«Fuck off!»

9
Fra Abby Martins intervjuer med opposisjonen i Venezuela.
Lars Birkelund

Av Lars Birkelund.

Fuck off, sa «journalisten», Eskil Engdal i Dagens Næringsliv. Deretter blokkerte han meg. Hvorfor? Fordi jeg kommenterte på en artikkel han er stolt av og som han håper å vinne en journalistpris for.

Slik lød kommentaren min: «Norske journalister har fullstendig misforstått konseptet kritisk journalistikk, da de tror det er ensbetydende med å kritisere andre lands myndigheter, ikke norske myndigheter. Det lengste de går når det gjelder å kritisere norske myndigheter er tilfeller som Giskes tafsing og Sandbergs telefonbruk. Da kan de holde på i uker og måneder. Men norske politikeres krigsforbrytelser mot Libya og Syria tier de om. Det samme med norske myndigheters destruktive politikk overfor Venezuela».

Jeg skrev dette på basis av den første av to reportasjer Engdal har laget om Venezuela de siste ukene. Den var svært ensidig og jeg spurte til å begynne med hvorfor Engdal utelot den antagelig viktigste årsaken til Venezuelas problemer, nemlig USA/EUs sabotasje og sanksjoner mot landet de siste 20 åra, nærmere beskrevet her: «Det er mange måter å juge på

Engdal svarte at sanksjonene ikke har noen betydning, men uten forsøk på å dokumentere eller sannsynliggjøre det.  Tror Engdal virkelig at USA/EU bedriver sanksjoner, sabotasje og mediekrig mot Venezula for at det ikke skal virke? Deretter beskyldte han meg for ikke å baller (fordi jeg sjøl ikke har vært i Venezuela). Jeg viste så til en kvinne som har like store baller som Engdal, Abby Martin, som har laget flere reportasjer fra Venezuela, men som har snakka med begge parter i konflikten og derfor er langt mer nyansert enn Engdal:

Samtalen oss i mellom, på Facebook, pågikk en liten stund til. Deretter kom jeg med den påstanden som førte til at han blokkerte meg.
Altså: «journalistene» tvinger på oss sine «fakta» og synspunkter, ofte de reineste eventyr, som gamle westernfilmer: svart/hvitt-historier med helter og skurker, der Norge/Vesten alltid er på den gode siden. Skurkene er sånne som Putin, Assad, Gaddafi og Maduro, mens motstanderne deres i hhv Russland, Syria, Libya og Venezuela er heltemodige forkjempere for demokrati, kvinnefrigjøring og alt som godt er. Svart/hvitt. Indianere og cowboyer.
«Journalistene» tror at den høya lønna deres er bevis på at de er gode og dyktige. Enere. For de skjønner ikke at de har fått ansettelse fordi de sprer de «sannhetene» som eierne deres liker og at det er derfor eierne betaler dem så godt. Og når du stiller spørsmål ved «sannhetene» deres og de ikke klarer å svare på dem trekker de seg tilbake til ekkokammeret sitt og slikker sine sår. Men det skulle ikke forundre meg om Eskil Engdal vinner journalistprisen, da propaganda mot Venezuela er veldig populært for tida.
Episoden med Engdal ligner forøvrig på en del andre situasjoner der «journalistene» har stengt seg inne i ekkokamrene sine for å slippe å bli ydmyket av lesere som er smartere og mer kunnskapsrike og som ikke minst er frie til å si hva de vil. Som da jeg kommenterte på noe negativt Frank Rossavik, Aftenposten, skrev om Russland for noen måneder siden. Jeg kommenterte omtrent slik, etter hukommelsen: OK, men USA/NATO-landene er jo mer krigerske og aggresive enn Russland.
Det er som kjent lett å argumentere for det synet. Men Rossavik ville ikke ha noen argumentasjon, så han svarte: NEI, DET ER DE IKKE. Deretter blokkerte han meg.
KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Limert Limert says:

  Kritisk journalistikk betyr naturligvis å være kritiske mot alle som ikke A. Ensidig kritiserer visse land (Syria, Venezuela, Cuba, Russland, Iran osv.), og B. Ikke uforbeholdent støtter opp om alt «våre venner» måtte si og gjøre (Storbritannia, USA, Israel, NATO og EU). Bortsett fra at det er lov å kritisere og latterliggjøre Trump (Så lenge det er «in» i USAs elite, så er det jo greit, er det ikke?)

 2. Avatar for Anki Anki says:

  Lame stream media er ikke bra for huggu. Plutselig kan man trenge sko med borrelås. Men interessant å registrere at maktas lydige papegøyer agerer som prepubertale trasstroll ved den minste motstand. Hvor tok voksnegenerasjonen veien…?

 3. Avatar for INK INK says:

  Jeg tror de som gjør dette er fullstendig klar over hva de gjør, at det “murrer” ubehagelig i magen til de av dem som faktisk har litt samvittighet og rester igjen av journalistiske idealer, men at de finner på alskens unnskyldninger for seg selv som rettferdiggjør den ensidige dekningen deres og mangelen på reell analyse i kommentarstoffet.

 4. En liten oppklaring om Fuck for en “fremmadstormende” journalist:

 5. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Journalistpriser, akkurat som all annen prestisje, er til for å lage lydige hunder.

 6. Avatar for baluba baluba says:

  De er veldig ivrige i kommentarfeltene til Doc og Resett. Halve Norge er eksperter på Venezuela basert på det de får servert i gammelmedia.

 7. Minner igjen på at Dagens Næringsliv er i stallen til Georg Soros.

  Jeg ser for mitt indre, bildet av ei stor gryte og noen som står klar til å røre i kjelen med et redskap. Bevegelsene representerer folk på vandring over landegrenser.

  I forbindelse med det som er planlagt i desember, så anbefaler jeg å se denne kritiske videoen.og lese artikkelen under videoen.
  “FN vill stoppa kritisk journalistik (!!!)”
  Se denne ! Det handler om å få land til å skrive under i Marokko i begynnelsen av desember, og det er fks slike ting som screening og arrest info.(detention )

  (12) Styrke sikkerhet og forutsigbarhet i migreringsprosedyrer for passende
  screening, vurdering og henvisning
  (13) Bruk kun migreringsfangst ( arrestasjon ) som et mål for siste utvei og arbeid mot alternativer
  6

  (12) Strengthen certainty and predictability in migration procedures for appropriate
  screening, assessment and referral

  (13) Use migration detention only as a measure of last resort and work towards alternative
  Hvem definerer når arrestasjon skal brukes ?
  Hvis landene skriver under, 11 desember hva hvis vi selv en gang må emigrere ?
  Tenk over punktene også i lys av dette. USA har sagt nei , det samme har Ungarn og Australia.
  .
  Dangerous & Disturbing: The UN Migration Pact

  https://www.youtube.com/watch?v=tmf_V0lbWwg

  https://www.nyatider.nu/fn-vill-stoppa-kritisk-journalistik/
  Dangerous & Disturbing: The UN Migration Pact

  Nya Tider är en nyhetstidning som granskar makteliten, besöker rättegångar och rapporterar de viktigaste nyheterna från Sverige och världen med unik information och från folkets perspektiv. Spännande läsning med ett politiskt inkorrekt och ärligt innehåll – som en riktig tidning ska vara.
  Nytt avtal: Migration blir en ”mänsklig rättighet” – Ingen debatt när svenska regeringen skriver på avtalet
  REPORTAGEI december kommer FN:s medlemsstater att skriva under det så kal­lade ”Global Compact on safe, orderly and regular Migration” vid ett möte i Marocko. I ramverket klassas migration som en ”mänsklig rättighet”.
  “FN i ferd med å vedta global plan for lovlig migrasjon av opp mot 250 millioner mennesker”
  som viser til «UN Global Compact for Migration» og ordlyden er ikke " we the people " men “We, the Heads of State and Government and High Representatives, meeting in Morocco on 10 and 11 December 2018”


  Trots de enorma konsekvenser som Global Compact riskerar att leda till om det omsätts i nationell lagstiftning, har såväl politiker som medier varit tysta om avtalet.

  https://www.nyatider.nu/om-nya-tider/
  https://resett.no/2018/09/18/fn-i-ferd-med-a-vedta-global-plan-for-lovlig-migrasjon-av-opp-mot-250-millioner-mennesker/

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

1 flere kommentar

Deltakere