Facebook-sensur, den helsprø Ben Nimmo og Atlantic Council

0

Av Craig Murray.

Facebook har slettet alle mine poster fra juli 2017 og fram til forrige uke fordi jeg visstnok er en russisk «bot». En stund kunne jeg ikke legge til nye poster heller, men vi fant nylig en omvei der, i hvert fall inntil videre. Til de av dere som er fristet til å si «Hva så?», vil jeg peke på at to tredjedeler av dem som besøker nettsiden min, kommer dit via artikler jeg har lagt ut på Facebook og Twitter. Publiseringskanaler på sosiale media, som denne bloggen – som tilbyr et alternativ til hovedstrømmedias propaganda – lever langt på vei på nåde. På dørvokterne i storselskapenes nåde.


Denne artikkelen av Craig Murray ble først publisert på bloggen hans. Oversatt til norsk av Anne Merethe Erstad.


Facebooks stup inn i sensuren skjer fullstendig åpent og blir innrømt. Det blir også det faktum at sensuren på Facebook utføres av Atlantic Council – den ekstreme neo-con-gruppen som delvis blir finansiert av NATO og hvis styre inkluderer serie-krigsforbryter Henry Kissinger, tidligere CIA-sjefer Michael Hayden og Michael Morrell, og George Bush’ sjef for innenriks sikkerhet, Michael Chertoff – blant en hel liste av redsler.

Staben er verre enn styret. Deres ledende ekspert på avsløring av russiske «bots» er en besatt galning som heter Ben Nimmo, hvis skjøre grep om virkeligheten har gått fullstendig i oppløsning etter at han steg i gradene til internettets hekse-fanger-general. Nimmo, som storslagent blir titulert «Stipendiat for informasjonsforsvar ved Atlantic Councils digitale tekniske forskningslab», er den trofaste hjelperen establishmentet henvender seg til når journalister skal «slaktes». Og på samme måten som med Joseph McCarthy eller Matthew Clarke, vil samfunnet en dag komme seg såpass i balanse at det blir alminnelig anerkjent at denne formen for heksejakt ikke bare var en moralsk villfarelse, men manifestasjonen av det ondet den hevdet å bekjempe.

Det finnes ikke den sak hos establishmentet Nimmo ikke vil støtte, gjennom å stemple dens motstandere som «bots». Dette er fra avisen The Herald for få dager siden, der Nimmo avdekker det hemmelige nettet av skotske nasjonalistiske «bots», som dominerte internettet og var dumdristige nok til å stille spørsmål ved anklagene mot Alex Salmond.

Nimmos bevis? 2000 personer hadde brukt emneknaggen #Dissolvetheunion i til sammen 10.000 Twitter-meldinger i løpet av en uke. Det er gjennomsnittlige fem ganger per person. På en uke. Åpenbart en «bot»-sammensvergelse. Ikke sant?

Da Bens store avsløring for The Herald ble møtt med utbredt latterliggjøring, doblet han innsatsen gjennom å legge fram bevisene sine – en topp-ti-liste over «bots» han hadde avdekket gjennom sine undersøkelser.  Bortsett fra at de nesten alle er, så vidt jeg kjenner til, mennesker. Og ikke «bots». Men, ikke nedvurder Bens fantastiske tekniske ferdigheter, som NATO og CIA betaler Atlantic Council for. Bens hovedmistenkte var helt klart en «bot». Han hadde fått tak i den onde anføreren. Han hadde gjennomskuet dens identitet til tross for dens utspekulerte forkledning. Denne forkledningen inkluderte også dens navn: «IsthisABOT» og dens profil, hvor den kalte seg selv en «bot» for videresending av Twitter-meldinger om uavhengighet. Takk alle gode makter for Ben Nimmo. Uten ham ville ingen gjennomskuet denne ondskapsfulle, antakelig Kreml-utklekkede, planen.

Ikke rart at Atlantic Council reklamerer med Nimmo og teamet hans som «Digitale Sherlock’er».

Nimmos merittliste er simpelthen motbydelig. I denne rapporten for Atlantic Councils nettside identifiserte han – på urettmessig grunnlag – den britiske pensjonisten @Ian56789 som en «russisk nettroll-fabrikk». Noe som førte til at Ian ble omtalt som dette av den britiske regjeringen. Og til det kanskje mest surrealistiske Sky News-intervjuet noen sinne. Kanskje enda mer bemerkelsesverdig: Nimmo leter etter bruk av uttrykksmåten «cui bono?» (hvem har fordelen av, overs. anm.) i forbindelse med Skripal-saken og falske kjemisk våpen-angrep i Douma. Nimmo karakteriserer bruk av uttrykksmåten «cui bono» som bevis for pro-Assad- og pro-Kreml-«bots» og nettroll. Han gjør virkelig det. De fleste ville vel tenke at å spørre «cui bono» indikerer en smule mer fornuft enn den Nimmo selv legger for dagen.

Det er i hvert fall åpenbart hvem som har fordelen av Nimmos hekse-fangst: Nimmos egne, rommelige bukselommer som NATO og CIA har stappet fulle. At Facebook tillater denne fullstendig diskrediterte neo-konservative sjarlatanen å lede selskapets sensur-operasjoner burde bekymre alle, tatt i betraktning Facebooks nøkkelrolle når det gjelder samkvem i sosiale medier. Friheten på internett er under grunnleggende angrep.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.