Hvem er oppdragsgiver for Mission Essential i Norge?

1
Hva driver det amerikanske selskaoet Mission Essential med i Norge, spør Bjørnar Moxnes fra Rødt.

Det amerikanske selskapet Mission Essential søker etter folk til hemmelig tjeneste for USAs militære i Norge.  Forsvarsdepartementet er ukjent med virksomheten. Dette skrev ABC Nyheter 7. desember 2018. Nettavisa fortsatte:

«Selskapet Mission Essential med hovedkvarter i Ohio, USA, går ut med en interessant jobb-annonse på nettstedet Linkedin:

USAs militære styrker i Norge trenger en språkekspert som kan snakke norsk og russisk perfekt.

Jobben blir å oversette for å støtte hemmelige beredskapsoperasjoner i regi av amerikanske militære i Norge, heter det.

Den som ansettes må være forberedt på å jobbe under tøffe forhold, inkludert kampsoner.»

Forsvarsdepartementet hevder overfor ABC Nyheter at de ikke kjenner til hva denne søknaden handler om. Men Bjørnar Moxnes i Rødt leverte 2. januar 2019 et begrunnet spørsmål forsvarsministeren i Stortinget. Der skriver han:

Hvem er det private militære kontraktørselskapet Mission Essential sin oppdragsgiver i Norge; har regjeringen oversikt over hva USAs militære og hemmelige tjenester foretar seg overfor Russland på norsk jord, og kan regjeringen garantere at norske myndigheter kontrollerer at denne virksomheten ikke bryter norske lover eller internasjonal rett eller fører til økt spenning med Russland?

Mission Essential er leverandør til forsvaret og hemmelige tjenester i USA. I annonsen fremgår det at kun amerikanske borgere kan søke. Jobben blir å oversette for å støtte hemmelige beredskapsoperasjoner i regi av amerikanske militære i Norge, heter det i annonsen.

Selskapet har hatt svært mange ansatte i operasjoner for USA i Afghanistan, og er blant de 100 viktigste kontraktørene for USAs militære styrker. Amerikanske Corpwatch, som granske kontraktene til Pentagon klager over at det har vært vanskelig å finne ut av hvordan selskapet driver sin virksomhet.

En stillingsannonse fra selskapet Mission Essential avdekker at USA har militære styrker i Ukraina. Den som ansettes må være forberedt på å operere i krigssoner. Dette skrev ABC Nyheter 4. desember 2018, og vi omtalte det her.

KampanjeStøtt oss

Start diskusjonen på forum.steigan.no

Historisk kommentararkiv

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.