Har NRK Brennpunkt fått munnkurv?

0

Av Lars Birkelund.

Jeg spør fordi de ikke lenger svarer på mine henvendelser til tross for at de til og begynne med takket for mine tips og sa at de var “veldig interessante”.

Min første mail, 18. mai 2016, lød slik: Dere lagde en svært svært god dokumentar om Norges bombing av Libya. Gjør gjerne noe tilsvarende om Norges bidrag i Syria, som kan vise seg å bli en større katastrofe enn det Norge gjorde i Libya.

Brennpunkt svarte slik dagen etter: Takk for tips, si gjerne i fra om du har tips om konkrete episoder/folk vi burde se på.

Jeg samme dag: Så bra. Jeg kan begynne med denne myten om at krigen begynte med fredelig demonstrasjoner mot Assad. Det er nemlig mange som har vitnet om det motsatte. Her et lite utvalg (og så nevnte jeg en rekke eksempler).

Deretter skrev jeg: Det er tragisk nok ikke mer enn noen dager siden USA, gjennom veto i FNs Sikkerhetsråd, fredet bl.a. terrorgruppa Jaish al-Islam, som har brukt kjemiske våpen og som sperrer sivile inne i bur for å bruke dem som «skjold» mot luftangrep.

Med «fredningen» mener USA at Assad ikke skal ha lov til å angripe denne gruppa. Og siden Norge støtter så og si alt USA gjør må vi gå ut fra at også Norge har fredet denne terrorgruppa. Det finnes en demokratisk og fredelig opposisjon i Assad-kontrollert Syria, mens Norge har valgt å støtte væpnede (islamist)opprørere.

Møt Rima Sawah: «Vi vill ha frihet och demokrati i Syrien. Men det är vi syrier som måste lösa våra egna politiska problem. Utländska makter ska hålla sig borta och sluta stödja terrorister. Det säger Rima Sawah, engelskalärare från staden Homs och aktiv i det oppositionella Souria Al-Watan Party, Syriska fosterlandspartiet.

Vi skiljer på att vara i opposition och att förråda sitt land. En opposition ska inte arbeta med utländska krafter för att förstöra landet, såsom Syriska nationella koalitionen och andra grupper gör. Vi tror på ett enat Syrien och ser det som viktigt att i denna period stå bakom den syriska armén mot terrorismen för att säkra landets framtid».

Brennpunkt 12. juli 2016: Vi går gjennom tipsene når fellesferien er over. God sommer!

Jeg 10. august: Hei igjen. The Intercept har lekket en FN-rapport som omtaler sanksjonene som Norge er del av: U.S. and European sanctions are punishing ordinary Syrians and crippling aid work during the largest humanitarian emergency since World War II). Jeg minner om at sanksjonene mot Irak på 90-tallet drepte en halv million barn og et ukjent antall voksne.

Bilde fra filmen om White Helmets som ble vist på NRK Urix.

Brennpunkt 14. oktober: Takk for at du tipser oss. Det er veldig interessante innspill du har.

Deretter sendte jeg flere tips, men ingen respons fra Brennpunkt før neste sommer, dvs 21. juli 2017: Hei! Her er fortsatt hele redaksjonen på sommerferie! God sommer!

Siden har jeg ikke hørt fra dem. Det siste jeg skrev var 3. mai i år: Hvordan går det? Mine tips bør vel være mer interssante enn noensinne nå som Klassekampen i tillegg har avslørt regjeringens dobbelstpill i Syria? I tillegg nevner jeg at når regjeringen hevder at den hjelper Syria, så hjelper den bare syrere utenfor Syria og de syrerne som okkuperer deler av Syria ved hjelp av fremmede makter, dvs syriske forrædere.

Men fortsatt ikke et ord fra Brennpunkt, til tross for at de mente at innspillene mine er veldig interessante. Så jeg spør igjen: har Brennpunkt/NRK fått munnkurv? Spørsmålet bør forresten heller være: hvem har gitt Brennpunkt munnkurv?

 

 

Forrige artikkelRussland kvitter seg med halvparten av sine dollarobligasjoner
Neste artikkelKan det endelig bli et oppgjør med Stoltenberg om Libya?