Lockheed ruver i Trumps 2019 budsjett.

0
Marillyn Hewson, toppsjef i Lockheed Martin, er mektigere enn mange ministre i USAs regjering. Skjermdump CNBC

Er nesten like store som Utenriksdepartementet.
Lockheeds konsernsjef er like mektig som et helt departement i regjeringen

Av , Anti-war.

Pentagon er i stor grad avhengig av Lockheed Martin. Den amerikanske våpenprodusenten tjente 35,2 milliarder dollar fra salg til USAs regjering i fjor. Dette er tall som viser på en absurd måte hvor sterkt avhengige de er av regjeringen for sin virksomhet og fortjeneste, og samtidig gir dem en grad av innflytelse som er uten sidestykke.

Lockheed Martin får tross alt nesten like mye penger fra USAs regjering som Utenriksdepartementet. Konsernsjef Marillyn Hewson (Lockheed Martin) er, hvis man analyserer tallene, like mektig som de fleste ministre i USAS regjering.

Nestleder for analyser i «Teal Group» (Konsulentselskap for luftforsvar, overs.), Rickhard Abounafia, kom med et gullkorn ved å fremstille situasjonen slik — «diplomati er ute; flyangrep er inne.» Fra oppstarten med F-35 har Lockheed vært helt sentral for å argumentere for luftkrig og luftangrep. Stigende krav til deres produkter fører også til økende omsetning og fortjeneste.

Rapporter viser at selskapet kan skryte av «saftige» skipsbyggingskontrakter, og pengene strømmer inn fra andre områder som oppgradering av kjernevåpen. Lockheed Martins status som en sentral våpenprodusent og USAs besettelse for å øke sin militære kapasitet ser ut til å sørge for at selskapet vil forbli styrtrikt, og at de fortsatt vil ha en enorm innflytelse i årene fremover.

 

 

Denne artikkelen er publisert på Derimot.no.

Oversatt av: Jostein Bjoerkmo

___________________________________________________
Dersom du vil støtte steigan.no kan du bruke betalingsløsningen vår: https://betaling.steigan.no/
En annen mulighet er å overføre til donasjonskontoen vår via nettbank: 9001 30 89050
Du kan også vippse til: 116916

Tusen takk!

Forrige artikkelSatanisk blasfemiforslag
Neste artikkelHva var Aftenpostens ansvar for Libya-katastrofen?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).