Strømregninga kan bli 3000 kroner høyere, og det er bare starten

0
Illustrasjon: Shutterstock

I desember 2018 ligger strømprisen i Norge 70 prosent over nivået på samme tid i fjor. Dette skriver Hegnar.no.

Ole Johan Botnen i Wattsight sier til nettavisa et det ikke er så mye været som driver prisene opp som økte priser på kull og CO2-avgifter. Også E24 skriver at vi kan regne med fortsatt høye strømpriser.

I tredje kvartal betalte nordmenn i snitt 123,4 øre kilowattimen for strøm ifølge Statistisk Sentralbyrå. Av dette var prisen på selve kraften 55,3 øre. Det er 66 prosent høyere enn samme kvartal i fjor. De siste 20 årene har gjennomsnittsprisen vært rundt 25 øre. Samlet sett har prisen på strøm aldri vært høyere.

Det er ingen tvil om at Norges stadig tettere kopling til det europeiske kraftmarkedet er en sterk driver for prisene også her til lands. Den økte energiprisen er derfor ikke noen naturkatastrofe, men et resultat av en villet politikk, og ifølge ekspertene skal prisen ytterligere i været.

I Frankrike ser vi hva slags potensielt sprengstoff det ligger i økte energipriser, så det går an å spørre: Når får vi se masser av gule vester også her?


KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelTerrorangrep i Strasbourg. Hvem står bak?
Neste artikkelPiketty og det EU-vennlige venstre med et virkelighetsfjernt program for «et nytt EU»
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).