Saudi-Arabia drepte minst 25 sivile da de bombet et marked i Jemen

7

Minst 25 jemenittiske sivile ble drept da saudiarabiske fly bombet en markedsplass i byen Shada nær grensa til Saudi-Arabia. Dette skrev al-Jazeera 19. juni 2017.

Bombinga fant sted 18. juni, og til å begyne med var iranske PressTV svært alene om å melde om dette.

Den iranske nyhetskanalen skriver:

Saudi warplanes have bombed a bustling marketplace in Yemen’s extreme northwest, killing at least 24 people, the al-Masirah television reports.

The aircraft hit the al-Moshnaq market in Sa’ada Province’s Shada’a District Saturday night as people gathered to buy staples for Eid al-Fitr, a festivity which marks the end of the holy fasting month of Ramadan.

Å bombe et marked på denne måten må klassifiseres som en krigsforbrytelse. Men hvor ble det av protestene. Utenriksminister Børge Brende har, så vidt vi kjenner til, ikke sagt et ord. Betyr det at han ikke synes jemenittiske sivile live betyr noe? Eller betyr det at han holder kjeft for ikke å støte våre allierte, hodekapperne i Riyadh?

Utenriksminister Børge Brende var på Dagsrevyen 8. mai og “raste” mot sulten i Jemen etter at han hadde sett bilder av den døende Jamila (7 år). Han lovte at Norge vil gi én milliard ekstra kroner til å bekjempe sulten. Men ha sa ingenting om hvorfor barna i Jemen sulter – og han sa ingenting om Norges medansvar. Og han har ikke sagt noe nå heller.

Dette er bare den siste i en serie med grove krigsforbrytelser fra Saudi-Arabias side. Og det er helt åpenbart at de vestlige «humanistiske» lederne ser en annen vei og lar det foregå, uten innvendinger eller protester av noe slag.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


7 KOMMENTARER

 1. Den såkalte «kampen mot terror» fremstår mer og mer som en eneste stor «fake new». Trumps besøk i Saudi-Arabia medførte massiv våpeneksport til et både Saudi-Arabia og Qatar som begge er land som er kjent for å støtte terrorisme. Ingen i Trump administrasjonen ser lengre ut til å bry seg om Saudi-Arabernes involvering i 9/11-angrepet på WTC.

  Trump var i alle fall mer ærlig mht. Saudi-Arabia og Qatar enn Hillary Clinton når det kom til Qatar og Saudi-Arabia under valgkampen. Men ting ser tydeligvis annerledes ut når en sitter på toppen og ikke lengre driver valgkamp.

 2. Vi har ikke sett til at politikerne tar opp Libya til agendaen. Hvordan kan vi forvente at Jemen vil bli tatt opp?

 3. «Saudi-Arabia drepte minst 25 sivile da de bombet et marked i Jemen»

  USAs medier griner i dagevis over en USAsk ramp som døde etter et Nord-Koreansk fengselsopphold (husk på at USA drepte ca. 2 mill. Nord-Koreanere i årene 1950 – 54, samt at USA fortsatt formelt er i krig med Nord-Korea, med våpenhvile siden 1954), men nevner minimalt om hvor mange USA drepte innen samme tidsrom.

  Her kom svaret: Minst 25 (!).

  25-1. Og det er seg selv USAnterne synes synd på – hyklespesialistene.

  USA er supre til å se splinter i andres øyne, men ikke sequoiaene i sine egne.- Sånn er’em visst bare.

  • Det er jo ikke sikkert han er død heller? Det hele ser for meg ut som et propagandastunt for å ha et påskudd for aggresjon. Slike ting mener USA at de er flinke til.
   Jeg husker da hele USA pressen kom med denne fake historien om hvordan KIm skulle ha torturert og drept sin tidligere kjæreste. Og restn av verdenspressen hang seg på. Man hørte ingen verdens ting da hun dukket opp.

   • I så fall er jo Nord-Korea selv med på den falske historien, siden de bekreftet at ungdommen hadde ligget i koma i nesten et år uten synlig aktivitet i hjernen. Det betyr ikke nødvendigvis at det var et overlagt drap, og det har heller ikke USA hevdet. Men i normale land medfører ikke det å ta en plakat i fylla 15 år i straffangenskap heller…

    • Og alt du vet om dette har du fra den samme pressen som jeg kritiserer? Hvordan skiller du så på hva som er sant? Bruk hodet

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.