Lockheed ruver i Trumps 2019 budsjett.

1
Marillyn Hewson, toppsjef i Lockheed Martin, er mektigere enn mange ministre i USAs regjering. Skjermdump CNBC

Er nesten like store som Utenriksdepartementet.
Lockheeds konsernsjef er like mektig som et helt departement i regjeringen

Av , Anti-war.

Pentagon er i stor grad avhengig av Lockheed Martin. Den amerikanske våpenprodusenten tjente 35,2 milliarder dollar fra salg til USAs regjering i fjor. Dette er tall som viser på en absurd måte hvor sterkt avhengige de er av regjeringen for sin virksomhet og fortjeneste, og samtidig gir dem en grad av innflytelse som er uten sidestykke.

Lockheed Martin får tross alt nesten like mye penger fra USAs regjering som Utenriksdepartementet. Konsernsjef Marillyn Hewson (Lockheed Martin) er, hvis man analyserer tallene, like mektig som de fleste ministre i USAS regjering.

Nestleder for analyser i «Teal Group» (Konsulentselskap for luftforsvar, overs.), Rickhard Abounafia, kom med et gullkorn ved å fremstille situasjonen slik — «diplomati er ute; flyangrep er inne.» Fra oppstarten med F-35 har Lockheed vært helt sentral for å argumentere for luftkrig og luftangrep. Stigende krav til deres produkter fører også til økende omsetning og fortjeneste.

Rapporter viser at selskapet kan skryte av «saftige» skipsbyggingskontrakter, og pengene strømmer inn fra andre områder som oppgradering av kjernevåpen. Lockheed Martins status som en sentral våpenprodusent og USAs besettelse for å øke sin militære kapasitet ser ut til å sørge for at selskapet vil forbli styrtrikt, og at de fortsatt vil ha en enorm innflytelse i årene fremover.

 

 

Denne artikkelen er publisert på Derimot.no.

Oversatt av: Jostein Bjoerkmo

___________________________________________________
Dersom du vil støtte steigan.no kan du bruke betalingsløsningen vår: https://betaling.steigan.no/
En annen mulighet er å overføre til donasjonskontoen vår via nettbank: 9001 30 89050
Du kan også vippse til: 116916

Tusen takk!

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Pentagons forsvars(angreps)budsjett er heller ikke transparent, og enorme summer kan ikke gjøres rede for. De for de fleste privateide våpenfabrikkene kan ta nesten hva de vil i fortjeneste, og kan betale hva nå lobbyvirksomhet og kjøp av kongressmenn og mediefolk måtte koste. Når vestlig presse og media må regnes som en del av det militær-industrielle komplekset (MIC), er det de som er the puppetmasters, Presidenten blir bare en marionett.

    Dypstaten, som nok ble kraftig forsterket under Manhattan prosjektet og som styres av MIC, er maktstrukturen som egentlig styrer USA og utenrikspolitikken. Det er deres corporate America som dikterer politikken, også innenriks. Ingen kan sette seg opp mot denne makten, presidenter som har prøvd har blitt henrettet offentlig.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere