White Helmets kan ikke forsvares

7
Det finnes overveldende mengder dokumentasjon på at White Helmets ikke bare er en del av PR-apparatet til al Qaida, men også aktive krigere.
Kari Angelique Jaquesson

Av Kari Angelique Jaquesson.

John Færseth får av uforståelige grunner spalteplass i en rekke medier. Innleggene hans preget av unøyaktigheter og udokumenterte påstander, så også i det siste publisert på Dagbladet 5. juli.

Færseth har i løpet av kort tid levert et tredje (eller er det fjerde) forsvarsskriv for White Helmets, den penere antrukne avdelingen til terrorgruppen al-Qaida. Det er litt rart at Færseth er så opptatt av dem. Han bryr seg ikke om Syria for øvrig.

Inntrykket er at Færseth foretrekker at radikale islamister overtar Syria fremfor den lovlig valgte regjeringen, den som har støtte hos 90 prosent av den syriske befolkningen. Han skriver om den syriske opposisjonen, men vet ikke eller lar være å skrive om at i Syria er en samlet syrisk opposisjon samlet i sin støtte til regjeringen i kampen mot NATO, Gulfstater, Israel og tusenvis av jihadister betalt av de samme landene.

Spesialiteten til tempelridder Færseth er å finne en person å harselere med, uten å omtale eller drøfte det vedkommende faktisk har skrevet eller sagt. Han fremstiller seg selv som en slags sannhetssøker som jakter på «konspirasjonsteorier». Men vestlige supermakter og deres protesjeer får være i fred. Løgnene brukt til å begå intervensjonskriger og drap på millioner av mennesker rører han ikke. Vi har heller ikke sett noe til detektiv Færseth gå løs på alle de fantasifulle eventyrene i Skripal-saken.

Færseth forsøker seg i kjent stil på karakterdrap på den uavhengige journalisten Vanessa Beeley, i trygg forvissning om at hun neppe vil lese det han skriver. Han har resirkulert en artikkel fra Berlingske som igjen er en resirkulert utgave av en artikkel i Huffington Post.

Vanessa Beeley har etterforsket White Helmets. Det hun har dokumentert avdekker at de er noe helt annet enn de selges inn som.

Les videre her.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Færseth sitter sannsynligvis med voodoo-dokker av alle journalister av betydning, eller så har han drukket blod fra dem.

 2. Kan skrive under på det som Kari Jaquesson skriver her om John Færseth.
  Har aldri hatt noe nærkontakt med denne mannen før men han har tydeligvis sine spioner inne på Facebook forumet ‘vi som bryr oss om avisa Klassekampen’.
  Etter en debatt der hvor holocaust ble nevnt sa jeg at jeg har satt meg inn historien til kremering og hvordan det ble forbudt da jødedommen kom. Det ble sett på som en hedensk praksis.
  Etter å ha hørt på mange tidsvitner mener jeg bestemt at de snakker om kremering og ikke gasskammer.
  Dette er det eneste jeg har sagt.
  Dette har tydeligvis hans agenter inne på forumet snappet opp og han presterer å sende en tweet om “det verste holocaust fornekting han har hørt er denne damen som mener at kremering ikke kan stemme for det er forbudt i jødedommen”
  Deretter kommenterer fansen videre hvor dumme holocaust fornektere kan bli…
  Er det noe jeg tror på så er det kremering.100 prosent sikker.

  Heldigvis oppdaget jeg tweeten og forstod at det var meg han siktet til.
  Har gitt han en leksjon men nå blokkert han.

  Jeg synes dette er forferdelig og trodde egentlig ikke at sånt kunne gå ann !

 3. Avatar for Valgeir Valgeir says:

  Færseth gir seg ikke. Han blir tatt inn av Høyre magasinet Minerva, for å disse Kari Jaquesson.

  Hva blir det neste av Minerva ? Å slippe til Lars Gule og Øyvind Strømmen? De tror sikkert at noe slikt kan de gjøre uten at folk ser at dem havner i samme bunke som Radikal portal og andre kultur marxister.
  Høyre - ja Høyre lissom - lissom Høyre.

  På den andre siden har vi jo Obama med sine røtter i Alinsky change og radikalisme, som nettopp har holdt tale i Sør afrika hvor han skamløst hyllet den globale kapitalismen :

  " Obama also defended the global economic order, saying it had delivered unparalleled peace and prosperity. But he acknowledged that order was under attack.

  “It has to be continually renewed, because there is a competing narrative of fear and xenophobia and nationalism and intolerance,” Obama said. “We have to push back against those trends.”

 4. Har lest denne artikkelen som John Færseth har skrevet om Kari Jaquesson.
  Mitt inntrykk er at Færseth har en misjon.
  Han er vaktbikkje og skal slå ned på alt som lukter av ‘antisemittisme’ og annet fælslig som kan oppstå i Norge.
  ‘USA og Israel står bak alt som er vondt’…det er farlig det…
  Bare et tankeeksperiment.
  Enn hvis USA og Israel står bak mye ?
  Skal ikke Hr.Færseth notere seg det eller skal han bare stikke hue I sanden og se etter noe der ?
  Jeg mener . Mannen er journalist. Han må jo være litt allsidig og se ting litt fra forskjellige vinkler.
  Kari Jaquesson er mere aktivist og hun har jo rett til å være litt ensidig.
  Men en journalist som drar til et møte og sitter der som en spion og passer på at ingen sier noe ‘upassende’…

  Ja , hvordan har det ikke blitt I gamlelandet.
  Kan ikke huske at det var noe slikt før i tida.

  Ja , jeg begynner å bli litt mistenksom.
  Når disse såkalte ‘konspirasjonsjegerne’ oppfører seg slik .
  Har de noe å skjule ?

 5. <<En «antiimperialisme» som ødelegger for fornuftig kritikk og som vil få forferdelige konsekvenser om den noen gang får innflytelse igjen. Deler av venstresiden er dessverre fortsatt rammet av det vi kan kalle «den paranoide tråden i norsk politikk», troen på at USA og Israel står bak alt som er galt i verden. En tro som åpner for antisemittisme og konspirasjonstenking. Og som må konfronteres overalt der den stikker hodet frem – ikke minst av dem som ønsker en fornuftig kritikk av disse landenes politikk.>>

  MAKAN! . . . . . . . .

 6. John Færseth er som Saddam’s sønner.
  Han turer frem og vet at han slipper å ta konsekvensen av løgnene sine.
  Han vet at han har ‘verdens sterkeste makt’ på sin side og da er det lett match å slenge rundt seg med alle mulige slags udokumterte ‘godsaker’ som han liker å spre rundt seg med.
  Det merkelige er at mediene ikke gjennomskuer han.
  Men de er jo I lomma på ‘verdens sterkeste makt’ selv.
  Nei , men jeg tror på nye tider.
  Ei ny tid er I emning…DET kjenner vi…

 7. Avatar for viddal viddal says:

  Færseth er Deep State, akkurat som de medier han ser ut til å ha klippekort i. Dypstatens herjinger i Syria er noe av det styggeste og samtidig mest avslørende den har gitt seg ut på av profitteventyr. Alt handler om høyere inntjening i militærsektoren og ingen i Syria ønsker å “befris” av NATOs al–Qaida–terrorister. Selv opposisjonen vil heller ha Assad enn Stoltenbergs “frihet”.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere