Hvite hjelmer utnytter barn for å «fabrikkere samtykke» til «humanitær» krig i Syria

0

Av Vanessa Beeley

I Syria ser vi en bruk av barn som propaganda-verktøy uten sidestykke, for å fremme en «humanitær» krig – for å drepe flere barn. Ingen annen organisasjon utnytter bilder av barn med slik global innvirkning som Hvite Hjelmer – finansiert av Nato-medlemsland.


Denne artikkelen av Vanessa Beeley er oversatt av Anne Merethe Erstad.


Dette misbruket av barn vil en dag bli erkjent som en av de mest notoriske forbrytelsene gjennomført mot det syriske folket, under den sju år lange konflikten – påført av den USA-ledete koalisjonen og dens USA/britiske etterretnings-skapte propaganda-konstruksjon: Hvite hjelmer.

I går slo Daily Mails Peter Hitchens alarm om BBC, for bruken av en «partisk kilde», uten å informere sitt publikum om opphavet til deres innslag om Øst-Goutha:

«Jeg spurte BBC hvordan de kunne rettferdiggjøre bruk av propaganda-film, tilsynelatende fra den syriske byen Ghouta, i en større nyhetssending, uten noen som helst indikasjon på at filmen kom fra en partisk kilde. De innrømte å ha gjort dette. Men jeg fikk ikke inntrykk av at det plaget dem noe særlig, og jeg vil ikke bli overrasket over å se noe slikt igjen. BBC «rapporterer» en hel masse fra Syria som de ikke har noen mulighet for å sjekke, fra påståtte gassangrep utført av Assad-myndighetene til dødstall og filmer (som regel av skadde barn som blir båret i full fart rundt omkring av ubevæpnede, unge menn). De har fullstendig gitt opp alt som kan likne på uavhengighet eller upartiskhet. Hvordan kan de da rettferdiggjøre lisens-pengene, som er samlet inn under disse forholdene?» (Uthevelse lagt til)

En rekke personer på Twitter spurte Hitchens om han ville legge ut kommunikasjonen med BBC:

Også UK Column omtalte Hitchens’ artikkel i går.

Jeg har laget en video som er en samling fra Hvite hjelmers omfattende arkiv av bilder og videoer, deriblant de seneste, som påstås å være filmet i Øst-Ghouta.

Barn tar utvilsomt den verste støyten av krigen som herjer i Syria. En krig som har krevd livene til hundretusener av syriske sivile og barn. Denne krigen kunne ikke eksistere, hadde ikke Vesten fyrt opp under den. Alle disse livene kunne vært spart, hadde ikke Vesten bevæpnet og finansiert terrorist- og ekstremist-grupper, som har gjort sitt ytterste for å sikre regimeendring og for å rive i filler det den multi-fasetterte veven som utgjør det syriske samfunnet.

Terroristene og de «moderate» væpnede gruppene har mislykkes, Vesten har mislykkes, Tyrkia har mislykkes, Golf-statene har mislykkes, Israel har mislykkes.

Barn dør hver eneste dag i Syria, mennesker lider forferdelig. Men for å sette en stopper for denne krigen, må vi begynne å stille spørsmål og gjennomskue løgnene. Vi blir presentert virkningsfulle bilder for å fabrikkere samtykke til enda en “humanitær krig” – hvor kommer disse bildene fra? Hvem er det som produserer dem?

Hvite hjelmer – en samarbeidspartner med Al Qaida – har en rolle i Syria. Og det er ikke å redde liv. Deres rolle er å hvitvaske forbrytelsene til Nusra-front-ledete væpnede grupper og å fabrikkere løgnene som uvegerlig vil føre til at flere barn dør, flere kvinner blir voldtatt, flere minoritetsgrupper blir massakrert av ekstremist-fraksjonene Hvite Hjelmer er innrullert i.

Hvis løgnene til Hvite hjelmer lykkes med å få i stand fortsatt militær intervensjon i Syria fra den USA-ledete koalisjonen, er vi på randen til en full krig mellom USA og Russland – med Syria som slagmark. Hvor mange barn vil da dø?

Hvite hjelmer er USA/Storbritannia/EUs handelsreisende i død. Vær snill og se nøye på dette:

For ytterligere detaljer om arbeidet til palestinske Røde halvmåne under operasjonen «Cast Lead» i Gaza i 2009, lese den uavhengige journalisten Eva Bartletts artikler her.

Til slutt, vær så snille å lytt til den franske filantropen Pierre Le Corf, som har levd i Aleppo de siste to årene og har lagt fram vitnesbyrd om forbrytelsene som har vært utført mot det syriske folket av ekstremist-grupper, Hvite hjelmer og koloni-media:

 

Les også:

Newsweek stikker huller i White Helmets-myten

White Helmets: Bruker barn i kampanje for full krig

Propaganda for al-Qaida i beste sendetid på NRK

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelTyskland: Politistaten reiser seg igjen
Neste artikkelPetroyuan lansert med et brak – er petrodollarens tid over?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).