Saudi-Arabia drepte 23 sivile i Jemen, inkludert seks barn

0

Et saudiarabisk angrep nær den jemenittiske byen Taez drepte 23 sivile 17. mai 2017, blant dem seks barn. Det er Hindustan Times som melder dette.

Angrep på sivile er blitt rutine for Saudi-Arabia i deres forbryterske krig mot det fattige nabolandet Jemen. Det er også blitt rutine at slike overgrep ikke formidles i de store vestlige mediene. Børge Brende og Jan Egeland kommer ikke på TV med fordømmelser av slike forbrytelser eller med krav om at Saudi-Arabia må boikottes eller bombes.

Grunnen er ganske enkel. Det er Saudi-Arabia og USA som dreper kvinner og barn i Jemen, og derfor er det ikke noe å legge vekt på.

FN sa i januar 2017 at mer enn 10.000 sivile er blitt drept i denne krigen og mer enn 40.000 såret. Sulten er så desperat at folk spiser det de kan finne på helsefarlige søppelfyllinger. 370.000 barn står i fare for å sulte ihjel.

Samtidig vet vi at vestlige våpenprodusenter leverer våpen til Saudi-Arabias krig, slik som Storbritannia, som har levert klasebomber som brukes i Jemen. At slike klasebomber brukes mot sivile, er en kjent sak. Norge selger også våpen som brukes av den saudiarabiske koalisjonen i Jemen.

Samtidig bidrar krigen til å styrke al-Qaida (AQAP) på den arabiske halvøya. Og som Financial Times skriver, er AQAP en del av den saudiarabiske alliansens kampstyrker.

Akkurat som i Syria er altså al-Qaida våre alliertes allierte, og akkurat som i Syria bidrar de sammen med oss i å ødelegger et land. Og de vanlige humanistene sier ikke et kløyva ord i protest.

Skal du følge med på det som skjer i denne krigen via norske medier, må du følge med på steigan.no.

 

Forrige artikkelDen russiske hacking-fiaskoen
Neste artikkelHvordan kjempe mot propagandamaskinen og vinne?
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).