Saudiarabiske bombefly dreper 30 sivile i Nord-Jemen

0

Saudiske bombeangrep rettet mot et boligområde i Jemens Hajj-provins 7. november 2017 utslettet en boligblokk der det bodde mange mennesker. Over 30 personer ble drept i angrepene, alt overveiende kvinner og barn.

Angrepene fant sted mot en landsby ikke langt fra den saudiske grensen, og førte også til at en rekke andre sivile ble såret. Det er ikke klart hvorfor angrepene ble utført, og saudiske tjenestemenn har ikke kommentert saken.

Saudiarabiske luftangrep har drept dusinvis av sivile med jevne mellomrom siden tidlig i 2015, noe som har ført til store sivile tap. Det er ingen tvil om at Saudi-Arabia begår omfattende krigsforbrytelser i Jemen med støtte fra USA, Storbritannia, Israel – og Norge.

Man merker seg det totale fraværet av protest eller indignasjon blant politikerne og i mediene. Våre allierte hodekappere får slakte hvem de vil.

Er det noen som har hørt noen protester fra utenriksminister Ine Eriksen Søreide?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelBundeswehr mener at et sammenbrudd i EU er tenkelig
Neste artikkelNATO vil gjøre Europas sivile infrastruktur klar for krig
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).