Jihadister i det sørlige Syria kapitulerer en masse

0

Den syriske hæren og deres allierte er i ferd med å oppnå en massiv og rask seier i kampen mot al-Qaida (HTS) og deres allierte i det sørlig Syria. I månedsskiftet juni-juli 2018 har regjeringsstyrkene frigjort over 15 landsbyer i området rundt Dara’a, skriver Southfront.

De statlige mediene i Syria sier at det i minst 10 landsbyer er inngått våpenhvile og såkalte forsoningsavtaler. Også jihadister fra IS har begynt å legge ned våpnene i dette området.

Samtidig bygger Israel opp styrkene sine på de okkuperte Golanhøydene. Regjeringa i Israel sier at den ikke vil intervenere i krigen mot Syria, men faktisk har israelsk flyvåpen mange ganger bombet mål i Syria, og ikke så sjelden har det skjedd i situasjoner der den syriske armeen har vært i kamp mot jihadistgrupper.

Lokale kilder sier at Israel forbereder flere slike angrep, men slik situasjonen på slagmarkene er nå, er det ingen som tror at det vil ha noen avgjørende virkning på kampene. Syria er i ferd med å frigjøre sitt sørvestre hjørne og de utenlandskstøttede jihadistene går mot sitt endelige nederlag i denne regionen.

Forrige artikkelMedaljens bakside: Den massive hjerneflukten fra Bulgaria og Romania
Neste artikkelSpillselskapene til sak mot Norge
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).