Moxnes krever at Stoltenberg skal møte i Stortinget

15
Jens Stoltenberg var pådriveren for Norges krig mot Libya. Han og Jonas Gahr Støre bære et tungt personlig ansvar. Men de blir ikke konfrontert med det.

Jens Stoltenberg er den eneste som kan gi svar på hva som skjedde da Norge besluttet å bombe i Libya, mener Rødt-leder Bjørnar Moxnes. Dette skriver Dagbladet og fortsetter.

– Det er helt avgjørende å få Jens Stoltenberg til Stortinget for å få fakta på bordet om hva den norske regjeringen visste da de gikk til bombekrig mot Libya. Det var Stoltenberg som var pådriveren for krigen, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes til Dagbladet.
4. februar skal utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget avholde høring om Norges deltakelse i Libya-krigen våren og sommeren 2011. Der bør nåværende generalsekretær i Nato, Jens Stoltenberg, altså møte, ifølge Rødt-lederen

Det er spesielt tre saker Moxnes krever at Stoltenberg svarer på:

 • Stoltenberg sa i Stortinget 29. mars 2011 at «Norge er i folkerettslig forstand ikke i krig». Forsvarsdepartementet konkluderte noen få dager tidligere med at Norge faktisk var i krig i Libya
 • Stoltenberg-regjeringen sa 9. mai til Stortinget at intervensjonen I Libya « ikke omfatter regimeendring påført utenfra». Moxnes mener det raskt var åpenbart at sannheten var stikk motsatt.
 • Stoltenberg må svare på om han visste at bakkeoffensiven mot Tripoli, som Norge og Nato støttet fra luften, ble ledet av en kjent al-Qaida-kommandant.

Les: Fra falske nyheter til folkemord. Disse fem spørsmålene må besvares før Norge kan legge Libya-krigen bak seg

Daværende leder i Senterpartiet Liv Signe Navarsete sa i et intervju med Klassekampen 30. juni 2018 at hun ble presset til å akseptere krigen mot Libya og at beslutningsprosessen var «helt uforsvarlig». Nå er det spørsmål om hva vi får vite om denne beslutningsprosessen i rapporten om Libya-krigen, som er ventet om kort tid.

Opplysningene fra Navarsete stemmer med det bildet vi har tegnet her på steigan.no av en beslutningsprosess som best kan kalles skandaløs og ulovlig. Som vi har pekt på tidligere: Vedtaket om å gå til krig ble ikke fattet av regjeringa. En så alvorlig sak skulle ha vært lagt fram for Stortinget før vedtaket var et faktum, men Stortinget fikk først en orientering uka etter.

Den 19. mars 2011 hadde ikke Stoltenberg noe stortingsvedtak i ryggen. Det fantes ikke noe grunnlovsmessig mandat for å gjøre det han og hans innerste krets gjorde.

Og ikke bare var Stortinget parkert på sidelinja. Det samme gjaldt regjeringa. Den hadde møte samme dag som vedtaket ble fattet, men saka var ikke oppe på regjeringsmøtet. Det ble ikke en gang gitt noen fullmakt til statsministeren om å gjøre noe med Libya.

Kan det endelig bli et oppgjør med Stoltenberg om Libya?

Libysk aktivist til Klassekampen: – Still Stoltenberg for en krigsforbryterdomstol

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. At Jens Stoltenberg er den eneste som kan gi svar på Norges krig mot Libya, et land som aldri har truet oss, er naivt å tro.
  Vårt tidligere medlem av Trilateral Commission, Grete Faremo burde bli kalt inn.
  Hun burde bli grillet på det hun vet om angrepet på Norge 22/7-2011, med tilbud om mildere straff, dersom hun forteller navn på Nordmennene som ble pålagt å godkjenne bombingen i Libya, samt navnene på dem som beordret norske politikere å gi sin aksept!
  Dette er sannsynligvis mere alvorlig, enn de fleste er klar over.
  For min del, ser jeg på denne saken som et oppgjør, der kjente Nordmenn skal stilles ansvarlig som LANDSFORRÆDERE!

 2. Jens Stoltenberg har løyet for Det norske Folk og er komprommitert. Blir han bedt om å starte WWIII - “no problem”.
  Han var, sammen med Gro Harlem Brundtland, sannsynligvis informert på forhånd av dem som hadde planlagt angrepet 22/7, hvilket mye tyder på var Israel/Mossad i samarbeide med norsk etterretning og “Stay Behind”.
  Gro dro tidlig sammen med sin niese, og Jens dukket aldri opp, dagen det smalt.
  Grete Faremo ble satt til å rydde opp, Tor Axel Busch kontrollerte Rettsapparatet og Aftenpostens Harald Stanghelle representerte pressen.

 3. Avatar for runeulv runeulv says:

  Det er mulig du har rett i dette.

  Brevik nevnte mye av de tingene som ble diskutert på den nå slettede politikk delen av forum.hegnar.no i sin sensurerte forsvarstale, og det er kjent at dette er et forum for daytradere, og at Breivik var daytrader.

  Om du skal hevde at Breivik var en konspirasjon, så må du nok utvide konspirasjonen din betraktelig.

 4. Konspirasjonen er ganske godt dokumentert av andre. Har selv ikke noe å tilføye, annet enn at det er ganske klart, at Breivik ikke opererte alene

  • Navngitte vitner har gitt gode beskrivelser av andre skyttere
  • Analyser av skuddserier, tatt opp fra land, dokumenterer flere skyttere
  • Foto tatt fra Aftenpostens helikopter avdekker en person med forskjellig bekledning fra Breivik, da han overgav seg.

  Dette holder for meg, for å konstatere, at vi er løyet for.

  https://www.amfir.com/AmFirstInst/NonToolbarTopics/Black_Ops/2011-07-22_Oslo/Oslo-Utoya_7-22_False_Flag_Terror;_Part_2;_Miscellaneous_Explanations,_Questionable_Government_and_Establishment_Media_Behavior.html

 5. Mye som tyder på at Breivik var kontrollert av Mossad, som senere lyktes presentere han som høyre-radikal.

 6. Breivik var et produkt av Zionismen, akkurat som Arbeiderpartiet har vært og fremdeles er.
  Med mor og far som disse to, lå veien åpen for et MK Ultra prosjekt, med Breivik som Patsy. 7. Qui Bono?

  Norge hadde avsluttet bombingen i Libya og varslet tilbaketrekking av militære tropper fra Afghanistan.
  Norge hadde rammeavtale med Russland om utvikling av Stockman feltet.
  Og, Jonas Gahr Støre hadde latt seg avbilde på Utøya med kamprop “Boikott Israel”.

  Resultatet ble at Norge stilte villig opp i begge de vestlige kuppene i Syria og Ukraina.
  Rammeavtalen med Russerne ble kansellert i et forhandlingsklima, der Russerne uttrykte at de opplevet Nordmennene som “redde”.
  Støtten til Palestinerne forsvant som dugg for solen.

  Det eneste positive som kom ut av 22/7, datoen for Israelernes angrep på King David Hotel i Jerusalem 22/7-1946, var sannsynligvis at Grethe Faremo meldte seg ut av Trilateral Commission.

  At kompromitterte Jens Stoltenberg ble Generalsekretær i NATO, er nok et direkte resultat av 22/7, men kan neppe tolkes som fordel for noen.

 8. Norge fikk seg en lærepenge.
  Akkurat som Roy Rogers, da han fikk hesten sin “Trigger” malt knall rød.
  Da han returnerte til baren og fant at den skyldige var han totalt overlegen, kom følgende uttalelse:
  “Første strøk er tørt”!
  Vi må gjerne tro og håpe, at norske politikere, presse, akademia og rettsapparat ikke er korrumpert av den mektige og godt organiserte internasjonale eliten.
  Men tro og håp kan aldri kompensere for fakta og research.
  Nå er vi, etter min mening, på overtid, for å sette søkelyset på de norske svikerne og deres bakmenn.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

7 flere kommentarer

Deltakere