Sannheten om Idlib fra US State Department

0
al-Nusra, det vil si al-Qaida, har til nå hatt full kontroll over Idlib-provinsen.

USAs utenriksminister Mike Pompeo advarte Syria og Russland 31. august 2018 mot å angripe Idlib. Han skrev på Twitter at der finnes det tre millioner syrere som er blitt tvunget ut av hjemmene sine. «The 3 million Syrians, who have already been forced out of their homes and are now in #Idlib, will suffer from this aggression. Not good. The world is watching.»

Det Pompeo ikke sa noen ting om er at Idlib er terroristenes siste store bastion i Syria, og han hadde ikke behøvd å ta våre ord for det, han kunne ha nøyd seg med å lese hva USAs spesialutsending Brett McGurk har sagt:

«Idlib-provinsen er den største trygge havnen al-Qaida har hatt siden 9/11 (det vil si 11. september 2001, vår merknad), knyttet direkte til Ayman al-Zawahirir, og dette er et STORT problem»

Dette sjeldne, men sanne, utsagnet kom 27. juli 2017 under en paneldiskusjon i Middle East Institute der McGurk var paneldeltaker.

Og hvis det er slik som McGurk sa i 2017, hvorfor er da USA så kategorisk motstander av at Syria nedkjemper disse terroristene i dag? Hvorfor har USA til og med planer om å angripe Syria når landet prøver å nedkjempe den største bastionen al-Qaida har hatt siden 2001?

 

 

 

Forrige artikkelUSA hadde krigsplaner om å «utslette Sovjetunionen og Kina som samfunn»
Neste artikkelFacebook-sensur, den helsprø Ben Nimmo og Atlantic Council
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).