Kina dumper USAs statsobligasjoner for femte måned på rad

8
Kina dumper beholdningene av USAs gjeldsobligasjoner. Foto: Shutterstock.

Det er minkende etterspørsel etter USAs statsobligasjoner på det internasjonale markedet, skriver Financial Times. Det er særlig Kina og Japan, de to største utenlandske långiverne til USA som kvitter seg med de amerikanske obligasjonene.

I oktober 2018 reduserte Kina sin beholdning av amerikanske obligasjoner med 12,5 milliarder dollar. Totalt reduserte utenlandske investorer sine beholdninger med 60 milliarder dollar samme måned. Det er en av de største reduksjonene på én måned siden 2000. Samtidig reduserte Japan sine beholdninger av USA-obligasjoner for tredje måned på rad. Russland har redusert sine beholdninger til noe nær null.

Den internasjonale finansanalytikeren Vincent Deluard sier at gull ser ut til å ta over etter USA-obligasjoner som den foretrukne plasseringa for store investorer.

For Kinas del er det neppe tvil om at det er en sammenheng mellom handelskrigen og denne reduksjonen i beholdningene, sjøl om kinesiske myndigheter benekter det.

Angrep på dollaren: Russland vurderer å låne i yuan

Russland dumper 80 milliarder dollar i obligasjoner

Afrika veksler over til yuanKampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for ABC ABC says:

  Kjøpere er vel Fed. Gull er inn… Vi har alternativ til SWIFT systemet og så videre… Brics land har også nye markeder som ersetter USAs. TTT men jeg trur at hotet fra USAs militære styrke er det som avgjør. Brics land senker/knuser dollaren og dermed USA fullstendig asap.

  Pengersystemet er sentralt men hvor er den offentlige debatten?

 2. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Du må først spørre hvor pengene er i økonomikk- utdannelsen. Jeg gikk gjennom grunnopplæringen der pengre knapt ble nevnt, bortsett fra i formeler. Økonomisk historie er selvfølgelig skrotet, slik at resultatene av tidligere eksperimenter ikke skal forstyrre teorien. Slik kan de utdanne tonnevis med økonomikere, som i realiteten kun er prester med en dårlig teologi.

 3. Avatar for ABC ABC says:

  “realiteten kun er prester med en dårlig teologi++.”

  Sant. Dagens økonomiske prognoser og mye annet utarbeides uten kunnskap om monetære problemstillinger og monetær historia. Litt dumt :scream: :tired_face:

 4. Avatar for SHO SHO says:

  Handelskrigen mellom USA og Kina fører til at toll-inntektene i USA øker. Samtidig selger Kina statsobligasjoner i USA som gjør at Kina skaffer seg dollar inntekter på dette vis. Kanskje Kina på dette vis finansierer tapet som økte toll-inntekter i USA medfører?

 5. Avatar for ABC ABC says:

  Ja men vi er også i oppløpet før tidernes fiat ponzi penger ekonomiske kollapse. USAs militære overtakk betalt av dollar systemets fiat penger og dermed indirekte av BRICS land er en ekvasjon som eksempelvis Putin og Kina ikke er fornøyde med. Det har varit snakk om krig og da haster det å svekke USA om man er i Putins klær eller Xi Jinpings.

  Hele tingen er i en historisk sammneliknelse = Tulip mania

  Vi burde ha bla litt monetær historia i skolen ja samt så burde befolkingen lære seg hva penger er :wink:

 6. Hva med å kjøpe gull med sparepengene?
  For pengene blir vel lite verdt ved en kollaps?

 7. Hva med å kjøpe gull med sparepengene, for pengene blir vel lite verdt ved en kollaps?

 8. Avatar for ABC ABC says:

  Det var en investor før over 10 år siden som fortalte meg at han kjøpte alt handfast som hadde et monetær verdi. Betingelsen var at han kunne grave ned det ved behov. Pessimist og han mente maks 5 år til da. Poenget her er at ikke noen vet sikkert… Kanskje våpen og :canned_food: er tingen
  :wink: om man skal dra det enn lengre. Men før meg så høres det ut som en meget god plan…

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere