Saudi-Arabia drepte 23 sivile i Jemen, inkludert seks barn

0

Et saudiarabisk angrep nær den jemenittiske byen Taez drepte 23 sivile 17. mai 2017, blant dem seks barn. Det er Hindustan Times som melder dette.

Angrep på sivile er blitt rutine for Saudi-Arabia i deres forbryterske krig mot det fattige nabolandet Jemen. Det er også blitt rutine at slike overgrep ikke formidles i de store vestlige mediene. Børge Brende og Jan Egeland kommer ikke på TV med fordømmelser av slike forbrytelser eller med krav om at Saudi-Arabia må boikottes eller bombes.

Grunnen er ganske enkel. Det er Saudi-Arabia og USA som dreper kvinner og barn i Jemen, og derfor er det ikke noe å legge vekt på.

FN sa i januar 2017 at mer enn 10.000 sivile er blitt drept i denne krigen og mer enn 40.000 såret. Sulten er så desperat at folk spiser det de kan finne på helsefarlige søppelfyllinger. 370.000 barn står i fare for å sulte ihjel.

Samtidig vet vi at vestlige våpenprodusenter leverer våpen til Saudi-Arabias krig, slik som Storbritannia, som har levert klasebomber som brukes i Jemen. At slike klasebomber brukes mot sivile, er en kjent sak. Norge selger også våpen som brukes av den saudiarabiske koalisjonen i Jemen.

Samtidig bidrar krigen til å styrke al-Qaida (AQAP) på den arabiske halvøya. Og som Financial Times skriver, er AQAP en del av den saudiarabiske alliansens kampstyrker.

Akkurat som i Syria er altså al-Qaida våre alliertes allierte, og akkurat som i Syria bidrar de sammen med oss i å ødelegger et land. Og de vanlige humanistene sier ikke et kløyva ord i protest.

Skal du følge med på det som skjer i denne krigen via norske medier, må du følge med på steigan.no.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.