Hvite hjelmer utnytter barn for å «fabrikkere samtykke» til «humanitær» krig i Syria

3

Av Vanessa Beeley

I Syria ser vi en bruk av barn som propaganda-verktøy uten sidestykke, for å fremme en «humanitær» krig – for å drepe flere barn. Ingen annen organisasjon utnytter bilder av barn med slik global innvirkning som Hvite Hjelmer – finansiert av Nato-medlemsland.


Denne artikkelen av Vanessa Beeley er oversatt av Anne Merethe Erstad.


Dette misbruket av barn vil en dag bli erkjent som en av de mest notoriske forbrytelsene gjennomført mot det syriske folket, under den sju år lange konflikten – påført av den USA-ledete koalisjonen og dens USA/britiske etterretnings-skapte propaganda-konstruksjon: Hvite hjelmer.

I går slo Daily Mails Peter Hitchens alarm om BBC, for bruken av en «partisk kilde», uten å informere sitt publikum om opphavet til deres innslag om Øst-Goutha:

«Jeg spurte BBC hvordan de kunne rettferdiggjøre bruk av propaganda-film, tilsynelatende fra den syriske byen Ghouta, i en større nyhetssending, uten noen som helst indikasjon på at filmen kom fra en partisk kilde. De innrømte å ha gjort dette. Men jeg fikk ikke inntrykk av at det plaget dem noe særlig, og jeg vil ikke bli overrasket over å se noe slikt igjen. BBC «rapporterer» en hel masse fra Syria som de ikke har noen mulighet for å sjekke, fra påståtte gassangrep utført av Assad-myndighetene til dødstall og filmer (som regel av skadde barn som blir båret i full fart rundt omkring av ubevæpnede, unge menn). De har fullstendig gitt opp alt som kan likne på uavhengighet eller upartiskhet. Hvordan kan de da rettferdiggjøre lisens-pengene, som er samlet inn under disse forholdene?» (Uthevelse lagt til)

En rekke personer på Twitter spurte Hitchens om han ville legge ut kommunikasjonen med BBC:

Også UK Column omtalte Hitchens’ artikkel i går.

Jeg har laget en video som er en samling fra Hvite hjelmers omfattende arkiv av bilder og videoer, deriblant de seneste, som påstås å være filmet i Øst-Ghouta.

Barn tar utvilsomt den verste støyten av krigen som herjer i Syria. En krig som har krevd livene til hundretusener av syriske sivile og barn. Denne krigen kunne ikke eksistere, hadde ikke Vesten fyrt opp under den. Alle disse livene kunne vært spart, hadde ikke Vesten bevæpnet og finansiert terrorist- og ekstremist-grupper, som har gjort sitt ytterste for å sikre regimeendring og for å rive i filler det den multi-fasetterte veven som utgjør det syriske samfunnet.

Terroristene og de «moderate» væpnede gruppene har mislykkes, Vesten har mislykkes, Tyrkia har mislykkes, Golf-statene har mislykkes, Israel har mislykkes.

Barn dør hver eneste dag i Syria, mennesker lider forferdelig. Men for å sette en stopper for denne krigen, må vi begynne å stille spørsmål og gjennomskue løgnene. Vi blir presentert virkningsfulle bilder for å fabrikkere samtykke til enda en “humanitær krig” – hvor kommer disse bildene fra? Hvem er det som produserer dem?

Hvite hjelmer – en samarbeidspartner med Al Qaida – har en rolle i Syria. Og det er ikke å redde liv. Deres rolle er å hvitvaske forbrytelsene til Nusra-front-ledete væpnede grupper og å fabrikkere løgnene som uvegerlig vil føre til at flere barn dør, flere kvinner blir voldtatt, flere minoritetsgrupper blir massakrert av ekstremist-fraksjonene Hvite Hjelmer er innrullert i.

Hvis løgnene til Hvite hjelmer lykkes med å få i stand fortsatt militær intervensjon i Syria fra den USA-ledete koalisjonen, er vi på randen til en full krig mellom USA og Russland – med Syria som slagmark. Hvor mange barn vil da dø?

Hvite hjelmer er USA/Storbritannia/EUs handelsreisende i død. Vær snill og se nøye på dette:

For ytterligere detaljer om arbeidet til palestinske Røde halvmåne under operasjonen «Cast Lead» i Gaza i 2009, lese den uavhengige journalisten Eva Bartletts artikler her.

Til slutt, vær så snille å lytt til den franske filantropen Pierre Le Corf, som har levd i Aleppo de siste to årene og har lagt fram vitnesbyrd om forbrytelsene som har vært utført mot det syriske folket av ekstremist-grupper, Hvite hjelmer og koloni-media:

 

Les også:

Newsweek stikker huller i White Helmets-myten

White Helmets: Bruker barn i kampanje for full krig

Propaganda for al-Qaida i beste sendetid på NRK

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. 321 says:

  Det er nok mange grunner til å være kritisk til Hvite hjelmer, men denne filmen er en tynn suppe om tanken er at den skal vise at HH er “fake”.

  1. Hvorfor løper alltid HH mot kamera?
   Fordi bilder av rygger er uinteressante og ikke finner veien til mediene.

  2. Og videre: Hvorfor ser vi “bare” barn bli reddet?
   Fordi disse bildene skal høste klikk og selge aviser. De skal påvirke. Barn som har det vondt påvirker.

  3. Hvorfor behandler HH de skadde så dårlig i noen klipp (støtter ikke hodet, hiver dem rundt, osv.)?
   Er det ikke HHs eget narrativ at de er frivillige syrere som gjerne IKKE har bakgrunn som lege eller ambulansesjåfør? Hvorfor framstilles det som et skup at HH ikke er like profesjonelle som Røde halvmåne? Og hvorfor sammenlignes deres varebiler med RHs ambulanse?

  Hvorfor antydes det hele tiden på steigan.no at HH er “fake”, at de ikke redder barn, at de ikke eksisterer, at alt er skuespill? Dette er både tynt fundamentert og helt irrelevant for den egentlige saken, nemlig ivringa deres for vestlig intervensjon.

  Hvite hjelmer-opphenget til Steigan svekker bloggen og fyller den med masse idiotiske “bevis” man ville ledd av om de kom fra motsatt side.

 2. baluba says:

  Kan du ikke heller bruke den “idiotiske” tiden din til å finne ut av ting enn å brøle fram på denn e måten? Jeg mistenker anger og et fullt skap med vin /konjakk, frøken

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

3 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.