Terrorangrep i Strasbourg. Hvem står bak?

8
Det var det tradisjonelle julemarkedet i Strasbourg som ble rammet av angrepet som kostet minst tre mennesker livet og skadet mange andre. Foto: Shutterstock.

En mann har skutt og drept minst tre mennesker og såret 12 andre i et angrep med skytevåpen mot et julemarked i Strasbourg 11. desember 2018. Det er innført en form for unntakstilstand der alle politiske demonstrasjoner er forbudt. Franske elitestyrker er sendt til byen og beredskapsnivået i hele landet er hevet.

Det hevdes at gjerningsmannen er kjent av politiet og at han skal stå på ei liste over «radikaliserte grupper» som også skal omfatte hjemvendte terrorister fra krigen mot Syria.

Strasbourg er også sete for Europaparlamentet, så angrepet skjer nær hjertet av det politiske apparatet i EU.

Det er for tidlig å si hva dette er eller hvem som virkelig står bak. Frankrike er djupt involvert med terroristene i Syria og har støttet dem hele tida med penger og våpen. Den franske sementgiganten Lafarge har beviselig jobbet for å IS og andre terrororganisasjoner og er i Frankrike anklaget for å ha gitt 13 millioner euro til IS. Magasinet Newsweekhar vist at franske spesialstyrker opererer i Syria.

Er det en av deres egne samarbeidspartnere som har kommet hjem for å spre litt terror før jul? Hva visste fransk etterretning om mannen og hans planer? Dette har vi foreløpig ingen svar på, men ett er sikkert: Franske militære og etterretningsorganer er notorisk upålitelige i alt som har med terror å gjøre. De har så mye blod på hendene fra Afrika og Syria og så mye å skjule at det ikke er noen grunn til å ta deres ord for god fisk.

Fransk etterretning opererer med ei liste som kalles fiché S, og som omfatter «radikaliserte» og mulige terrorister. Den harde kjernen av islamister blant dem skal være på hele 12.000 personer, ifølge Le Monde.

Les: Britisk rapport: – Algerisk etterretning var involvert i terroraksjonen i In Amenas

Frankrike har öppet stött terrorister i Syrien

Nordmannen Jacob Wærness arrestert i Paris for terrorfinansiering – hva har vært PSTs rolle?
KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for Anki Anki says:

  Nå er det vel en “offentlig hemmelighet” at djupstaten og deres lakeier står bak langt de fleste “terrorattacks”. Who benefits må vel bli spørsmålet her også. Er noen redd for gulevester-epidemi…?

 2. Det ville vore logisk, om ein tenkjer på noko som skulle avleide merksemda og “samle folket”. Men det er mogleg dette er for seint. Gjerningsmannen er for øvrig som sokken i jorda nett no, og dermed kan ein ikkje gjera anna enn å spekulere.

 3. Avatar for SHO SHO says:

  Ser ut som det har blitt fast hendelse med jule-terror i Europa.
  Alle politiske demonstrasjoner har nå blitt forbudt i Frankrike.
  Dermed er det vel også samtidig slutt på opprøret til De gule vestene?
  De gule vestene fikk jo noen innrømmelser rett før terrorangrepet skjedde, så kanskje det roer seg litt nå til over nyttår.

 4. Avatar for TerjeM TerjeM says:

  48110881_2015316515181140_8437544535248076800_n

 5. Avatar for K11 K11 says:

  For en ukes tid siden, i et kommentarfelt på derimot.no, skrev jeg at Macron & Co. kanskje sender Isis på de franske demonstrantene, for å roe ned protestene. Og sannelig, i går kom det, som bestilt, et angrep fra Isis, som rammet nettopp de brysomme demonstrantene i Frankrike. Dvs: Myndigheter eller militærvesen ble ikke rammet, men uskyldige sivile. (Angivelig.) Og resultatet er at protester nå blir forbudt, og at NATO-tropper inntar de franske gatene.

  Rart hvordan Isis alltid har det med å angripe fiender av Vestens ledere. Nesten like rart som at Isis bruker amerikanske våpen og amerikansk ammunisjon. Og at de kjører rundt i USA-registrerte biler.

 6. Avatar for Anki Anki says:

  Men fortsatt skjønner ikke hvermansen bæra av hvor vi er på vei - antagelig må de ha det via drypp :wink:

 7. 22/7-2011 REDUX

  • Norge trekker sine tropper ut av Afghanistan
  • Bombing av Libya avsluttes
  • AUF krever Boikott av Israel
  • Norge samarbeider med Russerne om Stockman feltet

  Erstattet av:

  • Norge støtter krig i Syria og militærkupp i Ukrainia
  • Boikott av Israel forsvinner som “dugg for solen”
  • Russisk fredlig samarbeide erstattes med økonomisk krigføring

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

8 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.