Jihadister i det sørlige Syria kapitulerer en masse

0

Den syriske hæren og deres allierte er i ferd med å oppnå en massiv og rask seier i kampen mot al-Qaida (HTS) og deres allierte i det sørlig Syria. I månedsskiftet juni-juli 2018 har regjeringsstyrkene frigjort over 15 landsbyer i området rundt Dara’a, skriver Southfront.

De statlige mediene i Syria sier at det i minst 10 landsbyer er inngått våpenhvile og såkalte forsoningsavtaler. Også jihadister fra IS har begynt å legge ned våpnene i dette området.

Samtidig bygger Israel opp styrkene sine på de okkuperte Golanhøydene. Regjeringa i Israel sier at den ikke vil intervenere i krigen mot Syria, men faktisk har israelsk flyvåpen mange ganger bombet mål i Syria, og ikke så sjelden har det skjedd i situasjoner der den syriske armeen har vært i kamp mot jihadistgrupper.

Lokale kilder sier at Israel forbereder flere slike angrep, men slik situasjonen på slagmarkene er nå, er det ingen som tror at det vil ha noen avgjørende virkning på kampene. Syria er i ferd med å frigjøre sitt sørvestre hjørne og de utenlandskstøttede jihadistene går mot sitt endelige nederlag i denne regionen.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.