Clinton manipulerte for å få Trump som motstander

0

De liberalerne og sosialistene som fortsatt sørger over at USA ikke valgte Hillary Clinton som president, kan trøste seg med at det var hun som ville ha Donald Trump som motkandidat. I serien av eposter fra Clintons private epostserver, i de såkalte Podesta-epostene, kommer det fram at hun og ledelsen i det demokratiske partiet ikke bare ønsket at hun skulle få Trump som motstander, de manipulerte og brukte sine kontakter for å få det slik de ville. De kalte det rottefangerstrategien. De ønsket seg en kandidat som var «uspiselig» for velgerne, og brukte sine mediekontakter for å få det til.

23. april 2015 sendte Clintons stab et notat til partiledelsen som handlet om
“the strategy and goals a potential Hillary Clinton presidential campaign would have regarding the 2016 Republican presidential field.”

Der het det:

“Our hope is that the goal of a potential HRC campaign and the DNC would be one-in-the-same: to make whomever the Republicans nominate unpalatable to a majority of the electorate.”

Målet for kampanjen var å få

“all Republican candidates to lock themselves into extreme conservative positions that will hurt them in a general election.”

Clintonkampanjen ønsket at republikanerne skulle velge en av de mest ekstreme kandidatene:

“we don’t want to marginalize the more extreme candidates, but make them more ‘Pied Piper’ candidates who actually represent the mainstream of the Republican Party.”

Pied Piper eller rottefangerkandidater var:Donald Trump,  Ted Cruz og Ben Carson.

“We need to be elevating the Pied Piper candidates so that they are leaders of the pack and tell the press to them seriously.”

Clinton ønsket seg Trump som republikanernes kandidat. Clinton-kampanjen brukte sine svært gode kontakter i main stream media til å hausse om Trump, slik at republikanerne skulle samle seg om ham. For de mente at med en såpass ytterliggående motkandidat som Trump, skulle det være lett å sverte ham og rive ham ned, slik at Hillary Clinton kunne bli valgt.

Det er også kommet fram at den samme partiledelsen drev en skitten kampanje for å undergrave kandidaturet til Bernie Sanders. En meningsmåling i oktober 2016 viste at han var den mest populære politikeren i USA, skriver Mother Jones.

Mens Clinton og Trump forut for valget ble målt som de to minst populære kandidatene i nyere amerikansk historie ifølge USA Today. De var mislikt av henholdsvis 60% (Trump) og 59% (Clinton).

Så partiledelsen i det demokratiske partiet og Clintonkampanjen brukte skitne knep for å felle partiets beste kandidat. Og så brukte de minst like skitne knep for å skaffe seg Trump som motkandidat. De lyktes med begge deler. Og strategien eksploderte i ansiktet på dem.

Og etterpå ber de om medlidenhet. Dette er jo noe dere bør ta til ettertanke Anders Giæver, Ronny Kjelsberg, Tove Bjørgaas og alle dere andre som støttet Hillary Clinton.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.