De sivile tapene i Jemen øker når saudikoalisjonen angriper veier og transportsystemer

0
De sivile i Jemen, og blant dem svært mange kvinner og barn, rammes daglig av den saudiarabiske koalisjonens angrep. Men Oljefondet ser ingen etiske problemer med å investere i Saudi-Arabia. Kilde: Mintpress.

Mens drapet på Jamal Khashoggi har avslørt den kyniske brutaliteten til den herskende klikken i Saudi-Arabia anført av mannen som til nå har vært Vesten yndling, kronprins Mohammed bin Sultan, er det knapt noen medier i Vesten som bryr seg om at det daglig drepes mange uskyldige mennesker i Jemen. Den samme kronprins MBS har vært en drivkraft i denne hensynsløse krigen og han og de andre hodekapperne i Riyadh har hele veien hatt full støtte fra USA, Israel og nær sagt alle vestlige land. Dette har aldri bekymret aviser som New York Times og Washington Post.

Den jemenittiske journlisten Ahmed Abdulkareem som rapporterer fra Jemen for Mintpress skriver her om hvordan denne krigen er spesielt rettet mot de sivile.


 

Av Ahmed Abdulkareem

Minst syv jemenittiske sivile ble drept på søndag 21. oktober da den Saudi-ledede koalisjonens fly bombet boligområder i Jemens nordvestlige provinsen Hajjah, Sada’a, og den vestlige kystprovinsen Hodeida.

I Hajjah rettet de saudiarabiske flyene sitt skyts mot en bil da den kjørte på en vei i Bani Hassan-området i Abs-distriktet søndag ettermiddag, og etterlot seg fire personer døde og en skadet.

I Sada’a, i en Ansar Allah, det vil si houthi-befestning, ble en kvinne drept og en annen skadet da de saudiske grensevaktene skjøt artillerigranater mot et boligområde i grenseområdet Shada. En gjennomgangsåre i Munabeh, et grenseområde øst for Shada, ble avskåret etter det saudiske angrepet på mandag.

I Hodeida ble to sivile drept og seks andre, inkludert barn, skadet da fly fra De forente arabiske emirater (UAE) rettet et angrep mot Zayed Road i al-Hali-distriktet i Hodeida-provinsen.

Det juridiske senteret for rettigheter og utvikling i Jemen, en ikke-statlig organisasjon som overvåker menneskerettighetsbrudd, fortalte MintPress at den pågående Saudi-ledede militære kampanjen mot Jemen har drept 15.185 sivile, inkludert 3.527 barn og 2.227 kvinner.

Totalt 23.822 sivile, blant dem 3.526 barn og 2587 kvinner, har langvarige skader og er lider for tiden av mangel på medisinsk forsyning og behandling som følge av den ødeleggende saudiske lands-, luft- og sjøblokaden. Senteret sier videre at den saudi-ledede koalisjonen har ført til at nesten 2200 jemenitter har dødd av kolera.
Senteret sier at saudi-koalisjonen har ødelagt 15 flyplasser og 14 havner og skadet 2559 veier og broer, i tillegg til 781 vannmagasiner, 191 kraftverk og 426 telekommunikasjonstårn.

Senteret sier også at bombardementene til Saudi-Arabia og Emiratene har ødelagt minst 421.911 boliger, 930 moskeer, 888 skoler, 327 sykehus og helsestasjoner og 38 medieorganisasjoner, samtidig som de har stoppet virksomheten på 4.500 skoler og har drevet over 4 millioner mennesker på flukt internt i Jemen.

 

Les også:

Saudi-koalisjonen massakrerte flyktende barn i Jemen

Opprørerne i Jemen sier: 22 barn drept av nytt bombeangrep

Saudi-Arabia massakrerer titalls av skolebarn – hva sier Norge?

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.