Saudiarabiske bombefly dreper 30 sivile i Nord-Jemen

4

Saudiske bombeangrep rettet mot et boligområde i Jemens Hajj-provins 7. november 2017 utslettet en boligblokk der det bodde mange mennesker. Over 30 personer ble drept i angrepene, alt overveiende kvinner og barn.

Angrepene fant sted mot en landsby ikke langt fra den saudiske grensen, og førte også til at en rekke andre sivile ble såret. Det er ikke klart hvorfor angrepene ble utført, og saudiske tjenestemenn har ikke kommentert saken.

Saudiarabiske luftangrep har drept dusinvis av sivile med jevne mellomrom siden tidlig i 2015, noe som har ført til store sivile tap. Det er ingen tvil om at Saudi-Arabia begår omfattende krigsforbrytelser i Jemen med støtte fra USA, Storbritannia, Israel – og Norge.

Man merker seg det totale fraværet av protest eller indignasjon blant politikerne og i mediene. Våre allierte hodekappere får slakte hvem de vil.

Er det noen som har hørt noen protester fra utenriksminister Ine Eriksen Søreide?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


4 KOMMENTARER

 1. 06.11.2017
  The closure of Yemen’s al-Hudayda port – the country’s only open port- “would mean the death of the Yemeni people,” according to the Minister of Transportation Zakaria al-Shami speaking in Sanaa on Monday.

  Al-Shami stressed that Yemen’s other border crossing points via land and air “are completely demolished.”
  Advertisement
  Ads by Revcontent

  The minister stressed, “Al-Hudayda port is the lung with which the Yemeni people are breathing; it is the source for food, clothes, medicine for more than 21 million people.”

  Yemen has been suffering from crippling blockades for more than a year. The Sana’a International Airport has been closed for commercial flights since August 9, 2016, after the Saudi-led coalition imposed an air embargo on the airport.

  The Saudi-led coalition battling Houthi militants announced the closure of all land, air and sea ports after a ballistic missile was intercepted from Yemen being fired at an international airport near the Saudi capital.

 2. Krigen mot Yemen har fra bgynnelsen for Saudi-Arabia vært en krig mot IRAN. Nå etter nyopprustningen i Afghanistan, og bin Salman/Netanyahus forsøk på å dra Libanon inn i krig, er det umulig ikke å sette dette i sammenheng. Det er et tydleig mønster i det som skjer:

  Her erklærer Trump, hvorfor han plutselig skiftet mening om Afghanistan og nå sender stadig nye soldater dit. De skal angivelig nedkjempe terrorister. Men legg merke til hva mad Mattis sier lenger nede: «Mr Mattis said on Sunday that the administration’s new policy went beyond just Afghanistan and was a full «South Asia strategy».» I artikkelen er det Pakistan som nevnes, men IRAN ligger også i Sør-Asia. Legg også merke til i artikkelen som er lenket nedenfor hvordan afghanske myndigheter reagerte da USA bombet en drosje med en Taliban-leder som returnerte fra Iran: Den handlingen tjener ikke freden, sa de.

  https://www.wsj.com/…/family-of-driver-killed-with-taliban-…

  Og i denne talen lenket nedenfor fra 2016 legger general Mattis fram hva han EGENTLIG tenker om Midt-Østen: Det er IRAN som er hovedmotstanderen hans i området!

  https://medium.com/…/gen-james-mattis-the-middle-east-at-an…

  Dette tier NATO om. Og Søreide, som selvfølgelig vet hva Mattis er i gang med, står i dag i Stortinget og tier om han syn på Iran. Når hun erklærer at NATO er i Afghanistan for å skape ro i landet, så lyver hun rett og slett. NATO er i hovedsak nå i landet for å ta vare på Mattis sin offensiv overfor Iran.

 3. Beklager jeg tenkte Facebook og at det ville komme en liten forhåndsvisning. :D.

  «UK sales of bombs and missiles to Saudi Arabia increase by almost 500% since start of Yemen war»

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.