Sjefen for US Marines i Norge: – Det er en krig som kommer

0
US Marines under øvelse Joint Viking i Norge i mars 2017. Foto: Sgt. Patricia Claypool-Morris/US Marines. Innfelt general Robert Neller.

Øverstkommanderende for US Marines i Norge, general Robert Neller ber USAs soldater her i landet om å være forberedt på krig. «Jeg håper jeg tar feil,» sa Neller, «men det er en krig som kommer.» Dette skriver ABC Nyheter, som viser til en artikkel i Business Insider.

Det var på et møte med de amerikanske soldatene som er stasjonert på Værnes at sjefen deres kom med disse uttalelsene:

«I hope I’m wrong, but there’s a war coming,» Neller said. » … You’re in a fight here, an informational fight, a political fight, by your presence.»

Dermed har han sagt flere ting. Det alvorligste er at sjefen for USAs styrker i Norge mener at vi står foran en storkrig, det han kalte «a big-ass fight». Det andre er at han sier at USAs styrker i Norge er en del av forberedelsene til denne krigen, noe en del av oss, (ganske få) har sagt en stund, stort sett for døve ører. Og det tredje er at disse styrkene også er en del av en informasjonskrig, som forberedelse til storkrigen.

Det er dette som skulle teppelagt Dagsrevyen og som de ledende politikerne skulle ha vært grillet på. Men på Marienlyst har man som kjent helt andre ting å holde på med.

På det samme møtet sa Nellers sersjantmajor Ronald Green om marinesoldatenes rolle:

«Just remember why you’re here,» he said. «They’re watching. Just like you watch them, they watch you. We’ve got 300 Marines up here; we could go from 300 to 3,000 overnight. We could raise the bar.»

Altså: I forståelse med norske politikere har USA skapt forutsetningene for når som helst til å øke styrkene til 3000 over natta. En sånn styrke ville ha total militær kontroll over Norge. Det ville være en okkupasjon og et signal til Russland om at deres militære ledere bør holde fingeren nær avtrekkeren.

Det er første gang siden 2. verdenskrig at en amerikansk styrke av denne størrelsen blir utplassert i Norge, skriver ABC Nyheter. (Første gang noensinne, kan vi tilføye. De siste som hadde en stor militær styrke i Norge var nazi-Tyskland.) Den såkalte baseerklæringen har vært en del av norsk utenrikspolitikk siden Atlanterhavspakten ble undertegnet i 1949. Den slår fast at regjeringen ikke vil tillate baser for fremmede styrker på norsk jord i fredstid.

Fra andre kilder vet vi at US Marines ønsker å gjøre Værnes til sin hovedbase i Europa.

General Neller sa videre i sin tale at etter hans mening er USAs militære oppmerksomhet i ferd med å flytte seg fra Midt-Østen til Russland og Stillehavet, og han ser styrken i Norge som et ledd i dette.

I et innlegg i Stortinget 5. desember sa Rødts Bjørnar Moxnes at USA-basen på Værnes er et brudd på norsk basepolitikk, og det man man trygt si. Uttalelsene fra Neller og Green viser også hvorfor det er så viktig å bekjempe denne endringa av basepolitikken. Uten motstand har våre politiske ledere overlatt den militære kontrollen over Norge til USA i det som deres generaler sier er en forberedelse til en storkrig.

 

PS:

Vi har gjort Neller urett. Han er ikke bare sjefen for US Marines i Norge. Ifølge Wikipedia er han: «The Commandant of the Marine Corps (CMC)» og har en stilling som «is normally the highest-ranking officer in the United States Marine Corps and is a member of the Joint Chiefs of Staff.» Budskapet om den kommende krigen kommer altså helt fra toppen.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.