White Helmets kan ikke forsvares

0
Det finnes overveldende mengder dokumentasjon på at White Helmets ikke bare er en del av PR-apparatet til al Qaida, men også aktive krigere.

Av Kari Angelique Jaquesson.

John Færseth får av uforståelige grunner spalteplass i en rekke medier. Innleggene hans preget av unøyaktigheter og udokumenterte påstander, så også i det siste publisert på Dagbladet 5. juli.

Færseth har i løpet av kort tid levert et tredje (eller er det fjerde) forsvarsskriv for White Helmets, den penere antrukne avdelingen til terrorgruppen al-Qaida. Det er litt rart at Færseth er så opptatt av dem. Han bryr seg ikke om Syria for øvrig.

Inntrykket er at Færseth foretrekker at radikale islamister overtar Syria fremfor den lovlig valgte regjeringen, den som har støtte hos 90 prosent av den syriske befolkningen. Han skriver om den syriske opposisjonen, men vet ikke eller lar være å skrive om at i Syria er en samlet syrisk opposisjon samlet i sin støtte til regjeringen i kampen mot NATO, Gulfstater, Israel og tusenvis av jihadister betalt av de samme landene.

Spesialiteten til tempelridder Færseth er å finne en person å harselere med, uten å omtale eller drøfte det vedkommende faktisk har skrevet eller sagt. Han fremstiller seg selv som en slags sannhetssøker som jakter på «konspirasjonsteorier». Men vestlige supermakter og deres protesjeer får være i fred. Løgnene brukt til å begå intervensjonskriger og drap på millioner av mennesker rører han ikke. Vi har heller ikke sett noe til detektiv Færseth gå løs på alle de fantasifulle eventyrene i Skripal-saken.

Færseth forsøker seg i kjent stil på karakterdrap på den uavhengige journalisten Vanessa Beeley, i trygg forvissning om at hun neppe vil lese det han skriver. Han har resirkulert en artikkel fra Berlingske som igjen er en resirkulert utgave av en artikkel i Huffington Post.

Vanessa Beeley har etterforsket White Helmets. Det hun har dokumentert avdekker at de er noe helt annet enn de selges inn som.

Les videre her.

Forrige artikkel–Toll setter i gang 50 års handelskrig med Kina
Neste artikkelPolitikere og media i sjokktilstand etter møtet mellom Trump og Putin