Terrorangrep i Strasbourg. Hvem står bak?

0
Det var det tradisjonelle julemarkedet i Strasbourg som ble rammet av angrepet som kostet minst tre mennesker livet og skadet mange andre. Foto: Shutterstock.

En mann har skutt og drept minst tre mennesker og såret 12 andre i et angrep med skytevåpen mot et julemarked i Strasbourg 11. desember 2018. Det er innført en form for unntakstilstand der alle politiske demonstrasjoner er forbudt. Franske elitestyrker er sendt til byen og beredskapsnivået i hele landet er hevet.

Det hevdes at gjerningsmannen er kjent av politiet og at han skal stå på ei liste over «radikaliserte grupper» som også skal omfatte hjemvendte terrorister fra krigen mot Syria.

Strasbourg er også sete for Europaparlamentet, så angrepet skjer nær hjertet av det politiske apparatet i EU.

Det er for tidlig å si hva dette er eller hvem som virkelig står bak. Frankrike er djupt involvert med terroristene i Syria og har støttet dem hele tida med penger og våpen. Den franske sementgiganten Lafarge har beviselig jobbet for å IS og andre terrororganisasjoner og er i Frankrike anklaget for å ha gitt 13 millioner euro til IS. Magasinet Newsweekhar vist at franske spesialstyrker opererer i Syria.

Er det en av deres egne samarbeidspartnere som har kommet hjem for å spre litt terror før jul? Hva visste fransk etterretning om mannen og hans planer? Dette har vi foreløpig ingen svar på, men ett er sikkert: Franske militære og etterretningsorganer er notorisk upålitelige i alt som har med terror å gjøre. De har så mye blod på hendene fra Afrika og Syria og så mye å skjule at det ikke er noen grunn til å ta deres ord for god fisk.

Fransk etterretning opererer med ei liste som kalles fiché S, og som omfatter «radikaliserte» og mulige terrorister. Den harde kjernen av islamister blant dem skal være på hele 12.000 personer, ifølge Le Monde.

Les: Britisk rapport: – Algerisk etterretning var involvert i terroraksjonen i In Amenas

Frankrike har öppet stött terrorister i Syrien

Nordmannen Jacob Wærness arrestert i Paris for terrorfinansiering – hva har vært PSTs rolle?
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.