Satanisk blasfemiforslag

3
Demonstrasjon mot angivelig blasfemi i Jakarta, Indonesia. Wikipedia.

Onsdag 26. september 2018 var det 30 år siden Salman Rushdies roman Sataniske vers ble utgitt. Som kjent førte den til at både forfatter, oversettere, bokhandler og utgivere ble utsatt trusler, drapsforsøk, attentater, mordbrannforsøk. Avisa Klassekampen markerer 30-årsdagen med dagen etter å publisere et stort oppslått intervju norsk-pakistaneren Qasim Ali der han går inn for å innføre forbud mot å lage karikaturer av profeten Muhammed og ellers skjerpe blasfemiloven.

Qasim Ali var i 2010 en av initiativtakerne til en stor demonstrasjon i Oslo mot PST og Dagbladets publisering av en karikatur av Muhammed som en gris. Om lag 3000 muslimer deltok. Blant de ledende i demonstrasjonen var islamistgruppa Profetens Ummah.

Ali håper på å få støtte fra Krf og Jonas Gahr Støre i denne saka, skriver Klassekampen. Ali hevder at et forbud «vil hindre ekstremisme».

«Tanken er absurd,» skriver Andreas C. Halse i en kronikk i Aftenposten.

«Det begrenser ikke ekstremister å gi dem makt over lovverket. Hvis vi lurer på om det er mindre religiøs ekstremisme i land med strenge blasfemilover, holder det å se til nasjoner som Saudi-Arabia og Pakistan. Begge landene praktiserer for øvrig dødsstraff for «forbrytelsen» det er å krenke profeten. Det er neppe noen overdrivelse å si at landene ikke akkurat er skånet for folk som praktiserer ekstreme varianter av islam.

Det er også et totalitært forslag. Fordi det krever at alle mennesker skal underkaste seg strenge islamistiske leveregler. Over hele verden ser vi tendenser til at islamister krever at deres egne overbevisninger skal gjelde for alle mennesker. Og de som ikke føyer seg, skal straffes. Med vold og straff om nødvendig. Det er en idé som er helt uforenelig med demokratiske spilleregler.»

«En usedvanlig dårlig idé,» skriver Hans Petter Sjøli i VG. «At blasfemilover skulle virke konfliktdempende er ubegripelig dårlig tenkt. Det er bare å se til land der slikt er et sentralt prinsipp i lovgivningen. Det er mye å si om et land som Pakistan, for eksempel, men ro, moderasjon og en anstendig debatt er knapt det som renner meg i hu når jeg tenker på det som skjer i pakistansk politikk og samfunnsliv.»

«Reaksjonene på utspillet, ikke minst i sosiale medier, har vært unisone – fra ytre venstre til ytre høyre, og også profilerte muslimske stemmer har tatt tvert avstand. Lederen for tenketanken Minotenk, Linda Noor, skriver på Facebook at «det er absolutt i muslimers interesser at ytringsfriheten er et bærende prinsipp for samfunnet vårt», mens den unge og profilerte forfatteren og skribenten Sumaya Jirde Ali sier i et intervju med Filter Nyheter at det er «ekstremt og totalitært å be om forbud mot Muhammed-karikaturer». Qasim Ali står i realiteten uten alliansepartnere, noe som viser at de aller fleste har lært av de foregående rundene. Men det betyr dessverre ikke at det ikke grunn til en viss bekymring. En undersøkelse fra i fjor viser at 41 prosent av norske muslimer vil straffe blasfemi i Norge. Det trengs betydelig demokratisk fostring i tiden som kommer.»

Dette er kontante og nødvendige svar på et totalitært forslag, og det er viktig å være prinsipiell, siden det finnes flere enn muslimer som kan tenke seg sensur – for å forsvare svake grupper, som det gjerne heter i slike sammenhenger.

Men hva sier Støre? Og KRF?

___________________________________________________
Dersom du vil støtte steigan.no kan du bruke betalingsløsningen vår: https://betaling.steigan.no/
En annen mulighet er å overføre til donasjonskontoen vår via nettbank: 9001 30 89050
Du kan også vippse til: 116916

Tusen takk!

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Svakelig gud, om han er avhengig av norsk lovverk.

 2. Dette viser at selv om vi har hatt innvandring av muslimer i over førti år, er de bare i liten grad integrert, og det gjelder også tredje generasjon. Alle som har advart mot innvandring av muslimer fra tidlig av, har blitt uthengt som rasister og fremmedkulturfiendtlige, og det blir de fremdeles.

  Hvem er fremmedkulturfiendtlige forresten, er det vertbefolkningene eller muslimene? Nesten halvparten vil altså straffe vertbefolkningen hvis muslimer føler seg krenket. Muslimene lever for det meste en selvsegregert tilværelse i vertslandene, for det meste i parallellsamfunn, og mange tredje generasjons muslimer snakker ikke engang norsk flytende, så lite omgår de med vertbefolkningen.

  Det sier litt om hvor fullstendig katastrofe innvandringen fra MENA land er for Vesten. Det er helt usannsynlig at ikke i hvertfall ledende politikere med deres rådgivere ikke kan ha sett dette i gjennom så mange år. NRK og MSM har bedrevet skjønnmaling og underrapportering av alle negative sider med masseinnvandringen fra MENA land i like mange år.

  Dette bare styrker mistanken om at den ikkebærekraftige masseinnvandringen fra MENA land er et orkestrert angrep på Vesten fra NWO som mye tyder på. Målet til NWO er bla å tømme statskassene i europeiske land, og fremkalle et økonomisk, sosialt og kulturelt kaos, for å få europeiske land i posisjon for massive lån fra IMF og Verdensbanken.
  Ubetalbar statsgjeld er gjennom IMF og Verdensbanken er NWOs ikke-militære favorittvåpen for å overta nasjoner.

 3. “Alle som har advart mot innvandring av muslimer fra tidlig av, har blitt uthengt som rasister og fremmedkulturfiendtlige, og det blir de fremdeles.”

  Uenig eller enig med Sian, vold mot dem er ikke akseptabelt :
  Ytringsfrihetens kår, fra i går, og eksempel på medieframstilling av voldsepisode.
  Fredag 28. september 2018 kl. 13:00–14:00 Tøyen torg .
  Fra artikkelen “Lars Thorsen i SIAN angrepet av venstreekstremist på Tøyen” ( resett ) Et klipp ligger på youtube “Voldsvenstre mot SIAN på Tøyen 28.9.2018”
  Utdrag av en interessant kommentar :
  “NRK har “heldigvis” (for denne anklagen) laget et klipp der de fremstiller det som om Lars Thorsen var den som utøvet volden
  Selv om NRKs ansatte viser seg å være retoriske “genier” , i det de fremstiller et offer for politisk vold som voldsutøver, viser klippet også at det faktisk var et kraftig svingslag mot hodet som ble levert.”
  “Jo, NRK var større løgnere enn noen av oss tenkte. De klarte faktisk å spille dette også genialt. De viste video av at en svartkledd, maskert mann danser rundt og så slår til en forbipasserende, før politiet kommer løpende. Over går fortellerstemmen: “Midt under appellene måtte politiet gripe inn da et fremtredende medlem av den islamfiendtlige gruppen SIAN dukket opp.” Klipp slutt.
  Inntrykket leseren får, er at den svartkledde maskerte mannen som slår tilhører SIAN.Det er vel ikke så rart, egentlig. Politiet griper inn mot en svartkledd voldsmann, samtidig som fortellerstemmen sier at politiet måtte gripe inn da SIAN dukket opp.”
  Se f eks fra 1.20


  AP på frierferd til velgerne alt nå ?
  VG bildene av Hareide, indikerer muligens politisk-strategiske fotososiologiske grep.
  “Jeg har en tillitsfull relasjon til ham. Jeg liker ham! Jeg har hatt glede av å snakke med ham om saker vi er enige om, og av å forstå saker vi er uenige om, sier Jonas Gahr Støre til VG.”
  Se artikkelen “Kilder til VG: Slik var Hareide og Støres hemmelige møter”
  “Men i løpet av våren ble også Knut Arild Hareide invitert hjem på besøk til Støre, i hans bolig på Ris i Oslo, ifølge VGs kilder.”

  Tro om velgerne gir ham ris nå. Det kan virke sånn her :

  Var ikke en folkelig bredspektret artikkel med " Hjemme hos Støre", - en flue på veggen som både vil se og høre ", på sin plass der ? Om ikke annet bare et beskjedent bidrag til samlingen sofabilder fra turneen med Gro som finns fra før ?
  Presset fra venstresiden på Hareide “aksjon husvarm” kan tolkes som en anelse indikasjon.
  Var Nrk klippet,( Nrk deltok representert ved Bernander på Bilderberg 2002 ), var klippet et mediearrangert og manipulerende karakterdrap-kneblestunt som et ledd i APs regjeringskåtskap og muslimfrieri på sikt ?

  “Ali håper på å få støtte fra Krf og Jonas Gahr Støre i denne saka, skriver Klassekampen.”
  Hva de sa ? Alle notatene på serviettene hos Støre er desverre makulert, men det lekket ut gjennom kjøkkenpersonal at noen av drøftelsene handlet om kraftig hypnose gjennom skjermen .
  Se hva som skjer… men ikke protester…

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere