Tyskland: Politistaten reiser seg igjen

7
Det hevdes at de nye politifullmaktene i Tyskland er de groveste siden nazismen ble nedkjempet.

Tyskland har som kjent hatt sine erfaringer med politistaten, og nå er den på full fart tilbake. I første omgang er det Bayern som får det man må kunne kalle drakoniske politifullmakter. Men man må regne med at dette vil danne forbilde for resten av forbundsrepublikken.

Strafferettsekspert Hartmut Wächtler kaller det nye regelverket for tyske politimyndigheter for den «største og mest omfattende kontrollkompetansen» for politiet i Tyskland siden seieren over nasjonalsosialismen.

Etter de nye reglene trenger ikke politiet en gang å vise til noen konkret fare for å kunne ta tiltak mot en innbygger. De kan beslaglegge mobiltelefon, datamaskiner og det du måtte ha lagret i den såkalte «skyen». Dataene dine kan bli gjennomsøkt, lagret, slettet og til og med endret, uten at du konkret er mistenkt for noe som helst.

Som alltid er det terrorismen som brukes som argument for å innføre politistaten, men de tiltakene som innføres behøver ikke ha noe som helst med terrorisme å gjøre.

Fredelige demonstrasjoner skal kunne filmes med automatisk ansiktsgjenkjenning. Politiet skal fritt kunne erklære en borger som en «fare». Dette skal kunne gjøres uten en prosess. Det holder at politiet hevder at du i framtida kan tenkes å begå en kriminell handling.

Fra før av har Tyskland strenge lover som gjør det mulig for politiet å overvåke hva som helst på internett, uten rettsbeslutning eller konkrete mistanker.

Det er til og med utviklet en såkalt «statstrojaner», et offentlig spionprogram som skal kunne invadere pcen din som et virus for å overvåke og kontrollere deg.

Det er kommet skarp kritikk av de nye politifullmaktene, blant annet fra Freiburger Wissenschaftsinitiative som sier at dette er en «alt er lov»-fullmakt. Det vanlige politiet skal få fullmakter som om de var en sikkerhetstjeneste. De skal kunne bruke kameraovervåking og droner mot deg, og fortsatt uten at du er mistenkt for noe konkret.

Opposisjonen i den bayerske landdagen, regionsforsamlinga, kaller de nye forskriftene for «innføring av overvåkingsstaten», og man kan vanskelig beskylde dem for å ta for hardt i.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for SHO SHO says:

  Dette betyr vel at fienden allerede sitter ved makten. Historien gjentar seg ikke helt på samme måte ved at nazister og fascister masjerer i gatene for deretter å gjøre statskupp. Statskuppet ble vel egentlig allerede gjennomført da EEC i sin tid ble opprettet av eliten med USAs hjelp. Tankegangen var at vanlige mennesker ikke kan være med å styre Europa. Men i ettertid kan det vise seg at et demokratisk Europa ikke ville ha gjort slike tåpelige og destruktive ting som feks å innføre Euro. Det tragiske er at hele EU prosjektet og globaliserings prosjektet fullstendig kan komme til å havarere i et inferno av kaos og elendighet.

 2. Avatar for ABC ABC says:

  Ja… ‘her we go again’. Og er det korrupsjon i samfunns hierarkier hvilket det er garantert så er demokratiet truet enn mer. Norge har jo også en hinsides overvaking på sine medborgere. Hvor er debatten? SV prøvde litt å få til en debatt, men hva skjedde etterpå?

 3. Avatar for Olaf Olaf says:

  Igjen smører Steigan tjukt på for å ha noe å skrive om. Det kunne kanskje vært en fordel om han satte seg inn i hva endringene egentlig går ut på, før han igjen drar “Nazi-kortet” over land han ikke har noe til overs for.

  Hvis Steigan hadde hatt et snev av journalistisk integritet, hadde han i første omgang ytret seg om et land som har endret kontrollinstitusjonen sin til å bli en kopi av Stalin’s, nemlig Putins lovreguleringer som gir FSB og GRU anledning til å fengsle folk helt uten grunn (i motsetning til alle demokratiske land), gir aksept på at menn kan øve vold mot sine koner og barn, stoppe ethvert medie i opposisjon, uten grunn, bare for å nevne noe. Hva blir Tysklands lovendring opp mot dette: kun et fornuftig trekk mot terrorismens cyber-krig, som et hvert land burde ha tiltak mot. Her i landet er det imidlertid et fy-ord, ref. Listhaug-saken

 4. Bare tull. De kan i framtiden overvåke når de har bevis for at ‘betydelige retter’ av folk og stat er i fare. Altså liv, helse, frihet, men også ting som er av offentlig interesse, som veier eller strømledninger. Det er bare å holde seg tilbake med diverse ytringer på sosiale medier osv. Det er slikt at vår Bayersk politi alltid hadde mye mer rettigheter enn de i alle andre delstater, men samtidig er vi den rikeste delstat, med best sosial sikring, lavest kriminalitet og beste skoler, helsesystem, naturvern osv. Kanskje dere skulle se litt mer på Norge… eller er det misunnelse???

 5. Avatar for ABC ABC says:

  Men Tyskland skal jo vare en demokrati. I stedet så har det blitt en plutokrati der nå man prøver å avdemokratisere landet om man dramatiserer litt (er halvt tysk selv).‘The best way to take control over a people and control them utterly is to take a little of their freedom at a time, to erode their rights by a thousand tiny and almost imperceptible reductions. In this way the people will not see those rights and freedoms being removed until past the point at which those changes can be reversed.’

  Om det var Adolf eller ikke som sa det vet jeg ikke men poeng… Det er farlige tider og det vi tar for gitt skal man nok ikke ta for gitt. Tyskland nå Sverige og Norge etterpå… Uansett bra at noen tar opp diskusjonen før man begynner her om man gjør det. Alle begrensninger av demokratiet skal man debattere er poenget her…

 6. Hvorfor er det sånn at uansett hvor mye intelligens og godhet vi ser i verden, så er det allikevel krig, lidelse og urettferdighet ? Uansett om man har en kreativ plan, ideologi, eller en filosofi som kloke hjerner har utarbeidet, så står vi på stedet hvil eller mer korrekt, jo verre blir tilstanden. Siden tidenes morgen har denne tilstanden gjentatt seg om og om igjen.

  Svaret er at sivilisasjon, slik vi kjenner den, for det meste er en konstruksjon skapt av psykopater. All sivilisasjon, vår inkludert, har blitt bygd på slaveri og massemyrderier. Psykopatene har spilt en stor rolle i utviklingen av vår sivilisasjon fordi de er skapt til å lyve, drepe, jukse, stjele, torturere, manipulere, og generelt påføre andre mennesker store lidelser uten å føle anger eller få dårlig samvittighet, og på den måten kan de etablere en egen følelse av sikkerhet/trygghet gjennom dominans.

  Sivilisasjonens første stammehøvdingen som med suksess hjernevasket en hær så han fikk kontroll over massemordere, var med all sannsynlighet en genetisk psykopat. Siden denne betydningsfulle oppdagelsen har psykopater hatt en stor fordel overfor ikke-psykopater i kampen om makt i sivilisasjonens hierarki - spesielt i militære hierarkier.

  Bak den tilsynelatende galskapen den moderne historie ser ut til å framvise står psykopatene som kjemper for å bevare sin uforholdsmessige makt. Og mens deres makt vokser i styrke og blir enda mer truende, så blir også psykopatene enda mer desperate. Vi er vitne til en forherligelse av deres verden.

  I løpet av de siste femti årene har psykopater fått nesten absolutt all kontroll over alle grener av regjeringen. Du kan legge merke til dette hvis du observerer nøye at uansett hvilke ulovligheter en politiker begår vil det ikke få noen konsekvenser for ham/henne. Alle de såkalte skandalene som har kommet opp ville i flere tilfeller ha felt en sittende regjeringen, men det skjer ikke, det er bare en farse som utspilles for publikum for å distrahere dem for å få dem til å tro at demokratiet fortsatt fungerer.

  En av de viktigste faktorene for å vurdere om et samfunn kan bli tatt over av patologiske avvikere er begrensning av deltakelse av mottakelige individer innenfor det gitte samfunn.

  Andrew M. Lobaczewski gir et gjennomsnitt for de mest aktive avvikere på ca 6% av en gitt befolkning (1% genetiske psykopater og opp til 5% andre personlighetsforstyrrelser, deriblant narsissisme). Primærpsykopatene, 1%, er i sentrum av nettet, mens en annen type psykopater danner det ytre vernet i psykopatens styresystem.

  Det ytre vernet av et slik system er satt sammen av av personer som er født normale, men som gjennom langvarig psykopatisk eksponering gjennom oppvekst eller sosial påvirkning har valgt å møte kravene til primærpsykopatene for å oppnå sine egne egoistiske mål, disse har navnet sekundærpsykopater. Ifølge Lobaczewski utgjør denne gruppen ca 12% av en gitt befolkning under normale forhold.

  Så ca 18% av enhver befolkning er aktiv i etablering og tilretteleggelse av et psykopatisk samfunnssystem. 6 % består av folk med personlighetsforstyrrelser som primær psykopati og narsissisme, og 12% gruppen som danner det nye borgerskap.

  Når du forstår psykopatens sanne natur og innflytelse, at de er samvittighetsløse, følelsesløse, egoistiske, kalde og beregnende og blottet for moralske og etiske standarer blir du først forskrekket, men samtidig så gir det mening. Vårt samfunn blir stadig mer sjelløst fordi de som styrer det setter eksempler som er sjelløse, og de eier heller ingen samvittighet.

  I sannhet, psykopatene kontrollerer verden, og de ønsker i høyetse grad å kontrollere oss, ned til den minste tanke!

 7. Olaf, du skriver;
  ”Igjen smører Steigan tjukt på for å ha noe å skrive om” – eksempelvis….?

  ”anledning til å fengsle folk helt uten grunn (i motsetning til alle demokratiske land)” –
  sier navnet ’Synnøve Taftø Fjellbakk’ deg noe….?

  ” Tysklands lovendring….: kun et fornuftig trekk mot terrorismens cyber- krig” (!)

  ” Her i landet er det imidlertid et fy-ord, ref. Listhaug-saken” – Kontekst???

  Du har forfattet en kommentar i beste ’Newspeak’-stil Olaf, godt jobba. :face_with_raised_eyebrow:

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere