Saudi-Arabia drepte minst 25 sivile da de bombet et marked i Jemen

0

Minst 25 jemenittiske sivile ble drept da saudiarabiske fly bombet en markedsplass i byen Shada nær grensa til Saudi-Arabia. Dette skrev al-Jazeera 19. juni 2017.

Bombinga fant sted 18. juni, og til å begyne med var iranske PressTV svært alene om å melde om dette.

Den iranske nyhetskanalen skriver:

Saudi warplanes have bombed a bustling marketplace in Yemen’s extreme northwest, killing at least 24 people, the al-Masirah television reports.

The aircraft hit the al-Moshnaq market in Sa’ada Province’s Shada’a District Saturday night as people gathered to buy staples for Eid al-Fitr, a festivity which marks the end of the holy fasting month of Ramadan.

Å bombe et marked på denne måten må klassifiseres som en krigsforbrytelse. Men hvor ble det av protestene. Utenriksminister Børge Brende har, så vidt vi kjenner til, ikke sagt et ord. Betyr det at han ikke synes jemenittiske sivile live betyr noe? Eller betyr det at han holder kjeft for ikke å støte våre allierte, hodekapperne i Riyadh?

Utenriksminister Børge Brende var på Dagsrevyen 8. mai og “raste” mot sulten i Jemen etter at han hadde sett bilder av den døende Jamila (7 år). Han lovte at Norge vil gi én milliard ekstra kroner til å bekjempe sulten. Men ha sa ingenting om hvorfor barna i Jemen sulter – og han sa ingenting om Norges medansvar. Og han har ikke sagt noe nå heller.

Dette er bare den siste i en serie med grove krigsforbrytelser fra Saudi-Arabias side. Og det er helt åpenbart at de vestlige «humanistiske» lederne ser en annen vei og lar det foregå, uten innvendinger eller protester av noe slag.

Forrige artikkel«Det er ingen der ute som klarer å vaske så mye»
Neste artikkelAp stemte ned forslag om å sikre norske lover og avtaler framfor EØS
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).