Ikke le, da får Putin viljen sin!

0
Ifølge BBC har Vladimir Putin gjort latter til et våpen. Skjermdump.

Av Kari Angelique Jaquesson.

Nå skal russerne ”ta oss med humor”.
«De kan ikke ta igjen på en seriøs måte, så de tuller og tøyser. Dette er et forsøk på å håne, å redusere alt til ingenting

Olga Robinson, en BBC-medarbeider med tittelen «SeniorJournalist (Disinformasjon)» har levert en artikkel  med tittelen «How Putin’s Russia turned humour into a weapon«. Artikkelen setter muligens en slags rekord i å tøye grensene for hva som kan skrives om Russland, og Putin i særdeleshet. Nå skal vi advares mot russisk humor. Men har vi ikke alltid fått høre at russere ikke eier sans for humor?


Humor og latterliggjøring var en viktig del av Moskvas svar da Storbritannia sa at det var «høyst sannsynlig» at Russland sto bak forgiftningen av tidligere spionen Sergei Skripal og datteren hans, Yulia, i Salisbury. Russiske tjenestemenn og mediefigurer har siden forsøkt å snu den engelske setningen»høyst sannsynlig» til en spottende frase som innebærer at Russland blir beskyldt for alt som er galt, og det med de spinkleste bevis.»  skriver BBC

Og Russland blir jo de facto anklaget for de mest fantasifulle hendelser og fenomener.
I grunnen er det også artig at en BBC-journalist nå skal advare det intetanende publikum mot dette nye «våpenet» fra Russland. Det er da allment kjent at russere ikke eier sans for humor og aldri smiler elle ler.
Eller har vi blitt feilinformert om dét også?

«Russere ler ikke, de er så alvorlige»

Ingen bevis i Skripalsaken
«De har tatt i bruk en rekke populære figurer fra engelsk litteratur, som Agatha Christies Hercule Poirot og Conan Doyle’s Sherlock Holmes, for å latterliggjøre britiske påstander om russisk medvirkning i forgiftningen, som de betegner som ubegrunnet.

Vel, hvem kan vel klandre russerne for dét?

I Skripalsaken har Vesten dummet seg så kraftig ut at det skulle bare mangle om ikke våre regjeringer blir gjort narr av. Det er umulig å glemme statsministerens ansikt da hun proklamerte:

Det er viktig for Norge å sette foten ned nå. Vi må si at dette er noe vi ikke tolererer.
Vi må vurdere fortløpende å implementere eventuelle andre tiltak mot Russland. Det er avhengig av hva andre land gjør. Utvisningen av én russisk diplomat er en solidaritetshandling med Storbritannia.
Dette er første gang vi ser et kjemisk angrep i Europa etter andre verdenskrig. Det er viktig å huske på. Og selv om angrepet trolig har vært målrettet mot en enkeltperson, så er det mange som er blitt rammet. Det er en meget alvorlig sak.

Hverken statsministeren eller noen andre har noen bevis hverken på at far og datter Skripal i det hele tatt ble forgiftet, ei heller at Russland på noen måte skal ha vært innblandet i noe som helst i denne merkelige historien.Fremdeles er Skripals å anse som kidnappet og ulovlig holdt i fangenskap av britiske myndigheter.

USA, 14 EU-medlemmer, Norge og flere andre land utviste over 100 russiske diplomater som svar på dette påståtte giftangrepet i Salisbury der  det meste av det vi ble fortalt av vestlig presse hang helt på skakke, med historier som forandret seg fra dag til dag.

Men da Saudi Arabia innrømmet at de hadde drept og partert en av sine statsborgere i et NATO-land ble resultatet null utviste diplomater.

Hvordan kan egentlig russerne forventes å ta oss på alvor?
 

Publikum skal «beskyttes» mot informasjon
Robinson vender seg til Roman Dobrokhotov, en Moskvabasert aktivist hvis «undersøkende nettside» The Insider var involvert i å ”avsløre” en av de to påståtte gjerningspersonene i den påståtte, ikke beviste forgiftningssaken. Han er engstelig for at folk eksponeres for informasjon og mener at ”slik hån er en form for trolling”som er designet for «bevisst å senke diskusjonsnivået«. Det er jo de offisielle forklaringene folk skal sluke uten å mukke.

I tillegg til konspirasjonsteorier og villende fortellinger, er poenget med slike taktikker å så tvil. Resultatet kan bli at mange ser på TV og bestemmer seg for at det ikke er mulig å komme til bunns i hva som faktisk har skjedd. Med andre ord: ”ingen er en helgen, kanskje finnes det ingen sannhet.”

Her er han helt på linje med tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland som denne uken var bekymret for at “ Vi er i ferd med å miste kontroll over hva folk blir fortalt.” Hun lengter seg tilbake til den tiden da statskanalen og et knippe veldresserte aviser stod for informasjon til folket.

Betalte påvirkningsagenter, også i Norge.
Vi befinner oss i en tid der Russland, og spesielt Putin blir beskyldt for å stå bak alt fra Hillary Clintons ydmykende nederlag i presidentvalget i 2016, som etter to år med hysterisk ”Russiagate” og millioner av dollar i etterforskning kommer til å ende opp som en slapp ballong, til gule vester i Frankrike.

Parallelt med dette kommer det avsløringer om betalte klynger av påvirkningsagenter engasjert av Storbritannia, betalt for å jobbe via journalister som skal på diskret vis planter antirussiske artikler i mediene.

Norske Tor Bukkvoll står på listen til dette Integrity Initiative, som deltaker i deres norske «klynge». Han var nylig sitert som ”ekspert” av VG og kalte det ”dugnad” at ukrainske barnehjemsbarn må grave skyttergraver.

Norsk anti-Russland-agent
Den amerikanske krigstenketanken Atlantic Council har laget en rapport om påstått russisk innflytelse i Vest-Europa.

Øystein Bogen, utenrikskorrespondent i TV2, er en av forfatterne. 
I dokumentet «The Kremlin’s Trojan Horses 3.0: Russian Influence in Denmark, TheNetherlands, Norway, and Sweden» har Atlantic Council gjort en kartlegging av det de mener er russiske forsøk på å etablere «en politisk tilstedeværelse» i Nord-Europa.
Her anklages både SV og FrP og navngitte personer for å ha «sterke pro-russiske synspunkter». Informasjonsleverandør er Øystein Bogen.

Øystein Bogens Twitterkonto er en daglig dose anti-Russland propaganda. Han er ikke journalist, men betalt propagandist. Det er en skandale at ikke TV2 opplyser sine seere om hva Bogen driver med.

NRK med fake news – igjen!
NRK skriver om russisk hacking som noe faktisk, selv om dette etter to års intens etterforskning og millioner av dollar senere ikke har blitt bevist: ”Wikileaks offentliggjorde e-poster som var blitt hacket av Russland.” skriver NRK.
Statskanalen har blitt spurt om de sitter på til nå ukjent informasjon siden de kan påstå dette, men de vil ikke svare.

CNN – en mester i konspirasjonssnekring
Det er ikke mer enn ett år siden CNN påstod at russerne hadde brukt Pokemon Go for å ”påvirke”. Både Facebook og Instagram har vært under lupen etter at konspirasjonssnekkere i presse og politikk i USA har fått det for seg at russisk påvirkning kan skjules i søte memes eller humoristiske innslag.

YouTube player

BBC bruker betalt anti-Russland agent
Ben Nimmo som er er tilknyttet krigstenketanken Atlantic Council sier til BBC at å lage morsomme memes var endel av «desinformasjon i informasjonsalderen”.
Det BBC-journalisten lar være å fortelle leseren er at Ben Nimmo også blir betalt 2500 pund i måneden pluss utgifter som en del av Integrity Initiative i likhet med tidligere nevnte Tor Bukkvoll. 

Knappenåler og glansbilder
Det viser seg altså at russere har brukt «hele» 4700 dollar på Googleannonser  og det er klart at det veier mye tyngre på amerikanernes beslutning på valgdagen enn Hillary Clintons valgkampbudsjett på 1.2 milliarder dollar. Ingenting tyder på at det er russiske myndigheter som står bak Googleannonsene.

YouTube player

Om russerne gjør litt narr og får seg en god latter – ville det vært så rart? 
De får jo vitsene nærmest kastet i fanget av oppførselen til vestlige figurer innen politikk og presse som finner på de villeste beskyldninger uten et fnugg av bevis. 

Vestlige myndigheter og presse oppfører seg nærmest som om de trygler om å bli ledd ut.
Lite tyder på at de har tenkt å ta seg sammen og bli voksne.

Denne artikkelen var inspirert av Caitlin Johnstones artikkel
 Don’t Laugh — It’s Giving Putin What He Wants

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er perbjonnessteigan.jpg

Klikk her for å støtte den kritiske og uavhengige journalistikken.Forrige artikkelHagens akrobatiske politiske utspel
Neste artikkelHvordan Storbritannia stjal 45 tusen milliarder fra India og løy om det