å utlyse frie, transparente og demokratiske valg. Hvis det ikke skjer, vil Spania anerkjenne Juan Guaido interimspresident med ansvar for å utlyse slike valg.»

Frankrikes president, politivoldens ukronede konge, Emmanuel Macron:

«Folket i Venezuela må fritt kunne avgjøre sin framtid. Uten valg innen åtte dager vil vi godkjenne [Guaido] som interimspresident i Venezuela med oppgave å starte denne politiske prosessen.»

Talsperson Martina Fietz for det tyske utenriksdepartementet:

«Folket i Venezuela må fritt og i sikkerhet kunne avgjøre sin egen framtid. Hvis ikke dette blir kunngjort innen åtte dager er vi klare for å godkejjen Juan Guaido som interrimspresident, for å innlede en slik prosess.»

Tilsvarende vedtak er til nå også kommet fra Storbritannia og Belgia. Og bare vent, det blir flere.

For sikkerhets skyld. Juan Guaido har aldri stilt opp i noe presidentvalg, han har ikke noe mandat fra en eneste venezuelansk velger som berettiger hans krav på å være landets president. Hvis det noen gang finnes kuppforsøk, så er dette et kuppforsøk. Og kuppforsøket er åpenbart orkestrert utenfra. USA svinger taktstokken og vasallene følger tonen så godt de kan. Vi får anta at avskrivingsavdelinga til Erna Solberg og Ine Eriksen Søreide er i full sving med å ovesette marsjordren til byråkratnorsk.

I FN har Russland, Kina, Sør-Afrika og Ekvatorial-Guinea (de to siste som roterende medlemmer) blokkert et forslag fra USA til Sikkerhetsrådet der Washington prøvde å få rådet til å støtte kuppforaøket.

Venezuelas utenriksminister Jorge Arreaza kommenterte de likelydende meldingene fra Europa slik i FN:

«Europa gir oss åtte dager? Hvor har dere det fra at dere har makt til å etablere en deadline eller gi et ultimatum til en suveren stat? Dette er nesten barnslig.»

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Anki Anki says:

  Det er smertefull å leve i en tid hvor idiotien har full kontroll, og det bare finnes små rester av logikk, rasjonalitet og fakta i en og annen krok. Zombie apocalypse - be my guest…

 2. Avatar for nemesis nemesis says:

  Mener å huske Bush sa følgende i forbindelse med invasjonen av Irak; “den som ikke er med oss, er i mot oss!”, med en dårlig skjult trussel. Pompeus uttalelse i sikkerhetsrådet; “Enten står du på frihetens side, eller på samme lag som Maduro og hans kaos” er vel av samme karakter. At de europeiske statene/lederne er underlagt lederskapet til USA, blir oftere og oftere demonstrert gjennom samkjøringen av identiske uttalelser. Dette blir nok russerne å bruke for det det er verd i tiden som kommer.

 3. Avatar for magnarhu magnarhu says:

  USA har i tillegg utnevnt Elliot Abrams til å lede USAs innblanding i Venezuela. Det finnes knapt noen enkeltamerikaner med en mer blodig personlig karriere. Bare det at de har utnevnt ham, viser at det som skjer i Venezuela ikke har noe som helst med folkelig motstand mot Maduro å gjøre. Og det var ikke bare EU-land som stilte med blåkopi på FN-møtet. Også de latinamerikanske landa som støtter kuppet, stilte med blåkopi.

 4. Det er USAs sanksjons-krig mot Venezuela som har forårsaket det meste av elendigheten for folket, men den Washington-styrte vestlige presse og media, har fremstilt det som at det er dårlig politisk håndverk som er fremste årsaken til kaoset. Når Europa henger seg lojalt på et krav om omvalg, kan presset fra omverdenen bli så stort at regjeringen må kaste kortene.

  Dette er et slags kupp, og USA får sin vilje, som vil ha kontroll på Venezuelas enorme oljeforekomster, den egentlige grunnen til å styrte regjeringen.

 5. Avatar for Tove Tove says:

  Jeg tror ikke Amerika vil lykkes med dette kuppet i Venezuela, til tross for sanksjonene de har pålagt landet.

 6. Avatar for Anki Anki says:

  Democracy and human rights - the american way…

  Democracy%20on%20it's%20way

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

7 flere kommentarer

Deltakere