Grenseovergangen mellom Syria og Jordan gjenåpnet

0
Grenseovergangen ved Nassib mellom Syria og Jordan er åpnet igjen.

Den viktige grenseovergangen ved Nassib mellom Syria og Jordan ble åpnet igjen 15. oktober 2018 etter å ha vært stengt i tre år. Samtidig ble overgangen til de israelskokkuperte Golanhøydene også åpnet.

Nassib har vært en hovedpulsåre for handelen i regionen og har spilt en nøkkelrolle for handelen til og fra Syria. Handelen til og fra Gulfstatene gikk denne veien, og mye av Syrias eksportinntekter var avhengige av denne forbindelsen. Det at den nå gjenåpnes betyr at Jordan, som lenge har spilt en rolle som frontlinjestat i krigen mot Syria, har innsett at Syria er i ferd med å vinne en fullstendig seier og at det dermed er på tide å innstille seg på nye tider. Det vil styrke Syrias økonomi, og det er et tegn på at normale forbindelser også med andre arabiske stater enn Jordan er på trappene.

Den syriske forretningsmannen Mohammed Hisham sa til AFP at «Dette er en dag for feiring for oss alle, og jeg vil være blant de første som passerer grensa.» Taxisjåføren Imad Sariheen sa at “dette er en gledens dag for oss alle» og det vil hjelpe oss å «overvinne de økonomiske vanskelighetene».

Disse områdene var inntil nylig kontrollert av al-Qaida og Den islamske staten, og da den syriske hæren befridde disse områdene viste det seg at leirene deres var fulle av utenlandske våpen og ammunisjon som de åpenbart hadde fått rikelige forsyninger av fra de statene som har ført krigen mot Syria via stedfortredere. I disse terroristleirene hadde også White Helmets en stor del av sine folk, som i hui og hast ble evakuert av sine oppdragsgivere.

Gjenåpninga av grensene er en milepæl i Syrias snart åtteårige krig mot en allianse av over 60 land som har forsøkt å ødelegge landet og som har gjort livet til mange syrere til et helvete. Norge har deltatt i denne allianse, og gjør det fortsatt.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.