Konflikten mellom Saudi-Arabia og Canada til nye høyder

0
Et innspill i den diplomatiske konflikten mellom Saudi-Arabia og Canada.

Det er oppstått en skarp diplomatisk konflikt mellom Canada og Saudi-Arabia. Saudi-Arabia har utvist Canadas ambassadør etter at Canada krevde løslatelse av tre kvinnelig aktivister. Hodekapperregimet i Riyadh har også frosset enhver ny forretningsavtale med Canada. Kommentatorer sier at dette viser et mer sjølsikkert Saudi-Arabia som ikke vil tillate noen form for kritikk eller innblanding.

Giorgio Cafiero, som er toppsjef i Gulf State Analytics, sier at “dette er ikke bare et budskap til Canada. Det er et budskap til land i Europa og i hele verden om at kritikk av Saudi-Arabia vil få konsekvenser.»

Hva slags konsekvenser det burde få hadde redaktørene av en offisiell twitterkonto i Saudi-Arabia sine bestemte meninger om da de la ut bildet over – en ikke altfor subtil henvisning til 11. september og angrepet på Tvillingtårnene i New York. 15 av de 18 flykaprerne den gangen var borgere av Saudi-Arabia og regjeringa i Riyadh har lenge vært mistenkt for å ha hatt mer enn en finger med i spillet.

Denne twittermeldinga fra Saudi-Arabia lå ute en stund før den ble slettet.

I USA har etterlatte reist sak mot kongedømmet for at det angivelig skal ha hjulpet flykaprerne med å gjennomføre aksjonen.

Etter at det ble stor internasjonal oppmerksomhet rundt twittermeldinga, er kontoen blitt slettet, og det hevdes at det var ei «ungdomsgruppe» som sto bak. Men denne twitterkontoen er kjent for å ha postet svært mye som har framstått som offisiell saudiarabisk propaganda.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.