Sannheten om Idlib fra US State Department

1
al-Nusra, det vil si al-Qaida, har til nå hatt full kontroll over Idlib-provinsen.

USAs utenriksminister Mike Pompeo advarte Syria og Russland 31. august 2018 mot å angripe Idlib. Han skrev på Twitter at der finnes det tre millioner syrere som er blitt tvunget ut av hjemmene sine. «The 3 million Syrians, who have already been forced out of their homes and are now in #Idlib, will suffer from this aggression. Not good. The world is watching.»

Det Pompeo ikke sa noen ting om er at Idlib er terroristenes siste store bastion i Syria, og han hadde ikke behøvd å ta våre ord for det, han kunne ha nøyd seg med å lese hva USAs spesialutsending Brett McGurk har sagt:

«Idlib-provinsen er den største trygge havnen al-Qaida har hatt siden 9/11 (det vil si 11. september 2001, vår merknad), knyttet direkte til Ayman al-Zawahirir, og dette er et STORT problem»

Dette sjeldne, men sanne, utsagnet kom 27. juli 2017 under en paneldiskusjon i Middle East Institute der McGurk var paneldeltaker.

Og hvis det er slik som McGurk sa i 2017, hvorfor er da USA så kategorisk motstander av at Syria nedkjemper disse terroristene i dag? Hvorfor har USA til og med planer om å angripe Syria når landet prøver å nedkjempe den største bastionen al-Qaida har hatt siden 2001?

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. Kanskje du kan granske Oslo dokumentarkino. Nå har de nye jihadvennlige filmer på plakaten søndag.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere